Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A megtisztulás éjszakája: Anarchia (2014) - The Purge: Anarchy

2014.07.31. 17:55 OctoberAir

Purge.jpgÁltalában igaz az a megállapítás, hogy a filmek folytatása rosszabb, mint az első rész. James DeMonaco azonban kivételt képzett a The Purge második részével.

2013-ban az első Purge megjelenésekor nagyszerűnek tartottam a film alapötletét. A bűnözési rátát egy olyan éjszakával szorították le az Egyesült Államokban, amikor minden bűntény elkövetése szabaddá válik. Elgondolkodtató, újszerű és vitatható jövőkép volt James DeMonaco ötlete. Mindennek ellenére A bűn éjszakája egy közepesen átlagos thriller lett. Nem használta ki a történetben rejlő potenciált, hiszen csak Ethan Hawke-ot és családját nézhettük, ahogy betörtek az otthonukba.

Úgy fest, hogy DeMonaco meghallotta a kritikai észrevételeket, esetleg ő maga is sejtette, hogy több van a történetében. Végre nem csak a gazdagok, hanem a szegények, a politikai lázadók és kormánypártiak szemszögéből is megfigyelhetjük a „tisztogató” éjszaka hatását és eseményeit.

Az Anarchiában három szálon futnak először az események. Megismerhetjük Evát (Carmen Ejogo) és lányát, Calit (Zoe Soul), akik belvárosi lakásukba elzárkózva próbálják túlélni az éjszakát. Megtudhatjuk róluk, hogy anyagi helyzetük korántsem fényes, amely nagyban rontja túlélési esélyeiket. Eva apja az éjszaka kezdetén eladja magát a gazdagoknak, hiszen halálos betegségben szenved. Így betekintést nyerhetünk abba is, hogy a felső osztály képes bármennyit kifizetni egy kis véres szórakozásért. Eva és Cali sorsa hamarosan rosszra fordul, amikor hirtelen betörnek a lakásukba, és az utcára vonszolják őket.

letöltés_6.jpg

Egy második szálon az éppen kapcsolati válságban szenvedő párost, Shane-t (Zach Gilford) és Lizt (Kiele Sanchez) ismerhetjük meg, akiket egy csapat maszkos fiatal néz ki egy kis „szórakozásra”. Shane és Liz autóját elrontják, hogy semmiképpen se érhessenek be otthonuk biztonságába, így az utcán rekednek.

Találkozhatunk egy elszánt férfival is (Frank Grillo), aki személyes bosszúra szeretné felhasználni az éjszakát, ezért ő maga is elindul tisztogatni. Az összes szereplő közül egyedül ő van felkészülve arra, amivel odakint találkozhat, így a másik négy karakter legnagyobb szerencséjére összefonódik a sorsuk. Hamarosan öten veszik fel a harcot a borzalmas éjszaka eseményeivel. A cél az, hogy biztonságos helyre kerüljenek. De létezik egyáltalán olyan hely a tisztogatás alatt, amely teljes mértékben biztonságos?

The Purge Anarchy Poster HD Wallpaper.jpg

Az Anarchia azért sikerült sokkal jobbra, mint előző társa, mert a karakterek motivációi jól megfigyelhetőek. Valaki féltékenységből, valaki bosszúból, valaki szórakozásból, amíg valaki a pénzért gyilkol. Eközben a háttérben szépen meghúzódnak a politikai indokok is, amelyek szinte bábuként mozgatják az embereket.  Mindezek mellett egy akciódús filmet kaphatunk kedvelhető karakterekkel, akiknek aggódhatunk a sorsáért.

Érdekesség, hogy a párt alakító Zach Gilford és Kiele Sanchez a való életben is igazi házaspár. Lehetséges, hogy ezért voltak ilyen élethűek a veszekedős jeleneteik?

The-Purge-anarchy-gangs.jpg

 Mindenkinek ajánlom az Anarchiát, aki kedveli  az akcióval telített thrillereket. Az bizonyos, hogy sokkal kevesebb csalódást fog okozni, mint az első rész. Viszont azt hozzátenném, hogy én még nyitott lennék egy harmadik epizódra is, hiszen a háttértörténetben még mindig rengeteg potenciál rejlik.

7/10

Címkék: 2014 francia film amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr716561965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zephyrous 2014.08.01. 18:36:31

1. része is tetszett, nem tudtam, hogy lesz folytatása, igazán örülök neki!

VogelZsigmond 2014.08.01. 22:07:57

Nekem meg egy ilyen Running man & Hunger Game szeru keresztezesnek tunik elsore. Nem beszelve a trailer vegen levo nagyon geci, nagyon gonosz gazdagokrol, akik valoszinuleg az egesz "purge day" mogott allnak. Az oreg konferancie norol a Hunger Game-es "bemondo" jutott eszembe. Vagy a Snowpiercer-bol a kisgyoker, szemuveges, mufogas, vakacsrno! :) Olyan klisese az egesz... Elsore...
De azert mondjuk meglessuk. Csak mondom...

S.Witwicky 2014.08.27. 21:48:11

A két részt-szerény véleményem szerint-nem lehet egy napon említeni!Mindkét mű más-más műfajt képvisel:míg az első rész egy egy helyen játszódó "család dráma",addig a második egy majdnem az egész mészárlás szagtól bűzlő várost bejáró akció-thriller.Azért az első részben kicsit erős túlzásnak érzem Ethan Hawke karaktarének a fejlődését,miszerint Bill Gates-ből a '80-as évek Stallone-je születik meg röpke fél óra alatt(a fél órát a játékidőre értem és nem a 12 órára)! :) Lényeg a lényeg a második rész önálló filmként megállja a helyét,hiszen az elsó epizód megtekintése nélkül is értünk mindent.Egyetértek a kritika írójával,az Anarchia ütős,pörgős akció-thriller! :)6/10

süti beállítások módosítása