Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 15 legjobb kézikamerás horrorfilm

2014.11.23. 10:17 Csabi87

A kézikamerás horrorfilmek talán a legmegosztóbb zsánernek számítanak a horror műfajon belül. Van, aki egyáltalán nem képes végignézni egy ilyen módszerrel készült filmet, a liftező gyomor miatt. Míg mások ódákat zengenek az ilyen megoldással készült filmekről, hiszen sokkal realistábbak és életszerűbbek. Még akkor is, ha szellemek és vámpírok tűnnek fel bennük.

Arról dönteni, hogy a kézikamerás műfaj jó-e vagy sem most semmiképpen nem szeretnénk. Viszont készítettünk egy listát, amelyen igyekeztünk néhány jobbat kiemelni.

A 15 legjobb kézikamerás horrorfilm listáját a Horror-Filmek.hu oldalon találod.

Címkék: toplista szavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr466925267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2014.11.23. 11:16:50

Úgy látom a [REC] igen szépen teljesít két epizóddal is. :D A Paranormal Activity, a Cloverfield és az Ideglelés viszont minden, csak nem jó.

Jig 2014.11.23. 11:27:36

Kinek a pap, kinek a paplan.... Számomra mindig az Ideglelés lesz a top1 kézikamérás film. Gyakorlatilag 1 csepp vér nélkül, 1 óra rinyálással olyan hangulatot csinálnak, hogy összeszarom magam, ahányszor megnézem. Pedig horrorfilmeken nőttem fel.

Syracuse 2014.11.23. 11:34:20

@Jig: Ja igen, kifelejtettem a "szerintem" szót. De én pl. már gyerekként sem értékeltem az Ideglelést, amikor fullosan meg voltunk győződve róla, hogy igaziak a felvételek (pedig akkor még az internet világa sem olyan volt, mint manapság). Én bizony szemrebbenés nélkül néztem végig a filmet, újranézni pedig nem is tudtam bealvás nélkül. A P.A. legalább ennyit megadott nekem, hogy amíg rá nem jöttem az ismételt reklámfogásbeli átverésre, addig rettegtem és elhittem, hogy ez igaz.

2014.11.23. 16:55:15

Ezzel a listaval tokre egyet tudok erteni, csak a sorrend nalam mas lenne :D En is nagyon szerettem az Ideglelest, lehet enis azt tennem elsonek, vagy a Trollvadaszt, az szerintem mindenkeppen elobbre valo nalam. :D Orulok, hogy a Lake Mungo bekerult viszont, en szerettem azt is. REC-ek kozul en pont a harmadikat szeretem a legjobban (tudom...), meg a Paranormal Activity-bol sem az elso a kedvencem, de a tobbivel egyetertek, Grave Encounters egyertelmu kiralysag, es a V/H/S-bol is jobb lett a masodik.

Michael King-es meg nem volt meg, de az erdekel elegge :)

shiver23 2014.11.23. 18:02:25

The Tunnel-t nem láttam, ideje letölteni, estére megvan a mozizás :).

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2014.11.23. 22:18:41

Kár, hogy most jött ki az As Above, So Below, simán listás :)

Sacrament/Conspiracy duóból azért az egyik még elfért volna.

The Den, valaki nézze már meg baszki, hogy nem csak én látom egy remek ötletekkel teli, kurva fasza filmnek :D

magyarparaszt 2014.11.23. 22:42:53

Még nem láttam jó kézikamerás filmet, pedig ezeket mind megnéztem. Le is álltam velük. Teljesen felesleges ilyen szar filmeket készíteni.

BKV - Önnek megyünk 2014.11.23. 22:46:19

@stargatelost: "The Den, valaki nézze már meg baszki, "

Igenisss! mar jon is le aztan jelentem az eredmenyt

Bergyilkos Bohoc 2014.11.24. 00:07:46

Hú de szar szerintem a Blair Witch. Legtöbb embernek azért tetszik szerintem, mert az egyik első kézi kamerás film meg emlékszem a sok idióta elhíresztelte anno, hogy valóság ami a filmen van, így persze, hogy parásabbnak tűnt. Én néhány éve láttam először, hát mai szemmel tényleg hót unalom .

BKV - Önnek megyünk 2014.11.24. 00:09:59

@stargatelost: allat volt, nekem bejott, koszi a tippet

Mindfucker 2014.11.24. 03:20:41

Jó kis lista, a The Den pedig egyszerűen szuper! Viszont a Megan is Missing leírását lehet picit változtatni kéne, legalábbis az én véleményem szerint ugyanis annak a filmnek a lényege nem tudom hogy ez spoilernek számít-e de biztos ami biztos
SPOILER

Az internet veszélyességét mutatja be miszerint, hogy az anonimitás lehetőségének köszönhetően fiatal lányok kiszolgáltatottá válnak a szexuális ragadozóknak. És ebből kifolyólag durvább dolgoknak is. Tudom, hogy a lényeg az elrabolt lány, csak ha az általam említett rész kimarad, a film a leírás alapján teljesen más benyomást kelthet az olvasóban.
S nem kukacoskodni szeretnék tényleg nem, csak ez tényleg egy olyan film ami remek elrettentő példa a fiatal kiskamasz lányoknak de akár fiúknak is, hogy oké fiam lányom öcsém húgom, hogy azt hiszed te vagy a Jani, de ha nem vigyázol koppanhatsz nagyon durván.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2014.11.24. 06:37:38

A Blair Witch szerintem is egy idegesítő akármi, de az az áldokumentumfilm,amit valszeg a reklámozásához készítettek, hát az nagyon beüt.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.11.24. 07:17:56

@Bergyilkos Bohoc: Nekem fiatalon volt szerencsém látni az Ideglelést, sőt még akkoriban, amikor azt beszélték, hogy az megtörtént és minden perce igaz, sejtettük, hogy nem, de úgy ültünk neki, hogy az... mégis alig bírtuk ki és akkor még a sörre se szoktunk rá...
mai szemmel nézve pedig még ennél is rosszabb lehet a helyzet.

Drago Brutic 2014.11.24. 08:00:23

Ha a Cannibal holocaust horrorfilm (az IMDB szerint igen) , akkor mindenképp itt a helye.

Sztyepan Asztahov 2014.11.24. 08:20:55

A Cloverfield nem is horror, szar a lista. És tényleg. Illetve a trollvadász sem. Mondjuk mindkettő eléggé jó kézi kamerás film.

Ott van a bokorban szedjed összefele 2014.11.24. 08:24:39

@magyarparaszt: Kemény, mindet utáltad, szar az egész, de azért csak megnézted az összeset. Vadász, vadász... :D

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2014.11.24. 08:33:40

Láttam a Cloverfieldet, a Halálhegyet, még két vagy háromba belenéztem, és akkor lett elegem. Az ilyen filmek szereplői még gázosabb viselkedésűek, mint a normál horroroké.
a kamerás ember időnként úgy szalad, hogy közben hátra vagy oldalra fordulva filmez (mégsem esik el soha), ha a barátja megsérül, nem segít neki, hanem filmre veszi a szenvedését, ha közel ér a szörny, nem elbújik, vagy kamerát eldobva hanyatt-homlok rohan, hanem a szörnnyel szembefordulva videózza...
a kamera rángatásától kifolyik a szemem, annyira fárasztó nézni.
A Trollvadászon gondolkodtam, hogy megnézzem-e, mert annyi jót olvastam róla, de még nem bírtam magam rászánni...
De talán egyszer sikerül :-)

2014.11.24. 08:59:46

Csak koca horroros vagyk, Cloverfield nekem nagyn bejön! Pont tegnap este vettem ki újra, de már full HD-ben a tékaából ;)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.11.24. 10:08:02

HORROR LÍRA

Horror lírát szőrös mancs ír,
Turultolla vérbe mártott,
Témája a trutymós trancsír,
Így művel ő Noir Artot.

Lékelt dinnyefej a görög
Utcán (amit írre ír át)
Gurul s közben halálhörög
Színezve e horror lírát.

Zsírnyulakat szeletel át
Eszterláncfűrészes jeti,
S vérgőzösen se hall, se lát.
Hallgatóim, féltek-e ti?

Nem félünk mi, apucikám,
Így hát ne aggódjál te se!
A gyerekek szeretik ám,
Ha nem nyál az esti mese!

„Grrrr… hrrr… vér… grrr… hrrr… nyúl… hrrr… zsírnyúl vér… grrr… ááá…” /egy eszterláncfűrészes jeti/

„Nyugalom, Bélám, ne spilázd túl ezt a jeti szerepet, mert beleizzadsz a jelmezedbe, ami árt a torkodnak és a vérnyomásodnak is! A te korodban már inkább csak öreg királyokat és bölcs varázslókat kellene vállalnod!” /Hullay Béláné Gríz Matild, nyugdíjas jelmeztervező és celebfeleség/

„Olyan cikiuncsi már az a sok tündéres, törpés, szegénylegényes, királylányos, aranyhalas, lovagos, öreganyámos, őzikés, álommanós, kisvakondos vacak! Most végre van egy vadiúj adrenalinlöketes esti mese, ami után kőkeményeket lehet álmodni! Ultrazsírkirály!” /Szeppuku Szidónia, a vámpírhartyáni Vlad Tepes Általános Iskola 6.c. osztályos tanulója/

„A legújabb brit kutatások szerint a gyerek egészséges fejlődése érdekében szükség van némi horrorra és tomboló erőszakra, hiszen mi más készíthetné fel jobban a vérrögös valóságra és a nagy tetűs életre. Az éretté válás alapkövetelménye, hogy a szülő érthetően elmesélje, miért lát a gyermeke az utcán villamos által levágott végtagokat, rendőrök által össze-vissza rugdosott hajléktalant, cserbenhagyásos gázolást, piacon meglopott kisnyugdíjast, focihuligánok által szétvert kirakatokat és kutyagumival teleaknázott kerületeket. A nyál mesék minderre nem készítik fel. Döngölt agyag tovább padló. Ahogy Muhammad Ali mondta: ’Jobb adni, mint kapni!’ és ’Kétszer ad, ki gyorsan ad!’ Hamarabb utolérik a knock outolt embert, mint a sátán kutyáját.” /Dr. Pöröly Piroska, gyermekpszichológus és horrorfilm forgalmazó/

„Mink nem rugdosunk hajléktalanokat, csak ha kint találjuk őket az utcán, mer' az szabályellenes! Parancsra tesszük! Szolgálunk és félünk!” /Tömb II. Jenő, rendőr főtörzsőrmester

„Az esti mesék valóban reformra szorulnak, de a megjobbítás nem egyenlő a széttrancsírozásos agyagba döngölés utáni romokon táncolással. Egy tányér vér-veríték-könny kombóból a legnagyobb jó szándékkal sem lesz erőleves. Anyám szerint egy kis sóval, borssal, piros arannyal, erős pistával és fokhagymával csodákat lehet művelni, de nem véletlenül járok én étterembe. Frady Endre egy irodalmi favágó és már az erdő közepén tart! Valami nagy-nagy tüzet kéne rágyújtani!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Egyszer zuhanyozás közben hátba támadt egy eszterláncfűrészes jeti és egy lézerkardos sötét Jedi, de már csak akkor vettem észre őket, amikor a hátbőrömről visszapattanó fegyverük megölte őket és a vérükbe fagyva feküdtek a törölközőtartó alatt.” /Chuck Norris/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2014/11/horror-lira.html

Dzsézön 2014.11.24. 10:40:42

REC megérdemli az első helyet szerintem is viszont a Grave encounters-en csak röhögni tudtam. Próbálkoztak, de egy dögunalom kliséhalmaz lett belőle. Mutogatják 5 percenként a sok "borzalmat" ezzel el is vették a feszültséget belőle és maradt a másolat, másolatának a másolata. A PA 1. része simán kenterbe veri nálam, de én nem szavaztam. :)A többi rész abból is gyenge. Sokan javasolják itt a The Den című filmet, úgyhogy meg fogom nézni.

eßemfaßom meg áll 2014.11.24. 12:19:16

@Syracuse: "amikor fullosan meg voltunk győződve róla, hogy igaziak a felvételek"

ugye ez csak vicc?

2014.11.24. 22:23:38

@stargatelost: Jaja, a The Den-t pont nemreg lattam, valoban lett volna helye itt szerintem is :) (Mondjuk szerintem az otlet jobb volt mint amilyenre vegul a megvalositas sikerult, de abban biztos vagyok, hogy lesz meg film a temarol amivel ossze lehet majd hasonlitani :D Vagyis remelem!)

Syracuse 2014.11.25. 02:39:39

@djlashungary: SZERINTED

@eßemfaßom meg áll: Igen, elhittem, elhittük, hogy valódiak a felvételek, mert olyan promóciót kapott.
Szerintem az viccesebb, hogy sokan manapság is elhiszik, hogy az X-Factor igazi, és nincs meg már az élő adás előtt a győztes, sőt szavaznak is a "versenyzőkre", de ugyanez érvényes az összes többi kertévés szennyre. :D Ja, és amikor elhitetik az emberekkel, hogy a Forma-1 még mindig Forma-1, és nem csak átlátszó maszlag, ahol szintén kijelentette már november elején Ecclestone, hogy ki lesz a világbajnok. Arról nem is beszélve, hogy még be is kapcsolják a tv-t, csak hogy növeljék a nézettséget, de alszanak, mert az minden, csak nem igazi kiélezett autóverseny.

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2014.11.25. 19:54:13

@BKV - Önnek megyünk: @Mindfucker: @mojyo: Na, örülök akkor, hogy mások is faszának tekintik, meg hogy párotoknak adtam egy jó filmtippet :D

süti beállítások módosítása