Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Blackwood (2014)

2015.03.28. 18:25 OctoberAir

blackwood_og.jpegHátborzongató kísértet házas thrillert hoztunk erre az esős március végi napokra, amely bárkit feltölthet egy kis borzongással.

A film középpontjában megismerhetjük Ben Marshallt és családját, akik a város zaja elől elköltöznek egy hatalmas házba az elhagyatott, angol vidékre. Bennek problémái adódnak főiskolai munkahelyén, ezért is vonulnak vissza kicsit a vadonba. Azonban a házban egyre furcsább események történnek, amelyek miatt erősen kételkedhetünk Ben mentális épségében, amely talán a család többi tagját is fenyegetheti. De azt sem zárható ki, hogy a ház rejt magában furcsa titkokat, ami szintén aggodalomra adhat okot.

Maga Ben kezdi el érezni, hogy valami egészen biztosan nincsen rendben a ház körül, ezért hamarosan nyomozásba kezd. A férfit éjjelente különösen félelmetes látogató környékezi meg, így megszállottan keresni kezdi a megbúvó igazságot. Természetesen a háttérben egy helyi misztérium lapul, amely hamarosan a család életét is fenyegetni kezdi.

blackwood-011.jpg

A Blackwood az angol kísértettörténetek világát idézi fel, amely a végén érdekes, meglepő fordulatot is tartogat számunkra. A klasszikus vidéki ház titkokat rejt című történetről már rengeteg bőrt lehúztak, ezért ez a film sem fog a legnagyobb újdonságokkal szolgálni számunkra. Azonban, akik kedvelik a kísértettörténetek különleges világát, azoknak mindenképpen ajánlott a Blackwood is.

bw-1-high-res-still-28.jpg

Nem mondom, hogy a Blackwood eget rengetően egyedi és különleges történetet, ennek ellenére vannak elemek, amelyek nagyon tetszettek benne. Aki úgy dönt, hogy megnézi a mozit, az semmiképpen se hagyja el a felénél, hiszen a végén nagyon érdekes csattanót láthatunk. Számomra ez az ötlet mentette meg a történetet, amely néhol ellaposodik.  Emellett a karakterek sem nőttek annyira a szívemhez. De egy unalmas délutánra minden kísértetrajongónak nézhető élményt nyújthat a Blackwood. Sajnálatos módon kissé felejthetőre és egyáltalán nem takaró alá bújósra sikeredett.

Hozzám hasonló véleménnyel van az IMDb közönsége is, akik 5.3-ra pontozták a filmet. A RottenTomatoes kritikusai pedig 33 százalékra értékelték a mozit.

5/10

Címkék: 2014 5/10 ajánlók angolai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr697312866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása