Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

iZombie 1. évad 1. rész

izombie-1.jpgMár az első trailernél felkeltette a figyelmem ez a sorozat, reméltem, hogy lesz benne némi kreativitás. Már így is túl sok sorozatot nézek egyszerre, gondoltam, még egy úgyse árthat. Végülis nem tévedtem, ártani nem ártott, de ahhoz kevés volt, hogy kifejezetten megfogjon. 

A sztori elég egyszerű: egy nővér csajsziról, Livről van szó, aki elmegy egy buliba, ahol kitör valamiféle zombi járvány és a fiatalok elkezdik gyilkolni egymást. Livnek sikerül elmenekülnie, de mikor magához tér, látja, hogy van pár vérző nyílt sebe és különösképp kívánja az emberi agyat. Szakít a vőlegényével, a munkáját lecseréli egy állásra a hullaházban, és szabadidejében zombis horrorokat néz. A családja persze nem örül ennek és segíteni akarnának, de nem nagyon jön össze. Egy nap aztán gyilkossági ügyben kell segítenie, ugyanis fény derül azon titkára, hogy a halottak agyának egy részével az emlékeikhez is hozzájut, na persze nem így adja elő, a rendőrség csak annyit tud, hogy Livnek talán látnoki képességei vannak. A lány nem rajong a nyomozásban való segédkezésért, azonban amikor komolyra fordul a dolog, és kiderül, hogy több ember is veszélyben lehet, nem marad más választása.

A színészekkel különösebb baj nincs, mindenki hozza a szintet, de semmi emlékezetes. A Livet játszó Rose McIver talán a Komfortos mennyországból lehet ismerős a film fanatikusoknak, egyedül őt emelném ki, jól csinálja, amit csinál. A hullaházas munkatársa is egész aranyos, bár én személy szerint falra tudok mászni az ilyen akcentustól (ezt persze soha nem hoznám fel hibának, csak idegesítő). Érdekesség, hogy egy rövidke szerep erejéig láthatjuk Ty Olsson-t, az Odaát-fanoknak biztosan ismerős a neve, ő volt Benny, a vámpír akivel Dean összecimbizett a Purgatóriumban (8. évad). 

izombie-2.jpg

Őszintén megmondom, olyan a sorozat, mintha egy CSI-t vagy NCIS-t néznék, csak annyi a különbség, hogy a rendőrök munkáját segíti egy agyzabáló élőhalott csaj. Ennyi benne a kreativitás, nem több. Amúgy minden ugyanaz. Nincs nagy baj vele, látszik hogy legalább próbálkoztak a készítők, de nem eléggé. Az intro például kifejezetten pofás (gondolom így akarták kicsit jelezni azt is, hogy a sorozat alapjául egy DC képregény szolgál), a karaketerek is kellően kedvelhetők, van néhány jó poén. A tempó sem rossz, mindig történik valami, ami elég, hogy lekösse az ember figyelmét. De a végeredmény akkor is kicsit lapos. Persze lehet, hogy velem van a baj, eleve nagyon elegem van a nyomozós sorozatokból, de azt reméltem, ez majd más lesz. Egy kicsit persze az is, de valahogy ez nem elég. Mondjuk ez még csak az első rész volt, talán lesz jobb is. Amikor Liv bepöccent és átment vad zombiba, az például határozottan felkeltette a figyelmem, kezdhetnének vele valamit. Ki tudja, talán van még remény.

Egyelőre nekem 5/10-nél nem ér többet, ezt is csak az intro meg Liv dühös zombi jelenete miatt kapja.

Címkék: sorozat zombi izombie

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr777284287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása