Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A kör 2 (2005) – The Ring 2

Folytatódik a kazettanézés

2015.01.21. 17:28 SZANDRA

ring2.jpgA nagy sikerű filmek szinte óhatatlanul is maguk után vonják a folytatásokat. Hollywoodban ez úgy néz ki, minél több pénzt fial egy film, annál nagyobb a valószínűsége, hogy rövid időn belül folytatódik a sztori. Ennek legegyszerűbb és mérvadó oka a pénz.

Rengeteg film ilyen sorsa jut: az első rész egész ötletes, izgalmas, a folytatás(ok) azonban már kevésbé sikerülnek olyan jóra. Ebben talán az is közrejátszik, hogy ilyenkor elsősorban az anyagiak motiválják a készítőket, nem pedig a történet megalkotása és eredetiségének leghatásosabb ábrázolása.

Jelen esetben azonban volt már egy alap, hiszen ez egy feldolgozás. A történetvezetés azonban új irányt vett az elsőhöz képest, a rendezést az eredeti produkció alkotója vette kézbe, Hideo Nakata. Ez egy különlegesség, ugyanis az alap koncepció direktora karolta fel az amerikai változatot, lényegében a koppintást. Emiatt talán mindenki azt várja, hogy így lesz a lehető legjobb. Lehet, hogy más se tudott volna jobbat kihozni belőle, de talán lehetett volna sokkal jobb is a végeredmény.

Eltelt A kör történései óta 6 hónap. Rachel hátra hagyva maga mögött a történteket, elköltözött Aidannel Astoriaba, hogy új életet kezdjenek Samara átkától távol. Látszólag minden békésen indul, egészen addig, amíg egy helyi fiatal meg nem hal a kazetta megnézése után. Rachel ismét kutakodni kezd, mi történhet és bár Samara baljós szelleme ráijeszt a nőre, Rachel továbbra is megpróbál nyugodt maradni. Eközben a fia, Aidan egyre furcsább sérülések áldozata lesz, és a ház is hemzseg a megmagyarázhatatlan eseményektől.

ring2kep13.jpg

Rachel, hogy megmentse fiát, ezúttal egyre jobban elmélyül Samara életének főbb állomásaiban, egészen a születésétől a haláláig. Itt máris óriási felfedezésre tesz szert, ugyanis kiderül Samara születésével kapcsolatban egy szörnyű titok, ami a kislány egész életére hatással volt. Rachelnek ezúttal nincs más dolga, mint hogy megmentse fiát, és Samara szellemét örökre elűzze.

Ennek a filmnek a fő eleme lényegében a kopogószellem megléte. Bevallom nekem kissé elrontotta a fő ötlete miatt az egészet ez a megoldás, hogy egyfajta démoni megszállást nézzünk végig. Nekem valahogy az Ómen jutott eszembe néhány elemről, illetve az Insidious (ez a film persze utólag, időrendben).

Sajnos jóval gyengébb film lett, mint az elődje, ezt pedig az alapkoncepció váltás számlájára írnám. Ugyebár az első részben a kazetta átka a főszereplő, meg a rejtély, ami körüllengi, és hogy a szellem csak egy dolgot tesz, és ennyi.

Ebben a filmben viszont már egy olyan szellemről van szó, aki mindenáron ki akar törni a dimenziójából, ráadásul szeretne még egy anyukát is. A két művet lényegében csak a szereplők kötik össze, akár külön történet is lehetne a kettő. Hiányoltam a kazetta többszöri szereplését, bár olykor megjelent a vásznon, az elején is, de inkább csak felvezetésként. Samara rengeteg szerepet kapott, ami nem baj, csakhogy eredetileg messze nem volt ennyi ereje, és lényegében semmi se indokolta meg, miért képes hirtelen másokat megszállni. Persze, üzeneteket adott az áldozatainak, főleg az amúgy is furcsa kölyöknek, a megszállás azonban fajsúlyosabb tett. Valamint az is a kevesebb félelemfaktor listájára róhatjuk fel azt is, hogy már nagyjából ismerjük a főgonoszunk. Meg tud lepni még így is, de már ismerjük az eszközeit, leszámítva azt hogy már nem csak a TV-ből, hanem máshol is felbukkan. Érdekes ötlet volt, de a folytatás sajnos így se lett olyan sziporkázó.

ring-two.jpg

Ebben a részben viszont nagy öröm volt látni Sissy Spacek-et (Carrie), ami egy jó pont. Voltak benne ijesztőbb jelenetek, de messze nem volt annyira feszült, mint az első rész. Ha már valaki megnézte az első részt, szinte biztos, hogy ez is sorra kerül, de senki se várjon nagy csodákat tőle.

5/10.

Címkék: 2005 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr227045725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása