Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Transz (2013) - Trance

Izgalmas terápia Danny Boyle-tól

2014.10.21. 18:10 SZANDRA

Trance2013.jpgHogyan lopjuk el egy híres festményt, és utána hol tároljuk?

Erre keressük a választ ebben a filmben. Persze a kérdésre kapunk egy felvázolt teóriát és a festménytolvajok OKJ-s képzésére már el se kell mennünk, az első 10 percben rögtön elénk tárul gyakorlati bemutatóval a procedúra.

A történet szerint, Simon festmények árverezésével foglalkozik. Egy napon egy tolvajbanda betör az egyik árverezésre, és el akarja lopni a festményt. Simon ellenkezik, amiért fejsérülést szenved, azonban kiderül, hogy a képet nem igazán sikerült úgy megszerezni a brigádnak, ahogyan tervezték.

Simon amnéziát szenvedett, így nem emlékszik semmire a rablásról, és emiatt olyan fontos információknak van birtokában tudat alatt, hogy mindenképpen meg akarja fejteni, mit csinálhatott. Ez a tolvajok főnökének is a leghőbb vágya, hogy megtudja, és végre meglegyen a festmény.

Simon hipnotizálást próbál ki Dr. Lamb segítségével, hátha megtalálja a festményt, azonban a doktornőnek is egyre gyanúsabb kezd lenni betege viselkedése. Emiatt fellázad, és végül olyan szerepbe kerül, ami az egész csoport struktúráját megváltoztatja. Megkezdődik a csoportterápia és a kutatás. Egyre jobban szétszakad a hierarchia, minél több szerepet kap benne a nő.

trance.jpgEgy nagyon csavaros, izgalmas thrillerrel van dolgunk. Amiben érzelmek is vannak, ráadásul tudományos megvilágításban. Szóba jön a megszállottság is, az hogy valaki, ha bennünk nyomoz gondolatok után, mennyire belén tud látni.

Rendkívül izgalmas, gyorsan indul, érdekes fordulatot vesz, és még érdekesebb a vége, több megoldással. Ez a film is megmutatja, hogy bizony az orvosok okosak. A tudás hatalom, amivel képesek irányítani, akár másokat is, és ezzel nagyon is befolyásolni tudnak mindenkit. Főleg az orvosok képesek erre, na meg a pszichológusok, megnyílunk nekik, bele kerülnek az életünkbe, és a részesei is lesznek, nem mindegy, kit választunk. Ez persze az élet sok területére igaz.

Egy csoport működését az új ember bevonása mindig képes megváltoztatni, befolyásolni, ami gondot is jelenthet, ha túlságosan beépül. Persze nem minden társulás rossz, sőt van ami jót tesz, de vannak olyanok is, amiknél már az elején érezni lehet, hogy ez nem lesz jó. Sokszor itt rontják el, és ebben a filmben ez is nyomon érhető.

Danny Boyle, aki olyan sikerekért felelős, mint a 28 nappal később, vagy a Trainspotting, ebben a filmben a hipnózis világát mutatja meg, hogy az emberi elme mennyire képlékeny az emlékeket illetően, hogy igenis lehet irányítani őket, akár az embereket is. Mennyi mindenre képes az elménk, hogy védje magát, hogy képes legyen emlékeket kezelni. Olyan ismert és jó színészekkel láthatjuk ezt a filmet, mint Vincent Cassel (Bíbor folyók), James McAvoy (Wanted) és Rosario Dawson (Grindhouse).

Trance-2013.jpg

Véres, és brutális, de nem horror, hanem nagyon feszült, intelligens thriller. ami logikai hibának tűnik, még az is meg lesz magyarázva, a nagyon okos forgatókönyv alapján. 8 pontot mindenképpen megér, mert izgalmas, és bár nem minden érzelem van megmutatva, ami miatt jobban beleélhetnénk magunkat, a történetet jól vezetik, és a végeredmény képes hatni a lélekre, ami borzongató percekkel kecsegtet.

Címkék: francia film 8/10 angol film 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr416776167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása