Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Code Red (2013)

2014.09.22. 18:25 Csabi87

code-red2.pngKülönféle válogatott fikázásokat olvastam és hallottam a Code Red című zombis filmről, így hetekig, de talán hónapokig nem mertem neki ülni, hiszen az egy dolog, hogy a direkt ZS-kategóriás hülyüléseket bírom, az elbaszott horrorfilmekhez ritkán füllik a fogam.

Valeri Milev rendezőnek ráadásul ez volt az első filmje - időközben egyébként a Halálos kitérő 6. részét dirigálhatta le, sőt azt beszélik, hogy az érkező hetedik rész is az övé lehet. Mindezek ellenére viszont kellemeset csalódtam. A Code Red egyáltalán nem egy világ megváltó produkció, de egy abszolút kellemes szórakozást nyújtó B-horror, amiben még kifejezetten jó momentumok is akadnak. Ha pedig egyébként is szereted a zombifilmeket, akkor nem kérdés, hogy meg kell nézned.

A történet mondjuk nem egy nagy eresztés. A második világégés során, a Sztálingrádi csata nem feltétlen úgy alakult, ahogy azt a történelem könyvekből ismerjük. A ruszkik ugyanis egy halálos gáz bevetésével gyűrték le a nácikat, amely gáztól az addig lelőtt katonák életre keltek és zombiként újfent támadásba lendültek, viszont ekkor már nem az országhatárok és ideológiák mentén döntöttek arról, hogy ki az ellenség. Hisz tudjuk, a zombik a legkevésbé ilyenek.

A halálos gázról egy náci tiszt naplójában maradnak csak feljegyzések, ugyanakkor a NATO erősen hisz abban, hogy a leírtak mind igazak és az anyagot tartalmazó hordók egy közép-kelet-európai katonai bázison találhatóak. Mielőtt viszont rossz kezekbe kerülne, vagy ne adj Isten kiszabadulna az anyag, a helyszínre küldik Johnt, hogy járjon a dolog végére.

code-red-poszter.jpgNyilván azt mondani se kell, hogy olyan közhelyes dolgok, mint korrupt katonai vezetés, gyerekmegmentés, zombiagyabugyálás és szívszorítónak szánt idiótaságok is szépen helyet kaptak a történetbe ágyazva. Ez mondjuk máris negatívum, de mielőtt hamar ítélkeznénk ne tegyük olyan magasra a lécet, hiszen gondoljunk csak bele egy zombifilm esetében hányszor találkozunk normális forgatókönyvvel? Na ugye.

A zombihentelések viszont szerencsére nem maradnak el. Sőt itt tenném hozzá, hogy a kezdő sztálingrádi képsorok szerintem zseniálisak. A fényképezés, az egész felépítése olyan, amiben van fantázia és remekül elkészítették. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ha csak rövidfilmként annyit kaptunk volna, akkor teljesen más az egész produkció megítélése.

Sajnos az elején tapasztalt szufla azonban meglehetősen kifogy mire a jelenbe érünk, sőt mintha azokban a jelenetekben a zombik és a gyilkolások minősége is romlana, de a fényképezésből is majdhogynem minden fantázia odavész.

Nagy kár, mert Valeri Milev mintha ügyes volna és a rendelkezésre álló kevésből is kitudott volna hozni valamit. Kár, hogy az elején ellőttek minden puskaport, így a végére abszolút B-kategóriába fulladt az egész film, a közhelyek és az idióta karakterek pedig nem javítottak az összképen.

code-red1.png

Persze amikor olyan színészek jönnek szembe a stáblistán, mint Paul Logan, akkor már nem várunk sokat és igazából a Code Red esetében ez így van jól, hiszen akkor nem csalódunk és még a végeredményt is értékelni tudjuk.

Buta a film? Igen. Kicsit gagyi? Igen. De mégsem tudom utálni és nem is bántam meg a rászánt időt. Sőt odáig merészkedek, hogy az eleje miatt 6 pontosra értékelem. Most mit csináljak? Bírom a zombikat.

Címkék: amerikai film 6/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr996718653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabóbakterúr 2014.09.23. 09:48:35

Nem ide tartozik csak érdekességként említeném meg mivel a blog témájába vág.
Október 3-án 21.00-kor ZS kategóriás filmet fognak vetíteni az ANIMAL PLANET csatornáján Gyilkos orsóhalakkal. Fsz. Shannen Doherty. Érdekesnek hangzik:))))

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.09.24. 09:15:48

@Szabóbakterúr: Köszi az infót. Annak idején arról írtunk is, hogy az Asylum és az Animal Planet közösködik, csak időközben megfeledkeztem róla. köszi, hogy emlékeztettél :) Látni kell :)

süti beállítások módosítása