Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az ismeretlen Drakula - Dracula Untold (2014)

A leghíresebb vérszívó eredettörténete

2014.12.14. 20:04 Jason13

draculauntold.jpgA világ leghíresebb vámpírja, Drakula idén, újra tiszteletét tette a mozivásznakon. Azonban most nem egy újabb vérbő és ijesztő horror keretein belül, hanem egy fantasy elemekkel szőtt akció-kalandfilmben. 

A Universal stúdió klasszikus figurájának feltámasztására 70 millió dollárt tapsolt el, ami nem kevés pénz, így a készítők nem is kockáztattak sokat. 

A történet igazi sablongyűjtemény, ami semmi újdonságot nem tartalmaz. Erdélyt megtámadják a törökök, mire a híres karóba húzó, Vlad szörnnyé változik, hogy megmentse birodalmát és családját.

Ebben az egy mondatban nem dióhéjban ismertettem a sztorit, hanem a komplett forgatókönyvet firkantottam le, és ez nem vicc. A film tulajdonképpen a '92-s Drakula első 5 percének a másfél órásra duzzasztott változata. Bár, ezzel nem is lenne baj, ha a karakterek kellőképpen el lettek volna mélyítve és a bonyodalmat is precízen bemutatja a szkript. 

Ehelyett azonban kapunk egy elképesztően elnagyolt és kidolgozatlan látványparádét, ahol a figurák 2 dimenziós papírmasé bábuk és a cselekményt számtalan helyen logikai buktatók kövezik ki. Pedig a főszereplő, Luke Evans nem volt rossz választás Drakula szerepére, a fickó próbálkozik is, hogy valamelyest emlékezetessé és átélhetővé tegye a herceg drámáját, viszont a forgatókönyv erősen meggátolta ebben.

dracula-970x545.jpg

Igaz, valamelyest érthető, hogy miért nem lett  tökéletesre csiszolva minden  mozzanat: ez elsősorban egy nagy költségvetésű látványfilm. A baj ott van, hogy a játékidő során összesen két csatajelenettel találkozhatunk, amelyek kifejezetten rövidek és felejthetőek. Plusz, a PG-13-s korhatár besorolásnak köszönhetően vér se nagyon van, ami azért is vicces, mert ez elvileg egy vámpírmozi. 

59676552.jpgDe hogy valami pozitívumot is említsek, Az ismeretlen Drakula minden hibája ellenére se süllyed olyan mélyre, mint az év elején bemutatott Én, Frankenstein. Pedig az előzetes alapján egy ahhoz hasonló, elképesztően gagyi förtelemre számítottam, viszont ez a darab az előbb említetthez képest egész szórakoztató és nézhető. 

Összességében véve Gary Shore rendezői debütálása egy "se íze, se bűze" produkció, amely szerencsére nem tiporja sárba Drakula mítoszát, de semmi újat nem is tesz hozzá. Ha egy nehéz nap után nem vágyunk másra, csak egy primitív, agyat kímélő szórakoztató effekt-orgiára, akkor még jól is szórakozhatunk a látottakon.

Így a végén érdekességként megemlíteném, hogy a stúdió a jövőben szeretné a többi híres szörnyetegét is hasonló keretek között bemutatni, hogy aztán közösen is szerepeljenek egy-két alkotásban. Ez alapjáraton nem is rossz elgondolás, viszont ha a minőség ugyanezen a szinten marad, sok jóra nem számíthatunk.

Játékidő: 92 perc
Rendező: Gary Shore
Forgatókönyvíró: Matt Sazama, Burk Sharpless
Szereplők: Luke Evans, Sarah Gadon, Charles Dance

Értékelés: 5/10

 

Címkék: 2014 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr726982725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása