Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Scarehouse (2014)

2015.02.19. 17:43 Csabi87

scarehouse-1.jpgÚgy tartom, hogy nem feltétlen baj, ha egy horrortörténet kissé klisés, viszont ha az, akkor legalább legyen ütős és hasson eredetinek. Ha ötleteket ollóz össze, csinálja azt vérprofin, úgy hogy az eredményt élvezzük. James Wan néhány utóbbi filmje jó példa erre, de talán a Sinister is, amit szintén túlzás volna eredetinek nevezni, de mégis működik.

Viszont a kliséhalmazt, csak valóban tehetséges rendezők képesek fogyasztható masszává gyúrni, így Gavin Michael Booth filmje csak egy közepes próbálkozás marad.

A történet egy szellemkastélyszerű helyen játszódik, amit két csaj álmodott meg, hogy egy kis pénzhez jussanak és szórakoztassák a borzongani vágyókat. Legalábbis elsőre ez lehet az érzésünk, viszont hamar kiderül, hogy a csajok ennél sokkal ördögibbek. A kísérteties helyre ugyanis egyesével meghívnak néhány másik lányt, akikről kiderül, hogy korábban börtönbe juttatták hőseinket, akik így próbálnak véres bosszút állni.

Egy jó kis slasher kezdődhetne így, a The Scarehouse, viszont se nem jó, sem nem scare.

scarehouse-2.jpg

Horrorfilmben talán kár az egysíkú karakterekért picsogni, főleg egy The Scarehouse szintű produkció esetében, de mégis szomorú, hogy a felhozatalból senki nincs, aki egy kicsit is szimpatikus lehetne. Az áldozatok, akik most az elkövetők dögunalmasak és két dimenziósak, de azok a lányok is, akiket megpróbálnak eltenni láb alól.

scarehouse-poszter.jpgIdegesítőek egytől egyig és hiába próbál a film néha drámai lenni, attól egyáltalán nem lesz az, hogy ha a szereplők között akad  műmellű nő, verekedni tudó nő és olyan, aki nem is akarta, hogy börtönbe zárják a két hülyét. A párbeszédek szintén borzalmasak, de igazából talán az egész körítés az.

Marad a vérengzés, ami egy kis pozitívumot hozhat a film életébe és ilyen téren talán kevesebb okunk lehet a panaszra. Akad egy-két ínyencebb jelenet és vérnek sem vagyunk teljesen híján, de talán egyszerűbb beletekerve, ezekre a részekre fókuszálva végignézni a filmet, sokat nem romlik az élmény, sőt.

A kis költségvetést tehát egész jól leplezi a film, de ennél több pozitívumot nem igazán tudnék megemlíteni. 

A baj az, hogy a forgatókönyvíró/rendező mintha egy kicsit sértődött fiú oldalról közelítette volna meg a női karaktereket, hiszen mindenkit hülye picsának ábrázolt, ez pedig elgondolkoztató.

A vége ugyan tartogat egy kisebb csavart, de ez megint Kliséországból való.

4/10

Címkék: 2014 4/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr177119817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása