Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gyilkos kobold 2. (1994) - Leprechaun 2

2014.10.02. 18:05 Csabi87

leprachaun-2-2.jpgEgy évvel Leprechaun első megjelenése után, a karaktert visszatapsolták, hogy újból féltse az aranyát és kibabráljon mindenkivel, aki az útjába kerül.

Az apró és megátalkodott koboldot természetesen ismét Warwick Davis alakíthatta, ez alkalommal egyébként teljesen új közegbe helyezve a sztorit, ami önmagában is abszolút élvezhető, hiszen a koboldon kívül az ég egy adta világon semmi közé a Jennifer Aniston főszereplésével készült első részhez.

A sztori elején, valamikor az 1000-es évek környékén járunk, Leprechaun éppen egyik szolgájával játszadozik. Amúgy pedig Szent Patrik napja van, ami azt jelenti, hogy kedvenc koboldunk a születésnapját ünnepli, ráadásul a sorban pont az ezrediket. Ennek okán pedig úgy dönt, hogy megházasodik, egy gyönyörű leányzót szemel ki, akit varázslattal akar rábírni a frigyre. Kiderül viszont, hogy a kiszemelt lány, a szolga lánya, az pedig megakadályozza a bűbájt.

A kobold haragja pedig gyorsan lesújt, végez a férfival, de előtte megígéri neki, hogy 1000 év múlva visszatér és nőül veszi akkori leszármazottját.

leprachaun-2-1.jpg

Lepreachaun, a kobold pedig, mint tudjuk nem szokott a levegőbe beszélni, ezért egy fából előtoppanva tényleg megjelenik és megpróbálja beteljesíteni ígéretét. Ehhez viszont a kiszemelt Bridgetnek és udvarlójának, Codynak is lesz egy-két szava.

leprachaun-2-poszter.jpgAz a helyzet, hogy a második rész, mintha egy fokkal szórakoztatóbb volna és itt most első sorban a humorra gondolok. Véresebb ugyanis nem lett a történet és sokkal többet sem adtak bele, hiszen meglehetősen gyorsan kiagyalt sztoriról van szó.

A szereplők egy ilyen B-filmben megállják a helyüket, a Bridgetet alakító Shevonne Durkin szép, de nem ügyes, cserébe viszont vetkőzik, míg Charlie Heath egy kicsit idegesítő, de nem annyira, hogy felhúzza az embert. A Mortie bácsit alakító Sandy Baron viszont jó pofa és szerethető karakter, talán pont ő az, aki miatt ezt a részt egy kicsivel humorosabbnak éreztem.

Ritkán ejtek szót a szinkronról, viszont esetünkben egy kifejezetten jól sikerült magyar szinkronnal van dolgunk, így akár magyar hanggal is igazán érdemes lehet megnézni a filmet.

Technikailag egyébként nem lett több az eltelt egy év alatt, ilyen téren majd a sorozat későbbi részeiben lehet változás.

Az érdekességek sorát pedig az gyarapíthatja, hogy a széria egyetlen olyan darabja ez, amely Szent Patrik napon játszódik, illetve annak idején egy alternatív alcímmel is ellátták a filmet, ami az Egy házasság, sok temetés volt.

6/10

Címkék: 1994 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr86630713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása