Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Welp (2014) - Cub

2015.03.24. 17:48 Csabi87

welp-1.jpg"Nézzünk meg egy jó kis belga horrort!" Ez a mondat viszonylag ritkán hangzik el baráti beszélgetések, jobbaknál, sörőzések esetében. A belgák inkább a csokiról híresek. Igazság szerint ezen a tényen Jonas Govaerts filmje, a Welp sem feltétlen változtat, hiszen tudjuk, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de próbálkozásnak nagyon is korrekt.

A történet főhőse egy kissrác, akinek meglehetősen élénk a fantáziája, mind amellett pedig egy nehéz sorsú gyerek. Fiatal, de már szörnyűségeken is keresztül ment, ráadásul ő az a srác, akit a többiek imádnak szívatni. A fiú élete tehát egyáltalán nem fenékig tejfel. Most azonban egy újabb kaland vár rá, a cserkészcsapattal ugyanis a francia határ mellé utaznak, egy kis táborozásra. 

A csapat két vezetője pedig egy rémmesét is elhint a megcélzott helyszínnel kapcsolatban, csakhogy még izgalmasabbá tegyék a kirándulást. A probléma mindösszesen annyi, hogy a kiválasztott helyen valóban rémes dolgok várják a kis csapatot. Egy kéreg álarc mögé bújt erőszakos gyerekforma él a környéken és cserkészeink számára sem szavaz nyugalmat.

welp-3.jpg

Govaerts története számomra néhány gyerekeket is felvonultató Stephen King filmre hajazott. Egész jól sikerült elkapnia a gyerekek közötti kapcsolatot, még ha a főszereplőnk a már sok filmben látott hánytatott sorsú, szegény pára. Az író-rendező viszont mégis okosan nyúlt a karakterhez. A játékidő során rejtélyes figura marad és a végén talán még egy kis csavart is sikerül vinni a történetbe.

welp-poszter.jpgA főhőst alakító fiú ráadásul egyáltalán nem a málészájú, idegesítő kis takonypolc. A karakterek egyébként rajta kívül is ügyesen lettek felskiccelve, ez pedig a történetre is igaz.

Óvatosan bontakozik ki, egy kis humort, egy kis gyerekcsínyt és picinyke drámát adagolva, mindezt pedig úgy,hogy a horror sem marad el, sőt ilyen szempontból fokozatosan indul be a film. Azt hiszem nem igazán lehet okunk panaszra. 

Mindehhez pedig egy jól megkomponált fő zenei motívum is társul, amitől csak még ütősebb lesz az élmény. 

A rendező horror iránti szeretetére pedig egy apró kikacsintás lehet, hogy az egyik cserkészvezető mobilja Dario Argento, Suspiria című filmjének dallamára csörög.

A Welp amúgy közösségi összefogás révén jöhetett létre, értem ez alatt azt, hogy a stáb a rajongók segítségével összegyűjtötte a szükséges pénzt és azt gondolom minden egyes eurót megér a végeredmény. 

Bátran tudom ajánlani a végeredményt, ami egy ügyesen eltalált film, igényes horror, ami remekül szórakoztat. Jonas Govaerts munkásságára pedig érdemes lesz odafigyelni a jövőben, bízzunk benne, hogy marad a horrorfilmeknél, hiszen van keresnivalója ezen a fronton.

7/10

Címkék: 2014 7/10 ajánlók belga film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr127265841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2015.03.24. 20:02:48

A belga sör sem rossz ám. ^^

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2015.03.24. 21:26:30

@Syracuse: milyen igazad van. Ezek után már csak az a kérdés, hogy nekem miért a csoki jutott elsőként eszembe. Szégyellem magam :)))

BigTony 2015.04.01. 09:07:27

Én nem voltam elájulva ettől a filmtől sajna, de azért nézhető bőven.

Mi az a takonypolc amúgy?

Syracuse 2015.04.07. 11:12:46

@BigTony: Gondolom, takonypóc akart lenni, aminek a "polc" szóhoz semmi köze. :D

süti beállítások módosítása