Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

7500 (2014)

Horror a fellegekben

2014.09.12. 17:20 Csabi87

7500-1.pngTakashi Shimizu rendező annak idején A harag filmekkel mondhatjuk, hogy letette a névjegyét a horror nagy asztalánál, sőt igaz ez olyannyira, hogy a hollywood-i "tolvajgépezet" is beindult és Átok címen elkészítették a "saját" változatukat, aminek a rendezésére viszont szintén Shimizu-t kérték fel.

A japán szakember egyébként ezt a kitérőt leszámítva többnyire saját hazájában készít filmeket, ez alól viszont kivételt képzett a CBS felügyelete alatt megvalósult 7500. A repülős horrorral kapcsolatban az első terv az volt, hogy 2012 augusztusának végén mutatják be, viszont telt múlt az idő, a kész anyag azonban dobozba került és várt a sorsára. A bemutató végül 2 évet késet és ha rosszmájúak vagyunk, akkor nem is csoda, hiszen a végeredmény egyáltalán nem parádés, sőt hátborzongatónak nevezni is túlzás volna. Inkább egy közepes alkotás, amelynek a vége ugyan tartogat meglepetéseket, összességében mégis alul teljesít.

A sztori a 7500-as járaton játszódik és tulajdonképpen a játékidő során nem is hagyjuk el égi koporsónkat, végig a gépen járunk, ahol mindenféle sablon karakter képviselteti magát. Van egy kedves szerelmes párunk, akik egy másik párral szeretnének Japánba utazni. Ott a nagyszájú telefonnepper, illetve a kötelező jó csaj, na meg egy nászutas pár, illetve a fura utas, aki nélkül mit sem érne egy ilyen horror. 

A cél tehát Japán, a felhők közt azonban csúnya dolgok történnek. Az említett fura utas, egy nem túl hétköznapi ládikát is magánál tart, csak hogy még rejtélyesebb legyen, hősünk azonban nem sokáig tud az lenni, ugyanis egyszer csak mindent összevérezve meghal. Ezt követően pedig a furábbnál furább események indulnak el a gépen, hogy a nagy rejtély megoldásaként végül egy hideg zuhany várja a tisztelt nézőt.

7500-poste.jpgEgy hatalmas félrevezetés az egész film, hiszen egyáltalán nem azt kapja az ember, amit vár. Ez néha jó, hiszen akadnak produkciók, amelyeknél ilyenkor csapódik az ember álla elemi erővel a földbe. Más esetben, viszont csak elszomorodunk, hogy ez meg ugyan mi. Úgy érzem itt utóbbi eset áll fenn. 

Igazából a fickó kicsit véres elhalálozásán kívül alig mutatnak nekünk valamit. Minden ijesztőbb helyzetben elveszik a képet és tulajdonképpen nem látunk az ég egy adta világon semmit, mondjuk PG-13-as besorolás esetén kár is ennél többet várni, no de mégis.

Karaktereink unalmasak és talán sokan is vannak, igaz a játékidő elteltével folyamatosan szűköl a főbb karakterek köre, de mindannyian papírmasé figurák, akikért kár is izgulni, meg annyira nem is kell. A film maga nincs 80 perc, mégis ólomléptekkel haladunk előre. Igaz így végig kivagyunk éhezve arra, hogy valami eget verő dolog történjen, de ezt végül nem kapjuk meg.

SPOILER

A vége megoldásról egyébként nekem a Lost jutott eszembe, ami nem eredeti és a megvalósítás itt még gyenge is.

SPOILER VÉGE

Craig Rosenberg Az utolsó gyémántrablás, a Félhomály és a Hívatlan vendég forgatókönyvét írta korábban, ezek pedig talán mind egész korrekt filmek, a 7500 ezekhez képest viszont gyenge és ennek javításában Shimizu sem sokat tud hozzátenni.

7500-2.jpeg

Ryan Kwanten, Amy Smart és Leslie Bibb pedig talán jobb színészek ennél. Sótlan "horror" ez, aminek a vége ugyan egy kicsit javítja az összképet, de nem annyira, hogy ne akarjuk minél előbb egy másik és jobb filmmel leöblíteni az élményt.

5/10

Címkék: 2014 amerikai film japán film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr296683745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shiver23 2014.09.12. 20:19:34

Nem tudom minek javítaná a vége az összképet, épp hogy az rontja le, mert ez már a sokadik film aminek ez a vége, pofátlan nyúlás az egész és dögunalmas hogy nem tudtak mást kitalálni! De te ezek szerint akkor nem láttad a Hatodik érzéket, a más világot, vagy a 109. utas c. filmet.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.09.21. 08:09:22

@shiver23: Láttam őket, ettől függetlenül szerintem a befejezés nem volt rossz. Oké nyúlás, de én úgy éreztem még így is színt vitt az addigi langyos vízbe.

A skizofrén zárás is gyakori és nyúlás, mégis szoktam szeretni. Nem tudom miért... Herschmi meg utálja ezt a fajta befejezést. Nem vagyunk egyformák.

süti beállítások módosítása