Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elme Háza élménybeszámoló

Méterekkel Miskolcon a föld alatt…

2014.08.22. 16:31 Herschmi

Az escape game-őrület végre elérte „piciny” szülővárosomat is, hát nem haboztunk sokat, nyitás után amint akadt szabadidőnk, kipróbáltuk.

Elég sok ismerős mesélt róla, itt Borsodban szinte teljesen ismeretlenek az ilyen játékok, és mindenki elég pozitívan nyilatkozott az Elme Házáról. Pont emiatt voltam elég szkeptikus ezekkel a véleményekkel kapcsolatban, mert bárki is mesélte, soha nem is hallott még hasonló játékról. Szerencsére a fiúk kitettek magukért, eredeti ötletekkel álltak elő és egyáltalán nem okozott csalódást a játék, sőt! Túl is szárnyalta az elvárásaimat.

Elme Háza-037.jpg

Miskolc belvárosában nyílt, az egyik kapualjban. Már az alagsorba is picit nehézkes volt a lejutás, rendesen a lábunk elé kellett nézni. Rövid beszélgetés után megkaptuk a játékhoz szükséges eszközöket és instrukciókat, bekísértek minket a pince legvégébe és ránk zárták az ajtót.

1484672_238132583062289_6386062102424149134_n.jpgPoros padló, homályos sarkok és ósdi bútorok közt kezdtük el feltérképezni a szobát, hogy megleljük a következő helységhez a kijutásunk kulcsát. Úgy gondoltam, könnyű dolgunk lesz, főleg az én „hatalmas” tapasztalatommal, de nagyon benéztem.

Egy feladattal eléggé megizzadtunk, kb. 15 percet eltököltünk már az első helyiségben. Elég szarul álltunk az idővel, és a többi szoba se könnyítette meg a dolgunkat. Szerencsére, ha már minden ötletünk elszállt, a „híres” női logika kihúzott minket a bajból, vagy egy segítségkérés walkie-talkie-n keresztül. Rendesen kicentiztük, alig fél percünk maradt hátra az egy órából, mikor megfejtettük az utolsó feladványt is és végre fellélegezve kisétálhattunk átmeneti börtönünkből.

Hogy őszinte legyek, mikor már több terem megnyílt előttünk és elbóklásztam barátaimtól, azért kellemesen borzongató és fojtogató érzés támadt bennem. Egyedül azért paráztatós lehet, ha ki nem is jutottam volna valószínűleg, érdemes lett volna egymagamban is kipróbálni már csak a dermesztő hangulat miatt is.

Közepesen nehéz játék, ötletes és változatos feladványokkal. Kezdő és tapasztalt szabadulóművészek számára is kellemes kikapcsolódást nyújthat. Mi remekül éreztük magunkat, már alig várjuk, hogy nyíljon az új pályájuk!

Elme Háza-021(1).jpg

Cím: 3530 Miskolc Széchenyi utca 14 (kapualj) / Európa tér

Telefon: 06 70 377 99 73

Email: info@elmehaza.hu

Honlap: http://www.elmehaza.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ElmeHaza?fref=ts

Nyitvatartás: Hétfő kivételével 10-22 óra között.

Elme Háza-009.jpg

Címkék: élménybeszámolók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr816625997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2014.08.23. 01:14:16

Tavasszal heti rendszerességgel látogattam a Vikinget, de már minimum két hónapja működött az Elme Háza, amikor (nem észrevettem, hanem) szóltak róla, hogy van ilyen és hogy hol. :$

süti beállítások módosítása