Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Babadook (2014)

2014.11.15. 18:05 OctoberAir

1399881005889.jpg-620x349.jpgHogyha valaki kedveli a kicsit lélektanibb borzongásos történeteket az semmiképpen sem fog csalódni a The Babadookban. Kicsit lassabb kibontakozású, de jól felépített drámai történettel állunk szemben, amelynek a középpontjában egy kisfiút és anyukáját ismerhetjük meg.

A film főszereplője Amelia (Essie Davis) és kisfia, Samuel (Noah Wiseman). Anya és fia egyedül élnek hatalmas házukban, ráadásul a kisfiú igen erős viselkedéses problémákkal küzd. Nehezen kezelhető, alig alszik, ami édesanyját lassan az őrületbe kergeti. A helyzet csak akkor válik igazán borzalmassá, amikor Samuel talál egy furcsa könyvet a szobájában, amely a Babadookról szól.

thebabadook.jpg

A könyv illusztrációi igencsak hatásosak, és semmiképpen sem gyerekeknek valóak. A könyv története szerint a Babadook őrületbe fogja kergetni azokat, akiket kiszemel magának. Természetesen a történet nem lesz jó hatással az egyébként is zavart kisfiúra, aki rettegni kezd a lénytől és látni is véli azt.

Samuel így egyre kevésbé irányítható. Édesanyja hosszú ideig nem akar hinni a Babadook létezésében, azonban később a házban egyre furcsább események történnek, és a borzalmak elképesztő méreteket öltenek.

A film igazán nagyszerű lélektani thriller, amelyben számos drámai és horroros elem is megjelenik. Megbújik benne az elveszített apán keresztül a gyász, a gyereknevelés bonyolultsága és a szülő-gyermek kapcsolat is. Sok esetben nem tudhatjuk, hogy mi valóság és mi a tiszta őrület.

A mozi egyébként egészen felkavaró alkotás, sokszor félelmetes, máskor idegtépő elemekkel. Azoknak ajánlom, akik kedvelik a lélektani témákkal foglalkozó mozikat, hiszen a The Babadooktól távol állnak a véres jelenetek. Annál is inkább nyomasztó hangulata van, miközben a könyv illusztráció is zseniálisak. Ráadásul az anya-fia páros is nagyon jól hozzák a szerepüket, amitől a film csak még erőteljesebb hatást kelt.

7/10 

the-babadook.jpg

Címkék: 2014 7/10 ausztrál film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr406894005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CHRISporn 2014.11.15. 18:26:43

a végét még mindig próbálom összepakolni...
Valaki Segítsen! :) Az ÉV horrora!!!

2014.12.03. 12:19:05

Én alig bírtam végigkínlódni. Nem érte el az ingerküszöbömet, még egy borzongás erejéig sem.

süti beállítások módosítása