Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

American Horror Story: Freakshow – Kezdett az 1. évad

2014.10.11. 22:38 Csabi87

A többnyire csalódást keltő 3. évad után kicsit féltem attól, hogy az American Horror Story: Freakshow hasonlóan gyengusz lesz, mint a boszorkányos felvonás. Aztán elkezdtek szállingózni az infók, a teaser videók, a képek és a poszterek, a kétségeim pedig eloszlani látszottak, legalábbis bátrabb voltam a cirkuszi kalandot illetően.

Azt kell mondjam/írjam, hogy a mostani bő 60 perc pillanatok alatt eltelt. Mondjuk fura, mert a kezdés nem feltétlen volt szórakoztató, inkább bizarr és nyomasztó volt, már-már szomorú, de működött. Oda szögezett a piros fotelbe és kész.

ahs-4-1-1.jpg

A két legfőbb karakter úgy tűnik ismét Jessica Lange és Sarah Paulson lesznek, a többiek pedig bízunk benne, hogy ügyesen asszisztálnak. Lange nyilván ügyes, a karaktere eléggé hasonlít a Covenben látotthoz, talán szomorúbb a története, de egy hasonlóan megkeseredett alak. Eleinte nem gondoltam túl emlékezetesnek, amit csinált, de a dal és a vége azért oda volt pakolva. Paulson kisasszony viszont egész parádés volt, mondjuk az ő karaktere abszolút érdekes, ráadásul egész jó rendezői döntés volt, hogy néha osztott képernyőn láttuk a két fej szemszögét. Külön jó, hogy lényegében két teljesen különböző figuráról van szó, akik gondolatban kommunikálni is tudnak egymással.

Aminek baromira örülök, hogy Evan Peters végre kapott szerepet és színészkedhet, a Covenben messze a legidegesítőbb karakter volt, ráadásul a tehetségét se bizonyíthatta, most megkapta a teret és talán ez így lesz végig az évadban.

ahs-4-1-2.png

A cirkusz lakói közül talán még Kathy Bates karakterét érdemes kiemelni, mondjuk az Eurovízió után a szakállas nőben nem sok különleges maradt és egyelőre nem is volt túl izgalmas a karakter .Az eddig többnyire háttérben motoszkáló szörnyek pedig szintén pofásak. Azt mondjuk fontos megjegyezni, hogy még sem Michael Chiklis, sem Emma Robertson nem mutatkozott be, de Angela Bassett feltűnésére is várnunk kell.

A kicsit horrorosabb vonalon pedig a széles vigyorú bohóc tűnt fel, John Carroll Lynch ijesztő és hátborzongató, főleg ha az embernek egy kis bohócfóbiája is van, jó volna ha sokáig megmaradna a karaktere és tudnának mit kezdene vele.

Érdekesség lehet még, hogy a részt a sorozat atyja Ryan Murphy rendezte, pedig ilyen téren jó ideje nem vette ki a részét munkából, de talán az évad során néha beugrik – mondjuk kötve hiszem, de ahogy annak idején a kezdő rész, úgy a mostani felvonás is tetszett.

ahs-4-1-3.gif

Ahogy írtam meglehetősen nyomasztó és lehangoló, amit eddig kaptunk, igaz a Torzszülöttek sem volt annak idején túlságosan vidám alkotás, az ottani Freakshow hangulat pedig itt is megvan, a színészi felhozatalt elnézve pedig egy igazán jó évaddal állunk szembe. Bizakodok, aztán majd lehet pofára esek, de eddig nagyon tetszett, amit láttam, bízunk benne, hogy a folytatásban is jó irányba haladunk.

Címkék: sorozat american horror story american horror story freakshow

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr316781763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása