Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Z Nation 1. évad 1. rész

2014.09.21. 08:57 Csabi87

Hallottad már azt a kifejezést, hogy olyan szar, hogy az már jó? Ha ezt mondjuk horrorfilmes berkekre szeretnénk levetíteni, akkor első sorban az Asylum baráti társaság művei juthatnak eszünkbe. Az ottani csapat az esetek többségében tényleg mindent megtesz a szórakoztatásért. Nem a minőségiért, hanem egy fajta bűnös élvezetért, amit nyíltan mindenki szid, mégis a többség kaján vigyorral néz végig. 

znation-2.jpg

A csapat zombifronton is próbálkozott már az elmúlt években, volt, hogy Ving Rhamest is meggyőzték arról, hogy egy ilyen filmben szerepelnie kell, de megesett, hogy Danny Trejo akadt a horgukra.

A stúdió előszeretettel forgatja le A-listás, vagy legalábbis sikervárományos produkciók gagyibb változatát is, így csak idő kérdése volt, hogy a Syfy mikor ad teret és lehetőséget arra, hogy a kis csapat a The Walking Dead olcsóbb és fogyatékos kis testvérét is megalkossa. A várva várt idő pedig eljött. A ZS-gyár pedig nem okozott csalódást. A Z Nation egy igazi trash, bot egyszerűségű sztorival, többnyire béna szereplőkkel és már-már kritikán aluli zombikkal és effektekkel.

Miért, Te mit vártál?

A sztori egyelőre úgy tűnik, hogy abból áll majd, hogy néhány túlélő megpróbálja keresztülszelni az országot, hogy eljussanak Kaliforniába. A feladat kiváltképp fontos, hiszen az ottani laborba kell juttatniuk egy férfit, aki a jelek szerint immunis a zombiharapásra: ergo túléli és át sem változik. Az ilyen fickó pedig aranyat ér egy zombiapokalipszis kellős közepén.

znation-1.jpg

A pilot valahol talán piros pontot is érdemel, feltéve, hogy élvezed a gagyit. A zombik buták, viszont vér akad és akcióból sincs hiány. Nyilván ez olyan, amilyen, bár ha szigorúan az Asylum munkásságát vesszük figyelembe, akkor még korrektnek is nevezhetjük a látottakat. Tény, hogy a zombik önmagukban bénák, a maszkok Greg Nicotero csapata által elkészítettek nyomába sem érnek, de itt nem is ez volt a cél. 

A piros pont pedig talán azért járhat, mert úgy tűnik a készítők sem veszik magukat komolyan. Akad humor, amely olykor The Walking Dead utalásban merül ki, máskor pedig olyan borzalmakban, hogy egy csecsemő zombivá változik.

Két ismertebb nevet is kapunk, érdekes lehet, hogy korábban mindketten feltűntek a Lostban. Harold Perrineau mondjuk csak beetetés volt, hiszen a folytatásban már nem lesz velünk. Míg DJ Qualls sajnos igen. Őszintén szólva egy ripacsnak tartom a srácot, bár egy ilyen jellegű sorozatban pont megérdemelt helye van.

znation-3.jpg

Igazi negatívumként egyetlen dolgot említenék meg. A kép minőség irtó gyenge. Mondjuk ez sem áll messze az Asylumtól, bár azért ilyen téren néha látunk tőlük igényesebb alkotást. Hátha az évad során sikerül ezen is javítani.

Pontozni nem szeretnék, a lényeg, hogy biztosan befizetek a folytatásra, hiszen pont azt kaptam, amire számítottam. Zombihentelést nagy mennyiségben és buta minőségben, na meg egy kis kanál humort.

Címkék: sorozat zombi z nation

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr816716031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2014.09.21. 09:33:49

Azt még megértem, hogy egyes estéken, mikor az ember nem túl józan és nem túl tiszta a feje, akkor a haverokkal leül megnézni egy-egy ilyen filmet. Ezt én is megtettem már többször is. Viszont, hogy valaki olyan mazochista legyen, hogy egy teljes sorozatot képes megnézni ezektől, hát ahhoz tényleg teljesítmény kell.
A mondás mondjuk már eddig se a régi volt, mostanában inkább így hangzott: "Nincs szar film, csak kevés alkohol."

tintilla 2014.09.21. 10:11:11

nos megnéztem :/ nemhogy az egész film gyenge de tele van hibákkal - na ez tuti nem lessz ellenfele a Walking Dead nak :D

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.09.21. 11:23:44

@tintilla: nem is annak szánják. Sőt talán nem is olyan badarság volt azt hinniük, hogy ez akár még jól is elsülhet. Hiszen az Asylum szarjai azért elképesztő népszerűek és bevételt termelnek. Más kérdés, hogy @Syracuse:-szal egyetértek abban, hogy sorozatként ez már kevésbé működőképes. Mert míg egy Cápatornádot megnézel egy otthoni iszogatás alkalmával, de egy évadnyi sorozatot nem fogsz végignézni, hetente egyszer meg nem fogsz 40 percet erre szánni részegen.

Mondjuk én mazochista vagyok és maradok a folytatásra, mert bizarr módon tetszett, de én egyébként is bírom az Asylum-filmeket. Az ilyen meg viszonylag ritka állatfaj.

Köves D. Gábor 2014.09.22. 11:58:22

Nem mintha a WD olyan jó lenne... Azt is ha 5 rész után abbahagyták volna, akkor egy jó sorozat lett volna, de a többedik évfolyamot végignézni úgy, hogy tkp. semmi érdekes nem történik. Vándorolnak, megállnak, szétválnak, találkoznak, ez a történés kb. A szereplők nem egyéniségek, hanem megszemélyesített képregényfigurák. Ha ez koncepció, akkor gratulálok, de akkor is kurva unalmas.

bévé 2014.09.27. 19:04:26

@Köves D. Gábor: a WD-t miért hagyták volna abba 5 rész után, mikor a képregény vagy a 12. szériánál tart már? ha nem több, nemtom pontosan.

bugman 2015.04.28. 21:15:22

Én megnéztem a sorozatot. Nekem tetszett. Ha nem hasonlítjuk a WD-hez, simán megállja a helyét. Nem a drámán van a hangsúly. Igazi bűnös szórakozás. Az évad vége felé pedig egészen bedurvul. Én csak ajánlani tudom.

süti beállítások módosítása