Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gyilkos kobold 4. (1996)

Kedvenc koboldunk az űrben is rohadék

2014.12.22. 18:06 Csabi87

leprechaun4-2.jpgMark Jones rémségesen kicsi és hasonlóan gonosz karaktere 1996-ban már a negyedik filmben tűnt fel és, ahogy a 3. rész esetében most is Brian Trenchard-Smith vehette kezébe a stafétát és próbálhatott szerencsét. Érdekesség lehet, hogy a rajongók szerint az egyik leggyengébb felvonás volt az űrben játszódó felvonás, ami nekem valamiért mégis az egyik kedvencem.

Egy igazán humoros alkotással van dolgunk, amelyben minden adott egy igazán fasza Zs-filmhez. Persze más kérdés, hogy a Leprechaun talán a kezdetek kezdetén inkább B-produkciónak indult, a színvonal pedig csökkent, viszont a negyedik részre mindig is úgy tekintettem mintegy kiválóan sikerült Zs-filmre.

A történet ez alkalommal teljesen elrugaszkodik a korábbiaktól, már-már azt is állíthatnám, hogy Warwick Davis karakterén túl semmi köze nincs az eddigiekhez. Persze a részek eddig sem voltak összefüggőek, de negyedjére, mintha kicsit a kobold is más volna.Például többnyire a rímes beszédet is elhagyja, pedig korábban az a védjegye volt.

A sztori elején egy űrhajó legénységét ismerjük meg, akik egy szörnyűséges rém ellen indulnak, akiről hamarosan kiderül, hogy valójában a kobold az, aki egy idegen bolygón él és éppen egy másik idegen bolygóról elrabolt királylányt próbál meggyőzni arról, hogy legyen a felesége. Persze a koboldot továbbra sem a punci csábítása miatt akar így cselekedni, hanem a királyságot szeretné megszerezni magának, a frigyet követően leváltaná a királyt, a lánnyal pedig végezne.

A katonák azonban beleköpnek a levesbe, sőt végeznek is a kobolddal. Legalábbis úgy tűnik, de a kis rohadék egy fondorlatos cselnek hála felszökik az űrhajóra és ördögi játszmába kezd, hogy megszerezze, azt amit jogos tulajdonának vél.

leprechaun4-1.jpg

leprechaun4-poszter.jpgAnnyira rossz, hogy az már jó és szerintem ezzel tökéletesen jellemeztem is a Gyilkos kobold 4. részét. A széria továbbra sem veszi komolyan magát, és talán elindult egy kicsit a gagyi irányába, de nem gondolnám, hogy ez baj és rosszul áll neki.

A karakterek felháborítóan egysíkúak, de emiatt  karikatúrák is lesznek, akiken csak nevetni lehet. Az űrhajó parancsnok például egy röhejes karakter, de a félig robot doktor is hasonló. Rémrossz figurák, akik azonban egy ilyen zs környezetben kötelező elemnek számítanak.

A történet pedig habár tényleg nagyon buta, azért a technikai kivitelezés nem lett sokkal rosszabb, mint korábban, sőt ilyen téren a '90-es években tapasztalható színvonal is megvan.

Az eddig értékelt Gyilkos kobold-filmekből ez a kedvencem, bármennyire is buta és rossz, én pont így képzelek el egy pazar ZS-filmet, itt pedig igazán kitettek magukért a készítők.

7 pont. Miért ne?

Címkék: 1996 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr896808469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edwest 2014.12.23. 10:23:52

Már jópár éve láttam, így nem sok maradt meg belőle. Annyi mindenképpen, hogy én is kiválóan szórakoztam rajta. A 7 pontot kicsit soknak érzem, de végülis van az a viszonyítási pont, ahonnan megállja ez a helyét. :)

süti beállítások módosítása