Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead - Elkezdődött az 5. évad

2014.10.13. 08:58 Csabi87

Várakozással teli hónapok után végre elstartolt a The Walking Dead 5. évada és egy egészen pörgős részt kaptunk. Az ígéretek persze már korábban arról szóltak, hogy nagyot fog szólni a kezdés, nem spórolnak majd a vérrel, a zombikkal és az akcióval. Esetünkben pedig nem az történt, mint Terminusban, nem csak álszent szavak és hazugságok voltak ezek az állítások, az 5. évad kezdése valóban erősre sikerült.

the-walking-dead-5-1-2.jpg

Azt gondolom, hogy az izmosabb akciózás ellenére az is megtalálhatta a számításait, aki a drámai miatt nézi a sorozatot, habár ezzel most szűkebben bántak, azért akadtak ilyen téren is remek jelenetek.

Spoilerek nélkül viszont nehéz bármit is írni, szóval kérlek kattints a továbbra.

A történet két szálon futott, sőt talán harmadikként felszámíthatjuk azt, hogy kaptunk néhány flashback jelenetet a Terminus kezdését illetően. Annyira érdekes volna egyébként, ha a későbbiekben bővebben is megismerkedhetnénk a hellyel, igaz így is teljességgel vázolva volt az ottani szituáció, plusz a végét elnézve talán ez nem is történik majd meg.

the-walking-dead-5-1-1.jpg

Egyrészt ellátogattunk a Végállomásra, ahol Rickék egérfogóba kerültek és minden ott folytatódott, ahol abba maradt. A hangárban lévő hatalmas kád elé térdeltetés és torokvágós jelenet már megalapozta a durvaságot, egy pillanatra félre is toltam a reggelit. Persze az, hogy Glenn feje mögött minimum kétszer megállt a baseballütő elég hatásvadász volt, de ennyi talán engedtessék meg.

Hőseink egyébként egész könnyen kiszabadultak, Rick pedig megint Rambo-üzemmódba kapcsolt és úgy volt vele, hogy hadd hulljon a férgese.

A nagy szökésben viszont segítségükre volt Carol, aki Tyreese-zel a másik szálat képviselte, mondjuk a nő hamar átruccant Terminusba rendet tenni, a jó öreg vegyülj-el-a-zombik-között módszer alkalmazva.

the-walking-dead-5-1-4.jpg

A nagy darab mackó viszont maradt Judithtal és a rész végére jelesre vizsgázott bébiszitterkedésből. Egy kicsit mondjuk sajnáltam, hogy nem mutatták, hogyan tett rendet, amikor a Terminusos fickó kitessékelte a házból, de talán így még hatásosabb volt, hogy csak a végeredményt láhattuk. Tyreese is back? Hátha.

A Terminuson pedig aztán később elvadultak az események. Volt hatalmas zombirobbanás, ami mondjuk talán nem nyerne a legpöpecebb CGI robbanás-evör pályázaton, de jó volt, pláne az utána kószáló égő zombik. Azt pedig teljes egészében nem lett ugyan kimondva, hogy az ott élők mit csinálnak, de éppen elég ráutaló, lesújtó utalást kaptunk, ami pont jó volt ebben a tálalásban.

Azt talán mondani sem kell, hogy a jó pofa Gareth-szál még nincs lefutva, ami nem is baj, hiszen egyelőre mondjuk csak óvatosan, de lemerem írni, hogy Andrew J. West talán még Dvaid Morrissey -t is képes lesz überelni, a legnagyobb The Walking Dead pöcs kategóriában. Egyelőre tetszik, hogy olyan csendes őrült.

Főhőseink közül egyelőre senkit nem tettek el láb alól az írók, de az évad során ez valószínűleg változni fog, sőt akár konfliktus lehet abból is, hogy a vörös zsaru és kis brigádja láthatólag menne tovább Washingtonba a bundesliga frizurás tudóssal, de egyelőre még nem kezdték el ilyen ügyben Rick-fülét rágni .Ha ugyan erről akarnak vele beszélni.

gregnicotero.jpg

Erős kezdés? Bízzunk benne, hogy a folytatás sem lesz sokkal rosszabb. Az egy érdekes kérdés, hogy most milyen irányt vesz a sztori - az előzetesben már megkaptuk az új karakteret, a Teen Wolfos Seth Gilliam személyében - valamint az is kérdés, hogy Emily Kinney, azaz Beth mikor tűnik fel. Az pedig egy másik kérdés lehet, hogy a töményebb akció és zombiirtás marad-e, persze vélhetően ilyen mértékben nem, de nem is baj, csak néha ne feledkezzünk meg az ilyen jellegű ínyencségekről sem.

A rész végén amúgy csak egyetlen kérdés motoszkált bennem. Vajon Carol mikor mosta meg az arcát? Hiszen Terminusban még zombii vér-bél díszítette, a nagy találkozásnál viszont már tisztára volt sminkelve.

A következő részt övező körömrágás pillanatáig ajánljuk figyelmedbe a hazai The Walking Dead rajongói közösséget a Facebookon.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr526786063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.14. 10:18:46

a stáblista utáni jelenet érdekesebb volt, semmint jobb, nem?

nicu71 2014.10.15. 16:50:50

@doggfather: Valahogy nekem nem igazán hiányzott ez az alak,aki ott feltűnt.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.10.15. 18:04:53

@doggfather: @nicu71: Igazából én nicuval értek egyet. Érdekes volt, de valamiért anno mikor visszatért egy rész erejéig egyszerűen számomra nem volt jó. Persze tudom, hogy sokak szerint etalon rész volt és kapjam be, de valahogy akkor se tetszett. Viszont a színész patent, szóval hátha lesz ott még érdekesség, talán Garethékbe hamarabb belefut és aztán Rickékbe.

Mondjuk hasonlót már eljátszottak korábban, szóval lehet hülye lépés volna.

nicu71 2014.10.15. 23:37:55

H@Csabi87: Remélem,hogy lesz értelme,és nem csak a feketék számát gyarapitja kötelezően.Tyresse és a két csaj nagyon ok,de nekem Bob is elég ellenszenves figura

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.16. 08:47:05

@nicu71: nekem se.

Tyrese annyira elrontott figura a képregényhez képest, hogy egyszerűen nem tudom neki megbocsájtani, pedig a színész jól hozza a figurát.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.10.16. 09:24:38

@nicu71: Neked legyen igazad, Bob az évadnyitóban az elején ott volt, aztán néha feltűnt a háttérben, de korábban is alig volt szerepe. Jó egyszer miatt támadták meg őket a boltnál, de kicsit olyan figura, akivel nem tudnak vagy nem akarnak mit kezdeni, aztán majd úgyis kell főbb szereplő halál és arra jó lesz...

Omgserver 2014.10.16. 12:50:21

Carol arca nem beles volt hanem sáros :DD

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.10.16. 17:08:36

@Omgserver: bélsár. höhö. Na de akkor is mikor mosta le?:D

Omgserver 2014.10.19. 15:46:46

@Csabi87: Vannak tócsák meg patakok, esetleg volt egy kis vize? A sarat nem nehéz letörölni az arcodról. De a haja olyan maradt.

süti beállítások módosítása