Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A gyilkos paradicsomok (1988) - Return of the Killer Tomatoes!

George Clooney és a paradicsomtámadás!

2014.12.09. 17:36 Csabi87

gyilkosparadicsom-2.pngJohn de Bello mindenre elszánt paradicsomai 1978-ban követték el első orvtámadásukat a filmrajongók ellen. Az erősen B beütésű film egy igazi agymenés volt, aminek humorát leginkább az Airplane! és Csupasz pisztoly filmekéhez lehet hasonlítani.

10 évet kellett arra várni, hogy sikerüljön összegereblyézni egy folytatásra valót, és a siker nem maradt el. Sőt egy lapáttal még sikerült is rátenni a korábbiakra, hiszen tény, hogy a 2. részben sokkal kevesebb a hatalmas guruló paradicsom, de kiforrottabb és szórakoztatóbb elődjénél. Ráadásul az ifjú George Clooney is főszerepet kapott benne és hiába agyament és olcsó az egész, nem kell letagadnia, hogy egykor ilyen fércművekben is szerepelt.

A történet szerint néhány évvel a nagy paradicsom incidens után járunk. Az Államokban betiltották a paradicsomot és a többség fél is a vérvörös zöldségektől. A pizzériák azonban túlélték a változást, mert habár illegálisan hozzá lehet jutni a paradicsomhoz, természetesen dílereken keresztül, a belőlük készült szósz helyett a mogyorókrémes, gumimacis, cukros és különféle már hangzásra is émelyítően édes változatok terjedtek el. Az első részben megismert hős katona Wilbur Finletter egyébként pont egy pizzériát üzemeltet unokaöccsével Chaddel és annak haverjával Mattel.

Azt azonban ők sem sejtik,hogy a városban tevékenykedik a szörnyen gonosz Gangreen professzor, akinek eltökélt szándéka, hogy a paradicsomok segítségével leigázza az általa oly gyűlölt emberiséget. Ehhez pedig laboratóriumában kifejleszti a paradicsomembereket, akik első ránézésre pont úgy néznek ki, mint bárki más, de legbelül érző paradicsomok, akik bosszúra szomjaznak.

gyilkosparadicsom-1.jpg

Azonban úgy tűnik, hogy egy paradicsom nem feltétlen születik gonosznak, csak azzá teszik, így a professzor egyik nevelése, az egyébként gyönyörű Tara, jó barátjával Bundás Paradicsommal megszökik a fogságból és az emberek között keresnek menedéket.

Huh, ennyi hülyeségegt leírni. El is fáradtam, és talán a forgatókönyvírói csapat is hasonlót érezhetett, csak hatványozottan, amikor elkészültek a szkripttel.

gyilkosparadicsom-poszter.jpgAz a helyzet, hogy ez a film egyáltalán nem normális, de a szó pozitív értelmében, hiszen annyira agyament, hogy az már szórakoztató. Rambot megszégyenítő paradicsomemberek, az őrült professzor és annak hű segítője a tévés állásról álmodó Igor, vagy éppen tökkel ütött főhőseink Matt és Chad. Zseniális az egész.

A gyilkos paradicsomok nagy előnye pedig az, amit az Asylum-filmek esetében mindig elrontanak. A zs mocskokról híres stúdió mindig, mindent komolyan vesz, John de Belloék pedig az egész filmet egy viccként fogták fel és emiatt képes működni. Kikacsintások is vannak és igyekeznek mindent kifigurázni. A legjobbak talán a bújtatott reklámok, amit most körül se írnék, inkább nézd meg a filmet és védd a rekeszizmaidat.

Nyilván az efféle humorra nem mindenki vevő, de akinek a fentebb említett két film etalonnak számít ne hagyja ki a paradicsomok szemétkedéseit sem. Az elkészült 4 részből egyébként ez a második felvonás az egyik legjobban sikerült, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy voltaképpen ebben láthatjuk a legkevesebb paradicsomot, köszönhetően annak, hogy sokszor emberalakban vannak jelen.

A szereplők közül George Clooney nevét említettem már, aki már itt baromi szórakoztató - főleg a haja, höhö - rajta kívül pedig a későbbiekben kevésbé befutó Anthony Starke nevét is meg kell említeni, de a gyönyörű paradicsom lányról, Karen M. Waldronról se feledkezzünk meg. Sőt a professzor szerepében forrongó John Austin alakítása is páratlan ezen a szinten.

Ha egy paródiába hajló vígjátékkal szeretnél elütni másfél órát és nem zavar, hogy egy majd 30 éves filmhez kell nyúlnod, akkor ez lehet a tökéletes választás.

8/10

Címkék: 1988 amerikai film 8/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr696520721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása