Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gonosz falu (2003) – The Gathering

Átkozott kíváncsiság az angol városkában

2014.10.23. 17:38 SZANDRA

gf2.jpgEgy angol, poros kis városkában, Ashby-ben kutatások folynak, és megtalálják egy régen eltemetett templom maradványt és Krisztus ábrázolását. Eközben Cassie és barátja súlyos balesetet szenvednek, a lány mondjuk túléli, viszont emlékezetkiesése lesz. Cassie-t befogadja egy család, ahol a családfő pont a Krisztus-kereszt restaurálásával, és a titkok felderítésével foglalkozik.

Hősnőnk összebarátkozik a házban élő kisfiúval, és szoros kapcsolat alakul ki közöttük. Michael nem beszél édesanyja halála óta, azonban Cassievel különös kapcsolatba kerülnek. A lányt látomások kezdik gyötörni, bekövetkező halálesetekről, és arról is, hogy Michaelnek esik baja, véres és sötét, zajokkal teli folyosókon lévő ordítozások közepette. 

Cassie időközben megismerkedik Dannel is, akivel szintén közel kerülnek egymáshoz, és a barátság a látomások feldolgozásában is segít a lánynak, aki egyre nehezebben viseli ezeket és Michaelt is mindenáron meg akarja védeni. Azonban vannak a városban emberek, akik minden baljós esemény középpontjában ott vannak, csak úgy, mint Cassie.

gf.jpg

A templom titkaira is fény derül, olyan ősi motívumok fontosságára, mint a kíváncsiság, a bűn, az elhatárolódás.

A keresztre feszítés, de önmagában mások haláltusájának végignézése mindig is érdekelte az embert. Kezdve a régi tradicionális áldozathozataloktól a középkori kínzások és nyilvános kivégzéseken át a mai napig sokszor egy baleset helyszínén is leskelődik, hogy úristen mi történhetett. Ez kíváncsiság, de lehet aggodalom is. Emellett viszont ott van a másik oldal is, aki látni akarja a folyamatot, nem az ember érdekli, hanem a szenvedése, és nézi, nem tesz semmit, végignézi, érzéketlenül, egy szó nélkül. Ezt a problémát járja körbe a film, kis lelki háttérrel fűszerezve. Ezek a lelkek, melyek ezt megteszik, eltévelyedetté válhatnak – a film szerint – és a jövőjükre hatással lehet.

gonosz-falu.jpgA legfontosabb motívum ennek a kíváncsiságnak az ábrázolása, valamint a Cassie és Michael közötti kapcsolat mélysége. A védelem, amit Cassie tesz Michaelért nagyon szép, mondjuk a kislányt is óvhatná, kissé egyoldalú a dolog, de végül is nem ő az anyjuk. amúgy egy jó tanács a film készítőknek is, és aki egy kukoricamezőben, vagy csak simán erdőben menekül valaki elől: ne vigyél magaddal lufit, engedd el! Bármily hihetetlen, a lufi felemelkedik a levegőben, és látszik a mezőn, ami az elbújás szempontjából nem igazán hasznos.

Ha meg kipukkasztjuk hangot ad, ami szintén felhívás egy vadász-űzött vad keringőre, bár kicsit későn esett le Cassie-nek a tantusz, legalább ezt a kicsi bakit megoldották viszonylag okosan. Bár ott volt Michael inhalátora is, valamiért sok gyerek a horrorokban nem elég hogy célpontok, még betegek is, ami nehezíti szegények megmenekülését.

A film legnagyobb érdeme a képvilág, nagyon el lett találva, és igazán hangulatos kisvárost mutatnak, nagyon kellemes a légkör miközben a feszültség keltés sem marad el. Nem túlzottan ijesztgetős, viszont nagyon feszült, érdekes és izgalmas film.

Christina Ricci (Álmosvölgy legendája) és Ioan Gruffudd (akinek a nevét sose tudom leírni elsőre hibátlanul, de nagyon szép neve van) alakítása viszi a hátán a filmet, nem csoda hogy ők a legkiemelkedőbbek.

A rendezőt is meg kell dicsérjük, és az operatőri munkát is, ugyanis tényleg nagyon jól lett ábrázolva, összevágva az egész alkotás, nem átlagon felüli, persze ez nem is baj, mert jó nézni a látványvilága miatt és  jó követni az eseményeket, ezért pedig a forgatókönyvíró is kaphat elismerést. Egyszer nézős, annak viszont jó kikapcsolódás, bárkivel, aki szereti a misztikus thrillereket.

7/10

Címkék: 2003 7/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr836747403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása