Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A rettegés háza (2005) – The Amityville Horror

A híres Amityville-i ház története

2014.12.02. 18:18 SZANDRA

amityville.jpgAz igaz történeteken alapuló filmek mindig különlegesek, jobban beleéljük magunkat a cselekménybe. Ez pedig A rettegés házának esetében nagyon is igaz, így jobban megragad mindenkit az ott lakó család szenvedése. Hasonlóan talán a Démonok között című filmhez, ami szintén úgy lett beharangozva, hogy valós események alapján készült. Esetünkben pedig egy regény is közrejátszik.

Jay Anson azonos című könyve alapján készült horrorfilm középpontjában egy ház áll. A történet szerint 1974. november 13-án 3:15-kor Amityvilleben egy fiú, Rony DeFeo szó szerint kivégezte családját. Lelőtte szüleit és testvéreit, állítása szerint hangok hatása alatt volt, amik arra ösztönözték, hogy irtsa ki a házban lévőket

Nem olyan sokkal később George Lutz feleségével és a gyerekeivel egy új házba szeretnének költözni. Rá is találnak a nagy és viktoriánus házra, hogy bár kis hezitálás után, de megvegyék és beköltözzenek Amityville-i lakba. A cselekmény szerint 1692-ben kezdték építeni a házat. George és Kathy megtudják a szörnyű igazságot a ház múltjáról, de ez se tántorítja el őket attól, hogy itt kezdjenek új életet a gyerekekkel.

amityville2.jpg

Kathy lánya, Chelsea egyre rejtélyesebben kezd viselkedni, azt állítja, hogy egy kislánnyal beszélget a szobájában, de persze ott senki más nem tartózkodik. Emellett pedig a házban minden 3:15-kor George rendszerint meg-megpillant szellemeket, Jodie-t is, a kislányt aki Chelsea-vel beszélget. Mivel egyre több baleset és veszélyes helyzet alakul ki, kétségbeesetten próbálnak tenni valamit, hogy ne kerüljenek olyan helyzetbe, mint az előttük ott lakók. George azonban leköltözik a pincébe, és a hangok szép lassan őt is a hatalmukba kerítik.

The_Amityville_Horror.JPGAnnak idején nagyobb hatással volt rám a film, persze nem beszélhetünk egy gyenge darabról. Jól felépített, izgalmas igazi szellemjárta házas történet. Maga a történet már elég régi, a kísértetházakról szóló történetek és filmek egyik megalapozó műve. Hasonló a Poltergeisthez és a Ragyogáshoz. Benne van a kötelező elem: kislány, aki szellemgyerekkel kommunikál; a lassan megőrülő szülők; a ház tragikus, egyben brutális múltja; a pap, aki ki akarja űzni a házból az ártó szellemeket. Ezekért a részekért szeretjük annyira ezt a fajta stílust, az Amityville horror pedig nagyon is jól eltalált mű a kategóriában.

Ryan Reynolds remekül alakít a filmben, nagyon hiteles, és a gyerekszínészekre se lehet panaszunk, főleg a lányokra. A végén lévő jelenetet a mai napig végigborzongom, pedig semmi különös nincs benne, de az egész film atmoszférája magával ragadó, ez pedig rányomja a bélyegét a végére is. Feszült, ijesztő és a folyamatos légkör biztosít róla minket, hogy magával ragadjon az egész mű. Mindenképp érdemes megnézni, 7/10.

Címkék: 2005 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr886900437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bagyó Bigyi 2014.12.03. 12:34:28

Ezzel a cikkel csak az a baj, hogy olyan alapvető tárgyi tévedés van benne, ami az egész felütést indokolatlanná teszi... A történetről már annak idején kiderült, hogy fikció. Ettől függetlenül szeretem a régi meg a mostani filmváltozatot is. Az összes "valós események alapján készült" filmnek annyi köze van a valósághoz, amennyit valaki kitalált egy rég hallott sztori alapján, ami már akkor sem biztos hogy megtörtént.

Bagyó Bigyi 2014.12.03. 12:37:05

legendavadasz.hu/paranormal/amityville_avagy_mi_tortent_valojaban

Több dolog is sántít a történetükben, ami a lelkes szkeptikusokat arra sarkalja, hogy vadul mutogassanak a családtagokra. Mind tudjuk, az emberi élethez elengedhetetlenek bizonyos feltételek, nem csoda hát, hogy a legnagyobb csalókat is ugyanaz a dolog mozgatta: a pénz. George maga vallotta be, hogy a ház megvétele előtt is tisztában voltak vele, nem lesz elég pénzük fenntartani a méretes építményt. Egy hónap sem telt el, máris óriási hírverést csaptak az épület körül.

SZANDRA 2014.12.03. 13:39:23

@Bagyó Bigyi: Mint írtam, egy regény volt az alapja a filmnek, és a való életből vett történés - igaz, azt már nem írtam, hogy az valójában mire vonatkozik, abból mennyi és hogyan felel meg a valóságnak.
De köszönöm, örülök a linknek, teljesebbé teszi a történetet. :)

S.Witwicky 2014.12.05. 11:00:05

Az egyik kedvencem!Végig feszült,nem húzzák az időt unalmas felvezetésekkel.Ryan Reynolds előtt meg le a kalappal!

süti beállítások módosítása