Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 5. évad 2. rész

2014.10.21. 10:37 Csabi87

Az első részben kapott bődületes mennyiségű zombi és vér után a második felvonás a vártnak megfelelően kicsit visszavett a tempóból. Hangsúlyozom: kicsit. Legalábbis nekem egyáltalán nem volt hiányérzetem, sőt minden egyes percét élveztem. Akadt egy árnyalatnyi humor, kaptunk egy szerintem érdekes új karaktert, jött néhány vízihulla és a nagyobb adag dráma is kijutott, hogy aztán a befejezés arcul csapjon.

A tovább mögött spoileres értekezés következik.

walking333647-2.jpg

Hőseink sikeresen lenyomták Terminus vidám kis "városát", hogy ismét az erdőket és a nagyvilágot átszelve próbáljanak boldogulni. A céltalan sétálgatás azonban nem tartott túl sokáig. Egyrészt találtak egy papot, akit megmentettek néhány kőszáli zombitól, mire az befogadta őket a templomba, valamint a végén az is kiderült, hogy a tervek arról szólnak, hogy a Bundesliga-hajú Eugene-t csak elviszik Washingtonban, hiszen az maga a Kánaán.

Viszont az, hogy ez valóban helytálló tény-e azt hiszem nem most fogjuk megtudni, hiszen a Terminus-vezér Gareth azért nem adta fel a küzdelmeket és lám-lám milyen igaza lett Ricknek, aki visszaakart menni leszámolni a kis gazfickókkal. Ez azonban elmaradt, a kannibál csapat pedig akcióba lendült, ráadásul bosszút is forral hőseink ellen.

walking333647-3.jpg

Az mondjuk jó kérdés lehet, hogy mennyivel másabb ez, mint amikor a Kormányzó akart bosszút állni. Idővel választ is kapunk erre, ami biztos, hogy Gareth legalább annyira badass fickó, mint a Kormányzó volt, szóval bizakodhatunk.

Ezzel pedig hatalmas ugrásokkal, de el is értünk a záráshoz, azonban nézzünk meg egy kicsit vissza, hiszen volt még történés szép számmal.

Egyrészt ott az új karakter, Seth Gilliam alakításában, akit legutóbb a Teen Wolfban láthattunk.Úgy tűnik sunyi az atya, de talán valami szörnyű, személyes titkot hordoz, a szemüveges asszonysággal kapcsolatban, esetleg miatt lett oda a nyáj. A megmentése viszont kifejezetten izgalmas volt, a segélykiáltásokat meghallva Carl legalább olyan izgatott lett, mintha egy vödör pudingot kellene megmenteni.

Illetve ha már zseniális pillanatok, akkor ne feledkezzünk meg Tyreese pillantásáról sem, amikor harci feladatnak Judith  megvédését kapta. Annyira cuki volt, hogy én rögtön felkérném a Gorillabácsi 2 címszerepére.

kepecske4270792.jpg

Érdekesség lehet az is, hogy egy elsuhanó autó formájában Beth elrablói is felbukkantak, őket Darylék üldözőbe is vették, majd meglátjuk mi lesz a végkifejlet.

Szegény felesleges Bob pedig a rövidebbik végét húzta a  dolgoknak, egy lába már odavan. Talán sejteni lehetett, hogy történni fog vele valami, mert feltűnően sokat láthattuk a mostani részben. Elsőre arra gondoltam, hogy megharapta a zombi és a halálán van, mint kiderült ez nem teljesen igaz - mondjuk mekkora volna, ha a kannibálok amiatt halnának meg, mert kiderül, hogy fertőzött volt a lába húsa. Persze ezt a lehetőséget rögtön ki is zárnám.

Jó volt-e? Szerintem igen, izgatottan várom a folytatást, ami az előzetes szerint talán megint egy kicsivel pörgős lesz. Addig viszont tuti, hogy lesem a hazai The Walking Dead Rajongói FB oldalt, mert jók és kész. 

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr226813241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.21. 13:03:34

csoda, hogy a nagy amcsi jogvédők még nem sírnak ezerrel ez a rész olyan rasszista volt, hogy arra szavak nincsenek ugyanis. Van 2 feka és azoknak természetesen egymással kell összejönniük?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.27. 08:58:45

@desmondwallace: miért, nem?

Legalábbis a jogvédők ennél sokkal kevesebbért is nyivákolni szoktak már.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2014.10.27. 11:29:21

@doggfather: A jogvédők már erősen átestek a ló túloldalára.

süti beállítások módosítása