Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 5. évad 8. rész

2014.12.01. 15:51 Csabi87

Megint oda az évad fele, ez a pár hónap pedig csak úgy elröppent és mi is öregebbek lettünk egy kicsit. A múltkori vihar előtti csend pedig azt hiszem bejött, hiszen talán nem túlzás azt állítani, hogy a félévadzárás nagyot szólt és megint kijutott mindenből. Ahogy azt illik.

Mielőtt viszont spoilerekbe kezdenék, kérlek kattints a továbbra.

twd-5-8-2.jpg

Egész kis kerekre sikerült ez a 8 rész és talán az a fajta igazi körömrágós cliffhanger is elmaradt. Mondjuk ez utóbbit nem bánom, így is ki kell bírni a februárig, talán könnyebb lesz.

Az előző részben a jól szituált kopasz rendőr szökésénél hagytuk abba, hősünk azonban nem jutott sokáig. A törvény szigorú keze, Rick Grimes személyében lesújtott, egy foghegyről odavetett "Shut up!" megjegyzéssel. Ekkor pedig még csak a főcím előtt voltunk

twd-5-8-3.jpg

A sort talán kezdjük a templomnál, ahol a kiváló képességekkel megáldott Balfácán atya - egyébként én bírom Seth Gilliam urat - egy halom zombit szabadított a templomra, de szerencsére ott senkinek sem esett bántódása köszönhetően Carl és Michonne szakértelmének. Ráadásul hamarosan a felmentő sereg is befutott, Abraham vezetésével, akik ugye feladták Washingtonhoz fűződő álmaikat. Szegénykék. Majd Beth és Carol megmentésére indultak, vidáman és optimistán. Még.

Eközben Atlantában a börtönbe is ellátogattunk és tovább árnyalták Dawn rendőrasszony karakterét, akit én a feltűnése óta nem tudtam hova tenni, most pedig már nem is kell. Annyira viszont ne rohanjunk előre. Dawn ugyanis Bet segítségével egy újabb ellenfelét gyűrte le, aztán pedig jött a várva várt csere.

twd-5-8-4.jpg

Őszinte leszek, egy pillanatig azt hittem, hogy nem lesz baj és rendben lezajlik minden. Még akkor is, amikor kiderült, hogy Dawn nem utálja Christ - értsd jól. Persze mikor Beth odaszaladt a sráchoz, akkor már sejteni lehetett, hogy nem azért rakta el az ollót, hogy kicsit igazítson Daryl haján, esetleg megnyírja Ricket.

Beth halála engem váratlanul ért. Persze lehetett sejteni, hogy még mielőtt téli álomra vonulunk akad valami, ami nagyot szól és lesz főszereplő halál, de inkább Sasha vagy Tyreese, esetleg Abraham környéki tippem lett volna. Kár, mert Beth végre értékes része volt a sorozatnak - most párhuzamosan nézem a korábbi részeket szinkronnal és ugye még a harmadik évad elején se nagyon tett mást annál, mint hogy néha rámosolygott Carlra, akkor még azt hittük, hogy ő veszi el a fiú szüzességét, most azt hihetjük, hogy Michonne fogja.

Daryl reakciója pedig olyan Daryles volt, persze még jó. A legnagyobb gyomrost most Maggie kapta, aki örömmel indult mégis csak élő húgához, viszont mire odaért már fordult a kocka. Nesze neked.

twd-5-8-1.jpg

A vége után egyébként talán nem érdemes egyből kilőni a részt, hiszen a következő rész rövidke promója után akad még egy plusz jelenet, amit kár volna kihagyni.

No és, hogy merre tovább? Ki tudja, de úgy tűnik marad a vándorlás és a nomád életmód - nem is csodálkoznék, ha kiderülni, hogy Rick Grimes ereiben ősi magyar vér csörgedezik.

Februárig még vághatjuk a centit, de a blogon időről-időre készülünk majd néhány olyan horrorral, thrillerrel, amiben The Walking Deades színészek bukkannak fel, valamint a hazai Facebookos The Walking Dead rajongói oldalt is ajánljuk a szíves figyelmedbe.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr176949015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.12.02. 07:29:05

Az a legszomorúbb, h a rész legjobb része a visszatérö denzelesen éli könyves föcim utáni fickó. Nem akarok jobban spoilerelni.

pjoco87 2014.12.04. 16:29:35

Biztos nagyot ütött volna ha nem spoilerezi le a világ felének a facebook hivatalos rajongói oldala. :) Hogy toszná seggbe őket egy halom járkáló.

chris.muller 2014.12.04. 17:08:17

@pjoco87: Ne is mond... Hétfőn reggel vizsgám volt, 4-kor keltem, gondoltam tanulok... fellépek face-re, és BUM!!! SPOILER :S

süti beállítások módosítása