Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sharknado 2: A második harapás (2014) - Sharknado 2: The Second One

2014.08.01. 18:42 Csabi87

sharknado2-poster.jpgA tavalyi év egyik legvisszhangosabb filmje bármilyen meglepő is, de a Sharknado volt. A Twitter szinte füstölt és neves rendezők viccelődtek azzal, hogy micsoda mestermunkát láthattak, ez pedig naná, hogy folytatásért kiáltott.

A Syfy nem is igazán tökölt sokat, rácsörögtek Anthony C. Ferrante rendezőre és Thunder Levin forgatókönyvíróra, hogy srácok folytatni kéne, ők pedig kibontottak néhány sört, elővették a hűtőből a Jack Danielst majd amikor alig láttak neki álltak kitalálni a folytatást. Ezt legalábbis én így képzelem, hiszen hogyan is máshogy születhetne egy ilyen agyament ötlet. Tornádó, ami felkapja a cápa populáció sokszorosát és kivédhetetlen gyilkosként csap le az emberiségre. Ittam már nagyon sokat -  gondolom Te is – de ilyen elvetemült ötlet még sosem született az agyamban. Mondjuk ha született is volna, akkor se kapok pénzt arra, hogy megcsináljam.

Sőt ha már folytatás, akkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy vélhetően jövőre trilógiává bővül a széria.

Az író és rendező pároson kívül egyébként van még két visszatérőnk is, hiszen Ian Zieringet sikerült arról meggyőzni, hogy itt a kiugrási lehetőség, sőt annyi pénz is akadt a bankszámlán, ami Tara Reid számára is csábító volt, hogy ismét a nevét és arcát adja a hülyeséghez.

A történet egyébként végtelenül egyszerű, hiszen nem kell ezt túlgondolni. A különös cápavihar jelenség ismét lecsap, ez alkalommal viszont nem Los Angeleseben, hanem New Yorkban, pont mintha követné két főhősünket. Miért ne? Egy cápákkal pikkelyezet időjárási anomália nem vágyhat bosszúra? Dehogynem!

sharknado-3.jpg

Az a helyzet, hogy a Sharknado tavaly is szórakoztató volt és ha most nem is sikerült rápakolni egy lapáttal azért még mindig tart egy szintet – oké abba ne menjünk bele, hogy ez a békasegge alatt van-e vagy sem. Ami miatt pedig a szórakoztató jelzőt használhatjuk az azért van, mert a Sharknado most sem veszi komolyan magát. Irdatlan nagy baromság is volna, de ugye az Asylum-féle elmeháborodottaktól is láttunk már olyat, hogy ők bizony elhitték, hogy amit csinálnak az nem vicc. Ferrante és Levin viszont tudják, hogy ez vicc és ezért jár is nekik egy kis pacsi.

Ami szomorú, hogy új ötletből nem feltétlen akad sok. A kezdésként bemutatott repülős eset mondjuk még remek. A villámok fényében feltűnő levegőben úszó megátalkodott cápák, majd a katasztrófa, amit egy-két áldozatot leszámítva baj nélkül  megúsznak, remek. Fasza kis alaphangulatot ad ahhoz, hogy kikapcsoljuk az agyunkat.

sharknado-2.jpg

A későbbiekben viszont vagy az ezerszer látott sablonok vagy az első részből átmentett, jónak ítélt jelenetek köszönnek vissza, legalábbis többségében. Persze a láncfűrésszel cápába ugrás kötelező, anélkül a harmadik rész is fabatkát érne, de ezek mégis kicsit lapossá teszik a fékezett dorbézolást.

Persze azért a mostani részben is akadnak emlékezetes megoldások, hiszen meglovagolnak egy cápát, de égő uszonyosok is akadnak, guruló Szabadság-szobor fejből is akad egy, sőt a New Yorki urban legend a csatornákban élő krokodilról is tanúbizonyságot nyer, ezek pedig mind szép és jól kitalált idiótaságok. Hiányérzetünk nem igazán lehet.

Tara Reid sokat ez alkalommal se szerepel és azért nyilván nevetünk azon, hogy itt látjuk, de ne feledkezzünk meg arról, hogy A holló 4. részében is ott volt, a 2006-os Incubusban főszerepe volt, de ott volt a The Fieldsben, a Last Callban és a The Hungover Games című gyengécske paródiában, szóval a filmes karrierje egyáltalán nem A-listás darabokból áll.

sharknado-1.jpg

Ian Zieringgel kapcsolatban pedig érdekesség lehet, hogy az animált Godzilla sorozat eredetijében ő volt Nick Tatopoulos hangja, így nála még előrelépésnek is nevezhetjük egy ilyen produkció főszerepét.

Jobb-e mint az első film? Nem hinném, viszont közel annyira szórakoztató és aki tudja, hogy mire fizet be, nem hiszem, hogy csalódni fog. A másfélórás teljes kikapcs hiba nélküli lehet.

Ha tavaly 3 pontot megért a hülyeség, akkor most is.

Az Universal Channelnek pedig jár egy pacsi a gyors hazai vetítésért

Címkék: 2014 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr346566301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.08.03. 10:02:58

Borzalom. Alig pár percig bírtam, cápáknak még nyomuk sem volt, de ezt sem komolyan venni, sem vígjátékként, paródiaként kezelni nem tudom. Gyalázat, hogy ilyen szemétre pénzt költenek. :(

Syracuse 2014.08.21. 17:56:29

Az 1 pont is sok lenne érte és az elődjéért is, de egy kis alkohol és pár haver társaságában tökéletes. :D

süti beállítások módosítása