Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Zombeavers (2014)

Támadnak a zombihódok!

2014.11.04. 17:40 Csabi87

zombeavers-1.jpgZombihódok. Talán elég volna ennyit írni erről a filmről, hiszen el sem tudom képzelni, hogy egy horrorrajongó erre ne kapná fel a fejét, mert ez akkora baromság, hogy a fal adja a másikat, de nagyon jól hangzik.

Az Asylumtól szokhattunk meg hasonló baromságokat, viszont ez alkalommal a hírhedt stúdiónak nem sok köze van a filmhez. Sőt az Amerikai pite és a Másnaposok egyik producere - Chris Bender - is a produkció mögött állt, ami talán bizakodásra adhatott okot. Jól sikerült egyébként az előzetes is, amiben úgy tűnt, hogy ez valóban egy szórakoztató produkció lehet. De vajon tényleg az lett? Mindjárt kiderítjük, előtte azonban nézzük a sztorit, ígérem nem lesz bonyolult.

Adott három csajszi, akik hétvégi kiruccanásra utaznak, egyikőjük vidéki vityillójába - hűha, új ötlet szagot érzek. Az egyik lány ugyanis pátyolgatásra szorul, mivel kiderült, hogy a pasija megcsalta. A gond ezzel csak az, hogy estére a fiúk is beesnek és lőttek a csajos bulinak. Bár abból amúgy sem lett volna semmi, hiszen a környéken élő hódokat megfertőzte egy vegyi anyag és megvadult zombiként támadnak mindenre és mindenkire.

Hőseink pedig megpróbálják felvenni a harcot az élőhalott zombikkal, de a lapátfarkúak nem adják magukat egykönnyen. 

zombeavers-2.jpg

Az a helyzet, hogy a Zombeavers egy teljesen korrektül sikerült horrorparódia. Nem mondom, hogy képes beállni az igazán nagy klasszikusok sorába, de a készítők egész jó munkát végeztek. A forgatókönyv jól sikerült, persze sablonos, de vicces és nem csak a hódok miatt. A párbeszéd jók és ez már az első pillanatban érződik, amikor a két hülye vegyi anyag szállító fickó dumál és amikor megjelenik a többi, már egyértelműen sablonkarakter, a párbeszédek akkor is szórakoztatóak maradnak.

A hódok kivitelezése talán nem a legmenőbb, viszont mivel paródiáról beszélünk, talán ez a néha kicsit röhejes, többségében plüss hódos megoldás nem is rossz, a CGI pedig kicsit gagyi, de nem volt zavaró. Ráadásul vérnek sem vagyunk híján, illetve talán nagy titkot azzal sem árulok el, hogy zombihód-emberek is akadnak, őket kifejezetten jól sikerült maszkírozni.

Horrorparódia téren legutóbb talán a botrányos rossz magyar címmel ellátott, Trancsírák közben szórakoztam ilyen jól, igaz hozzá tenném, hogy a Zombeavers egy kicsivel jobban tetszett.

Kár is ezt tovább ragozni, úgy gondolom, hogy a film bőven megér egy esti szórakozást és egyáltalán nem időpocsékolás. Kapcsold ki az agyad, dőlj hátra és élvezd a hülyeségek áradatát.

8/10

Címkék: 2014 amerikai film 8/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr156864207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumm.a.tejbe 2014.11.05. 16:58:21

Lol, ezt mindenképp berakom a megnézendő listára

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2014.11.07. 11:40:09

Hát ez piszok jó volt, a Tucker & Dale (illetve előtte a Shaun of the dead) óta nem szórakoztam ilyen jól horrorparódián :)

Syracuse 2015.04.24. 08:54:37

Ha már eleve úgy ül le az ember megnézni, hogy ez tényleg egy hatalmas agymenés, akkor valóban egész korrekt film. :D

süti beállítások módosítása