Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Debug (2014)

A meghackelt űrhajó esete

2014.12.17. 17:59 Csabi87

debug-2.jpgHa szereted a low-budget sci-fiket, amelyekben a horror is szerepet kap, akkor a Debug akár még egy jól eltöltött másfél órát is okozhat, ugyanis David Hewlett filmje ebben a kategóriában szeretne indulni, amolyan szegény ember Halálhajójaként

Mondjuk a Debugból hiányoznak a nagy nevek, hacsak nem Jason Momoa-t ide nem soroljuk.

A történet 6 fiatal hackerről szól, akiket egy különös űrhajóra vezényelnek ki, ugyanis a szerkezet meghibásodott és a fedélzeti számítógép tulajdonképpen életre kelt és többségében lemészárolta a hajón lévőket. Persze hőseink ezzel nincsenek tisztában, ezért merészkednek a fedélzetre, ahol aztán számukra is világossá válik, hogy a helyzet tarthatatlan, a gép ellen pedig nem egyszerű felvenni a kesztyűt.

debug-1.png

A Halálhajó esetében mondjuk más a felállás, de valamiért egyből azt jutott eszembe, hiszen végtére is a helyzet hasonló, ráadásul itt is akad karakter, akinek a hajónak köszönhetően elveszti a józan eszét.

debug-poster.jpgHewlett igyekezett olcsó maradni ez látszik, viszont mégsem nevezném gagyinak a látottakat, az effektek egész korrektek és néhány horrorba illő jelenet is kijut a nézőnek, amik szintén nem fércmunkák, hanem a lehetőségekhez képest igényes megoldások. Oké, mondjuk ez alól kivétel az űrhajóról készült külső felvételek, amelyekről azt is hihetnénk, hogy az Imperium Galactica 1-ből lopták ki - mondjuk a félreértések elkerülése végett jegyezném meg, hogy az említett game 1997-ben igazán pazarnak számított.

Hewlett első filmje még 2007-ben A kutya reggelije volt, az mondjuk teljesen más kategória, de állítólag egészen jól sikerült. A Debug esetében viszont már hatalmas ovációról nem beszélhetünk. Igazán gigászi probléma nincs a filmmel, csak a helyén kell kezelni egy B sci-fi horror, ami nem is akar több lenni, mint ami. Karaktereink is egészen egyszerűek és ezzel együtt sablonosok is. A rendező mondjuk mindig gondoskodik arról, hogy a főhősnő Jeananne Goossen dekoltázsa látható legyen, hiszen anélkül biztos kevesebb pontot érdemelne a film, de más miatt őt sem lehet kiemelni. Jason Momoa-t bírom, itt mondjuk nem nyújt a szokásoson felül, de egy ilyen sci-fiben senkinek nem kell vért izzadnia.

Sokkal gyengébb végeredményre számítottam, viszont egy közepes volt, amit láttam, így az 5 pont vitathatatlan. 

Címkék: 2014 5/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr46984233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabóbakterúr 2014.12.18. 07:24:41

Ez az a David Hewlett aki Rodney McKay-t játszotta a Csillagkapu:Atlantisz-ban?

süti beállítások módosítása