Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Arcmás (2011) - Faces in the Crowd

2014.09.30. 17:43 Csabi87

arcmas-1.jpgMilla Jovovich filmjeiből szemezgetve viszonylag nehéz olyat találni, amire igazán rásüthetjük a horror jelzőt. Nyilván a Resident Evil kivétel, de az is hamar átfordult fergeteges és néha a nélküli zajló akcióorgiába, amit jó ízlésű ember nem neveznek horrornak, maximum CGI parádénak.

Az Arcmás is inkább a thrillerek közé sorolható, sőt inkább egy misztikus krimi, amely azok számára különösen érdekes lehet, akiknek rossz az arcmemóriájuk. 

Anna Marchant egy csinos és kedves tanítónéni, aki egy ideje összeköltözött kedvesével és a kapcsolat olyannyira tűnik komolynak, hogy Anna a lánykérésre is bőszen bólogatna. Az említett meló helyen is minden rendben, szóval a lánynak nem lehet oka a panaszra vagy ha mégis, akkor hülye.

De nem az, viszont az idilli kis élete hamar felborul, ugyanis egy éjszaka úgy dönt egyedül és gyalog kecmereg haza, ami hibás megoldásnak bizonyul, ugyanis az építkezés alatt álló hídon egy brutális gyilkosság szemtanúja lesz, legnagyobb szerencsétlenségére pedig a gyilkos is észre veszi őt. Innentől pedig gyorsan megpecsételődik a lány sorsa, mivel a gyilkos arcát is látja így a gonosz utána indul.

Egy kis csetepatét követően aztán Anna a folyóba zuhan, esés közben azonban jól beveri kis koponyáját, de, ami a legjobb az egészben, hogy életben marad. Igen ám, csak, hogy egy különös helyzettel kel megküzdenie, mivel a fejét olyan ütés érte, aminek hatására egyszerűen nem képes többé megjegyezni az arcokat. Ha egy embert nem lát néhány percig, akkor egy új arc jelenik meg előtte, így pedig a gyilkos legnagyobb mázlijára az ő arcát sem képes felidézni a lány.

A legjobb viszont még így is az lehet, ha a lány meghal, ugyanis a nyomozók erősen próbálják elősegíteni, hogy Anna emlékezete visszatérjen és rátaláljanak a buzis nevű sorozatgyilkosra. A Könnyfakasztóra.

arcmas-2.png

Őszintén szólva vajmi keveset értek az orvostudományhoz, maximum annyit, amit 7 Dr. House évad alatt és 20 Robin Cook könyv után tudhat az ember, de a szinopszist olvasva, azért kicsit kuncogtam, hogy na ne már, ilyen tényleg létezik, hogy ilyen szinten elfelejtünk arcokat.

arcmas-poster.jpgSőt Anna nem is elfelejti őket, hanem teljesen más arcokat lát. Ez amellett, hogy baromi fura még azt hiszem hülyeség is. Mondom miért. Hiszen a filmben ez úgy néz ki, hogy Anna ha valakit nem lát, jön egy új karakter, új hanggal és amellett, hogy az arca más, az egész megjelenése más lesz. Változik a testalkat, a haj, meg minden. Mekkora hülyeség már ez?

Ráadásul a lány a tükörben is másként látja magát, viszont mi őt látjuk, de végig Milla Jovovich, miközben a többi karaktert más-más színészek alakítják. Ez is hülyeség.

Logikátlan katyvasznak tűnik ez, viszont ha elfogadjuk ezeket a tényállásokat és átlépünk rajtuk, akkor, ha boldogok nem is, de elégedettek lehetünk, hiszen az Arcmás nem olyan rossz, mint amilyennek hangzik.

Milla Jovovich ügyes, amire itt szükség is van, pláne azért, mert lényegében ő az egyetlen szereplőnk, meg a zsaru, akinek nem változik az arca - ja igen, ha már itt tartunk, egy kis SPOILER.

A rendőr egy betyáros körszakállal bír. Lefekszik Annával, majd reggelre leborotválja a szakállát, a lány pedig holott addig felismerte, utána idegennek látja. Most komolyan, milyen balfasz forgatókönyvíró talál ki ilyet. Mi késztette a nyomozót arra, hogy vélhetően jó pár hete növesztett, ideális körszakállát reggelre leborotválja. Persze a történet szempontjából ez kellett, hiszen mekkora blama lett volna nem eljátszani, azt hogy a lány mindkét férfit egyformának látja és jaj vajon ki a gyilkos, hiszen ez már több évtizede menő - egyébként meg nem. Na de mégis ugyan ne legyünk már hülyék.

SPOILER VÉGE!

Szóval az a helyzet, hogy felül kell emelkedni a baromságokon, amit a forgatókönyv tartogat, mert amúgy meg élvezhető az Arcmás, csak nem kell ezt magunkban sem túl spilázni. 

Az pedig, hogy ki a gyilkos, megint egy ócska csavar, ráadásul nem azért Könnyfakasztó, mert az áldozatokat könnyekre fakasztja vagy a hozzátartózókat. Nem basszus, hanem saját magát. Jézusom.

Eredetileg 6 pontot akartam adni erre a filmre, de most, hogy a végére értem rájöttem, hogy a francokat, 5 is bőven jó lesz és ha nem Milla Jovovich kapta volna a főszerepet, akkor még sok is volna. Ettől függetlenül egyszer érdemes lehet megnézni, de logikát azt ne itt keress, hanem a kis boltba. Ott többet találsz.

Címkék: 2011 francia film amerikai film 5/10 angol film ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr865833574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása