Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Haunted House 2 (2014)

Marlon Wayans még mindig hülye

2014.08.25. 18:11 Csabi87

A-Haunted-House-2.jpgKi ne emlékezne jól eső nosztalgiával az új évezred egyik legjobb horrorparódiájára a Horrorra akadva című, agyament baromságra. Igaz, tény, hogy már jó pár éve láttam utoljára a filmet, de továbbra is fenntartom, hogy szórakoztató, igaz, mint sokmás idővel ez a széria is marhára ellaposodott, habár a harmadik felvonás - akkor mondjuk már Wayansék nélkül - remekül sikerült, de később tulajdonképpen önmaga paródiája lett a franchise.

Viszont az első két rész még a Wayans család fejéből pattant ki, akik, ahogy említettem a harmadik résztől már nem vettek részt a produkcióban, helyette olyan filmeket készítettek, mint a Kiscsávó vagy a mérföldekkel jobban sikerült és talán kötelezőnek is nevezhető Feketék fehéren.

Tavaly aztán Marlon Wayans neve ismét előkerült és úgy gondolta, hogy visszakanyarodik a horrorparódia műfajához, tető alá hozta az A Haunted House-t, ami tulajdonképpen szellemiségét tekintve abszolút illik a Horrorra akadva-filmek sorába, mármint azokéba, amihez Marlonnak is köze volt.

A Paranormal Activity után szabadon kézi kamerával készült agymenés nem feltétlen sikerült rosszul, sőt a Horrorra akadva 5. részét még verte is színvonalban, de könnyen megértem azokat is, akik messziről köpködik a filmet, hiszen Wayans néha idegesítő. Mindenesetre én bírom a kiscsávót.

A-Haunted-House-2-1.jpg

A potom pénzből készült film, természetesen pénzügyileg sikeres lett, a készítők pedig úgy gondolták, hogy ebben az esetben jöhet a szokásos forgatókönyv, mely szerint elkészítik a folytatást.

A történeten túl sokat nem agyaltak, vettek egy halom horrorfilmet - elsősorban a Démonok között volt a fővonal, abból is Annabelle, a gonosz baba - és körbe bástyázták vele a sztorit, mely szerint Wayans karaktere egy új nővel, egy új házba költözik, a pokoljárás pedig ismét elkezdődik.

Az a helyzet, hogy nincs új a nap alatt, talán annyi, hogy Wayansék a forgatókönyvírás során még többet ittak és szívtak. Ettől mondjuk kicsivel még a tőle megszokottól is idegesítőbb lehet a végeredmény, mondom ezt úgy, hogy pontosan tudtam, hogy mire számítsak.

Ebbe a műfajba talán nehéz újat vinni, de a helyzet az, hogy mintha meg sem próbálták volna. Néhány újabb filmre kacsintás ugyan akad, de a poénok körülbelül ugyanazok.

Persze meg lehet említeni a kilapult kutyát és Wayans ordítozását vagy azt, amikor Annabellelel kerül intim kapcsolatba, ezek pedig röhejesek és talán pár sör - vagy feles - után viccesek, de azokat is tökéletesen megértem, akik az első 5 percben kikapcsolják a filmet és ripityára törik a lemezt vagy a vinyót.

A-Haunted-House-2poster.jpg

A számok egyébként még mindig pozitívba csúszták át, de a siker már nem akkora, ettől függetlenül elképzelhető, hogy lesz még folytatás, bár úgy gondolom ezt, így és ebben a formában nem kellene erőltetni, holott szükség volna ilyen kifejezetten paródiának készült darabokra, legalábbis én mindig odavoltam értük és a felhozatal nem túl nagy, a minőség pedig többnyire nevetséges.

Az első rész kifejezetten tetszett, ezt viszont sokkal fáradtabbnak és erőltetettnek éreztem, így 5 pontnál nem kap többet. Azt azonban továbbra is fenntartom, hogy ha bírod a Wayans-féle ökörködéseket, akkor tegyél egy próbát ezzel is. Csak előtte igyál! Sokat!

Címkék: 2014 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr626630629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása