Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Extraterrestrial (2014)

A Grave Encounters rendezőinek új horrorja

2014.10.22. 18:01 Csabi87

extraterrestrial-3.jpgEmlékszel még a Grave Encounters című filmre? Szerintem egy teljesen korrekt kézi kamerás horror volt, ami messze überelte a hasonló kategóriában induló Paranormal Activity-t. Sokkal ijesztőbb, sokkal átgondoltabb és sokkal jobb volt, minden szempontból. A The Vicious Brothers fedő nevű rendező és írópáros Colin Minihan és Stuart Ortiz meglepően korrekt filmet varázsoltak a nézők elé. A Grave Encounters pedig aztán folytatást is kapott, viszont Minihan és Ortiz ott már csak a forgatókönyvet jegyezték.

Idén azonban újabb filmmel rukkoltak elő, az Extraterrestrial pedig már nem egy kézi kamerás móka - habár talán kikacsintásként néhány ilyen jelenetet is kapunk - viszont az a helyzet, hogy kategóriájában ez is egy egész erősen sikerült alkotás.

Rég láttam már jó UFO-s filmet, illetve az így nem is teljesen igaz, mert egészen nagyon bírtam az Alien Abductiont is, ami nem is olyan régi, viszont még azzal együtt is kevés az olyan UFO-s film, amiben nem szörnyszerű alienek gyilkolnak halomra mindenkit, hanem kvázi intelligens, valamelyest emberformájú rohadékok szállják meg a Földet és gonoszkodnak.

Az Extraterrestrial ennek bemutatását vállalja magára, ráadásul úgy, hogy én mind a tíz ujjamat kénytelen voltam megnyalni a végén. 

A történet egy pár fős társaságról szól, akik hétvégére egyikük vidéki házikójába utaznak - add meg az esélyt, a tipikus sablon kezdés ellenére is. A helyszínről viszont számunkra már korábban is kiderül, hogy bizony UFO-járás folyik arra, de legalábbis megmagyarázhatatlan jelenségek történnek. Hőseink pedig szépen bele is futnak ebbe, menekülni kényszerülnek, csakhogy a földönkívüliek sem hagyják magukat.

extraterrestrial-2.jpg

Az alaptörténet azt hiszem végtelenül egyszerű, még különösebben ötletesnek sem nevezném, viszont a megvalósítás, a humor és a szereplők terén a film simán visszahozza azt, amit ezzel a történettel elrúg magától. Ráadásul azért a végére a sztori is kupálódik.

A fényképezés ki van találva, ráadásul sok helyen egész okosan. Az effektek szintén teljesen rendben vannak, amire nagy szükség is van, hiszen, például belülről is láthatjuk az azonosítatlan légi járművet, aminek a mutogatását mondjuk nem viszik túlzásba, viszont, amit látunk az legalább szép. Néhány véresebb jelenet is adódik, amelyek szintén korrektek, csak úgy, mint a földönkívüliek. Legalábbis nem vártam el többet ilyen téren a filmtől.

extraterrestrial-1.jpgA szereplők nem bénák. Legalábbis Brittany Allen játéka számomra meggyőző és korrekt volt, de mondjuk Freddie Stroma sem volt annyira szar, sőt az amúgy marhára idegesítő Jesse Mosszról se gondolnám, hogy rossz színész. Ja és ne feledkezzünk meg a felbukkanó Michael Ironside-ról sem, akit meglehetősen keveset látunk, de amit ott nyújt, az annyira jó, hogy piros pont is járhatna érte.

Az ő karaktere mondjuk talán a humorfaktor miatt jó és itt érdemes megemlíteni, hogy ha nem is vígjátékról beszélünk, azért akadnak nevettetős pillanatok és eltalált egy sorosok.

Ráadásul a film meglepetésektől sem teljesen mentes, de legalábbis nem nevezném teljesen kiszámíthatónak, amire a végén még rá is pakolnak egy lapáttal, csak hogy a zárás miatt is emlékezetes legyen a produkció.

A zenék egyébként baromira eltaláltak, ez igaz mondjuk a végére is, de a főcím is baromi hangulatos, engem rögtön beszippantott.

Lehet amúgy, hogy én is szippantottam valamit és ezért vagyok teljesen oda az Extraterrestrialért, hiszen sokfelé sok rosszat lehet olvasni a filmről, illetve többségében közepesnek ítélik a végeredményt, számomra viszont az idei év egyik kellemes meglepetése volt és az egyik legjobb filmélmény az utóbbi időből.

Biztos fölé pontozok, de hadd szóljon, mert tényleg nagyon tetszett, mindannak ellenére, hogy az elvárt kliséket sorra felvonultatja a film. Ettől viszont még valami lehet működőképes.

9/10

Címkék: 2014 9/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr716816149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2014.10.23. 10:03:31

A Grave Encounters-nél nagyobb moslék aligha akad a horrorpiacon (különösen a második résznél), bár tény, hogy a PA-sorozatnak sikerül alulmúlnia, ami művészet. A GE2 meg a legalja mindennek, azt a filmet senki nem gondolhatta komolyan szerintem.
Imádom a kézikamerás horrort, annak ellenére, hogy kb mindegyik csalódást okoz pár éve. Kezdem úgy gondolni, hogy a kézikamera és a horror nem passzolnak 100%-osan, főleg ha költséghatékony megoldásként használjuk - márpedig akként használják.
Úgyhogy örülök, ha most jön valami, ami eltekint tőle.

colonel Tigh 2014.10.23. 13:41:26

@Lenina Huxley: Egyetértek, de szerintem a V/H/S 1-2.-ben látott rövidebb történetek egyike-másika teljesen rendben van.

SarahConnor 2014.10.23. 16:37:29

@colonel Tigh: A VHS2-t jobban szerettem, azt kétszer is megnéztem. A REC első részét szintén szerettem, szóval vannak jó darabok. Szvsz a Grave Encounters pont nem volt az, a Paranormal-on meg csak nevetni tudok. De magam is elcsodálkozok azon, hogy a sok szemét után újra és újra érdekelnek az új trailer-ek, filmek. "Űrlényes" filmet meg nagyon rég nem láttam, úgyhogy ez most ismét érdekesnek ígérkezik.

sheabouteverything · http://www.sheabouteverything.blog.hu 2014.10.24. 00:36:03

mindenképp felkeltetted az érdeklődésemet, megnézem.

usb2.0 2014.10.24. 04:08:18

És a Spielberg nem is reklamált a film címe miatt ?
(E.T.)
www.technologytell.com/hometech/files/2012/05/BD_ET_Ocard_2D.jpg

süti beállítások módosítása