Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jessabelle (2014)

2014.11.18. 18:21 OctoberAir

a079c540-c96d-11e3-8fad-81e8db1153bd_jessabelle_photo_gs.jpgA Jessabelle olyan szempontból semmiképpen sem volt szerencsés címválasztás (vagy pontosan igen?), mert azonnal a mindenki által várt Annabelle-re asszociálhatunk róla, pedig a két filmnek túl sok köze nincs egymáshoz. Annyi átfedést lehet bennük felfedezni, hogy mind a ketten borzongást ígérő horrorfilmek.

A film középpontjában megismerkedhetünk az állapotos, boldog párkapcsolatban élő Jessabelle (Sarah Snook) nevű lánnyal, akinek pillanatok alatt omlik össze az élete, amikor balesetet szenvednek jövendőbelijével. A lány elveszti kisbabáját, a barátját és mindent, ami fontos volt neki. Kiderül, hogy édesanyja már régen nem él, nagynénje nevelte fel, apjától pedig eltávolodott az idők során.

jessabelle-film-watch-new-clip-for-jessabelle-digs-up-something-horrifying.jpegBalesete olyan súlyos sérüléseket hoz, hogy hosszú hónapokon keresztül nem tud járni, hiszen rengeteg ideig ágyhoz volt kötve. Úgy alakul, hogy mégis édesapja veszi párfogásába, így Jessie beköltözik régi házukba, ahol azonban egyáltalán nem tud a nyugalmas gyógyulásra fókuszálni. Kazettákat talál édesanyjától a születése előtti időkből és éjjelente furcsa lények látogatják meg. Látomásai egyre erősebbek lesznek, amelyek nem kímélik megmaradt testi épségét sem.

Ráadásul a kisvárosban sokan furcsán néznek a lányra, kiderül, hogy Jessie múltjában olyan titkok lappanganak, amelyre álmában sem gondolt volna. Így a lány egy régi, középiskolás szerelmével közösen próbálja felfejteni, hogy mi is történhetett születése előtt, amely miatt most semmiképpen sem élhet nyugodtan.

A filmben a thrilleres elemek erősebben jelennek meg, mint a horrorisztikus vonások. Igazán kellemes hangulatú, borzongató mozi, amely nem tárja fel egyszerre az összes titkát előttünk. Nekem az utolsó percekben is okozott kellemes meglepetéseket és a vége is kifejezetten csattanósra sikerült.  Hangulata kicsit A titkok kulcsát (The Skeleton Key) idézi.

Mindenkinek ajánlom, aki kedveli a misztikus, szellemes történeteket. Nem az a kiszámítható tucathorror, de valószínűleg sokaknak lassúsága miatt nem fog tetszeni. A Jessabelle egy novemberi estére kellemes szórakozást nyújthat a thrillerek kedvelőinek.

6/10  

Címkék: thriller 2014 6/10 ajánlók amerikai horror

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr546913191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása