Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Dead Rising: Watchtower (2015)

2015.04.16. 17:45 Csabi87

dead-rising-watchtower-1.jpgKönnyen el tudom képzelni, hogy jelen esetben hátrányból indulok, hiszen a Dead Rising az azonos című videojáték alapján készült el, amihez azt hiszem egy alkalommal volt szerencsém, majd utána se láttam többet - igazából nem is biztos, hogy ez volt az, csak jöttek benne a zombik és megettek, így jött az Exit opció.

Ettől függetlenül viszont az első előzetes megjelenése óta vártam a filmet, hiszen ott és akkor sikerült felcsigázni és úgy tűnt, hogy még valami igényes dolog is kisülhet ebből. Annak ellenére is, hogy Zach Lipovsky nem rágta be magát a szívembe, hiszen a Gyilkos kobold filmje szembe köpte az eredeti filmeket - mondjuk a Tasmán ördögöket bírtam.

A Dead Rising nem igazán bonyolítja túl a dolgot. Világunkban bizony létezik a zombikór. Egy intézet megoldást kínál a veszélyhelyzet ellen, a katonaság pedig fenntart egy karantén zónát is, egy elkerített városrészt, ahol még van baj.

A baj pedig nem kicsi, hiszen kiderül, hogy a vakcina semmit nem ér, így a falakon belül elszabadul a pokol. Főhősünk egy tévés újságíró lesz, aki bent ragad az elzárt zónában és szeretné túlélni a kalandot, de a nyilvánosságot is szeretné tájékoztatni arról, hogy akad néhány igazi huncutság is a gyógyszergyártó és a katonaság oldaláról is.

Gondolom a történet hű a játékhoz, sőt azonos karakterek is előfordulnak, ettől függetlenül túlzás volna nagy eresztésnek nevezni. Viszont nem is kell ide ennél több. Adott egy adag zombi, néhány túlélő, no meg pár motoros bandita, akik nem változtak át és élvezik a karanténzónában uralkodó káoszt. Sablonos? Oszt akkor mi van? Hiba volna forradalmi újításokat várni, ráadásul nem is gondolnám, hogy a készítők célja ez lett volna.

dead-rising-watchtower-2.jpg

dead-rising-watchtower-poszter.jpgEllenben a korrekt szórakozást biztosítja a film. A fényképezés terén akadnak érdekes megoldások, már-már FPS-szerű felvételek, de kifejezetten jó pofa, amikor néhány eldobott tárgy "szemszögéből" látjuk az eseményeket. Ezek egyébként ötletek és a kivitelezés is jó. Ott van például az a rész, amikor hősünk egy busz körül próbál meg túlélni és egy hosszabb vágás nélküli jelenetet kapunk. Ezekben azért biztos volt munka és ilyen téren legalább próbáltak pluszt, egy kis igényességet vinni a végeredménybe.

Ez sikerül is, habár világmegváltó nem lesz a Dead Rising, ahhoz túl sokat csen máshonnét. 

A játékban is feltűnő karakter egyébként Frank West, aki a filmben sajnos kevés szerepet kap, pedig teljesen szórakoztató, ahogy hülyíti a műsorvezetőnőt és kelti a pánikot a tévében, ezzel egy kis humort csempészve a filmbe.

Az utóbbi időben el vagyunk árasztva zombifilmekkel, amelyek közül többségében azért gyenge, jobb esetben közepes alkotások foglalnak helyet. A Dead Rising inkább közepes és az igényesebb fajtából, mármint ha a megvalósítást vesszük figyelembe.

Egy unalmas más félórára jó szolgálatot tehet.

6/10

Címkék: amerikai film 6/10 2015 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr357373022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelemen12 2015.04.17. 22:36:30

"Az utóbbi időben el vagyunk árasztva zombifilmekkel,"

melyik univerzumban. mikor volt utoljára moziban zombifilm?

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2015.04.20. 13:07:58

@kelemen12: Melyik univerzumban írtam olyat, hogy a mozikban? Általánosságban gondoltam, sorozatok, filmek terén.

Dzsézön 2015.04.22. 08:48:29

A Dead rising játékokat csípem, de filmben már tényleg kicsit sok a zombikból. Sőt már nagyon sok.

süti beállítások módosítása