Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ellen Rimbauer naplója (2003) – The Diary Of Ellen Rimbauer

"Az élet örökké tart"

2014.11.28. 18:23 SZANDRA

09.jpgStephen King nagysikerű regénye, a Rose Red megszületett a vásznon is. Ez arra ösztönözte a készítő Craig Baxley rendezőt, és Stephen King írót, hogy megmutassák a közönségnek, hogy milyen is a kísértetház előzménye. Íme Ellen és Rose Red története.

Ellen arra készül, hogy örök hűséget fogadjon John Rimbauernek. John nászajándékba szán feleségének egy óriási családi fészket. A ház baljós körülmények között épül, nagyon sok megmagyarázhatatlan esemény történik, és emberek vesznek oda. Miközben a ház épül, Ellen megismerkedik Sukeena-val, aki segít neki felgyógyulni. Haza viszi, és a ház egyik szolgálója lesz. Bár inkább baráttá válik, Ellen legnagyobb támaszává.

John természete előtör, féktelen vágya nem csak Ellent, de másokat is elkap. Ellen persze tudomást szerez mindenről, de inkább a gyermekeihez menekül, mint hogy elmeneküljön a házból. Valamint, Ellen egyre inkább a házat szereti, nem pedig Johnt. Ezt pedig a ház is érzi, és ő is magának akarja Ellent, és egyre több áldozatot kíván.

rose red.jpg

Ellen, a férfi befolyásolása alatt elveszti önmagát hosszú időre, de amint magára talál, Johnnak semmilyen hatalma se lesz felette, amit mindenki megérez. A nő bár enged olyannak is, aminek nagyon nem kellene, de ha elég támogatás áll mögötte, képes kilábalni minden bajból. Legalábbis úgy tűnik. De ehhez kell Rose Red ereje is.

A ház mindent megtesz a nőért és persze önmagáért is, ha az April Rimbauer-esetet vesszük alapul - eltünteti a kislányt a ház.

John tipikusan olyan férfi, akinek az kell amit nem kaphat meg, de ha megkapja, már nem értékeli, nem is tudja, mit is akar pontosan. Mindent akar, következmények és felelősség nélkül. Ellen pedig hagyja magát a kényuralomnak, egy ideig, aztán pedig jön Rose Red szerepe.

ellen-rimbauer-naploja.jpg

Az Ellen Rimbauer naplója egy kis TV film, csak az előzményeket, és okokat tárja elénk. Az igazi horror A rózsa vére című filmben mutatkozik meg. Ez egy szellem járta ház története, aki imádja gazdáját, és meghallgatja gondjait, és tesz is érte, hogy azok eltűnjenek.

A színészi játék nem különös, a történet annál inkább. Nagyon ügyeltek, hogy illeszkedjen a fő történethez, segítse a megértést, miért is olyan ez a ház, amilyen.

Én nagyon kíváncsian vártam ezt a filmet, mert valóban alaposan bemutatja, hogy Ellennek miken kellett keresztül mennie, mióta menyasszony lett, mik történtek akkor, mikor már anya lett. Mennyi mindent tett meg azért, hogy ne legyen több bűn a házban. Valamint az is hozzátartozik, hogy a ház maga a bűn, ahogyan John is. Csak az egyik bántja Ellent, a másik pedig rabul ejti, és mániássá teszi, hisz építeni kell a falakat.

Aki szereti A rózsa vérét, annak mindenképp kötelező ez a film is. Nem illúzióromboló, sőt inkább sokkal több információt ad, mint gondolnánk. Egy szörnyű, szenvedő kapcsolat bemutatása, egy akaratos és kíméletlen ház története.

6/10

Címkék: 2003 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr856816765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása