Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jurassic City (2014)

2015.02.07. 17:46 Csabi87

jurassic-city-2.jpgImádod a dinós filmeket? Az sem baj, ha kicsit gagyik? Akkor a kicsit megtévesztő című Jurassic City még jó szolgálatot is tehet számodra.

A stúdió és Sean Cain rendező azért meg kell hagyni kicsit huncutok voltak, ugyanis a cím szerintem azt sugallja, hogy egy városi dinó kalandnak lehetünk majd fotelben ülő/ágyban fekvő szemtanúi. Sőt az előzetes is többnyire erre engedett következtetni, ráadásul a hivatalos szinopszis is valami olyasmit ígértek, hogy több ezer raptor szabadul Los Angelesre.

Oké, sejthettük, hogy ebben van egy kis ferdítés, de körülbelül 5 raptorral van dolgunk a játékidő során, ráadásul nagyrészt egy börtönben zajlanak az események. Itt pedig meg is jegyezném, hogy a projekt Jurassic Block munkacímen készülgetett, az pedig máris közelebb áll a valósághoz.

A sztori szerint ugyanis adott egy börtön, ami talán inkább egy fogházra hajaz, viszont kicsit fegyház jellege is van, köszönhetően annak, hogy a karakterek között egy többszörös, brutális gyilkos is akad. Rajta kívül egyébként két részeg rendbontót, néhány leszbikust, valamint három főiskolás csajt is kapunk. Mindezt egy kicsit megbolondítják néhány kommandóssal, meg ugye a raptorokkal, remek fűszerezés gyanánt pedig Ray Wise is tiszteletét teszi.

A sztori pedig pont úgy néz ki, ahogy gondolod. Az emberek menekülnek, a raptorok gyilkolnak. Nem kell ezt bonyolítani, a sör erre is csúszik.

jurassic-city-1.jpg

Ezzel egyébként nincs is gond, hiszen habár nem Asylum filmről beszélhetünk, de a színvonal ugyanaz, a történet helyett itt a bűnős szórakozáson van a hangsúly. Ilyen téren pedig azt hiszem jól teljesít a film. A karakterek kellően két dimenziósak és adott esetben idegesítőek, a párbeszédek pedig olykor egész szórakoztatóak. Hasonló zs-filmek esetében én mindig el tudnék viselni egy adaggal több humort, most ennek azért híján vagyunk.

jurassic-city-poszter.jpgA CGI szintén zenész, hiszen a dinók néha egész buták, néhány jelenet pedig meglehetősen förtelmes és évekkel ezelőtti, már akkor is gyengének számító videojátékok érzetét kelti, de azt hiszem, aki belevág a Jurassic City-be tudja mire vállalkozik. Így pedig csalódás sem éri az embert.

A szokásos zs maszlag, a megszokott körítéssel és megszokott karakterekkel, szigorúan sörök mellé adagolva. A Jurassic City legnagyobb hibája talán az, hogy teljesen középszer, még kategóriáján belül is. Semmi elvetemült CGI-vel turbózott béna jelenet, amire napok múlva is emlékeznénk.

Illetve a címre visszatérve, a zárásnál ugyan kapunk magyarázatot, hiszen addigra elszabadulnak a dinók a városban, mint eső után a gomba, ráadásul nem is csak raptorok, de a játékidő során csak néha evickélünk ki a városba, akkor is majdhogynem ad hoc jelleggel.

3/10

Címkék: 2014 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr957132947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása