Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mesék a kriptából – Szerelmem jöjj, sújts le rám

1. évad 5. rész

2014.07.24. 10:11 Csabi87

Az ötödik vértől csöpögős mese, a házasság, az igaz szerelem témakörét boncolgatja, természetesen a Kriptaőr történeteitől megszokott módon.

Most egy édes nászútra... bocsánat egy rémes gyászútra megyünk.

Charles és Peggy friss házasok. A turbékoló pár férfi tagjáról azonban az idős nagynéni azt feltételezi, hogy csak a vagyon miatt vette feleségül Peggyt, aki hozzáment, minden óvóintés ellenére. Ami történt, viszont megtörtént, "szerelmeseink" pedig neki vágnak a nászútnak

tales1.jpg

Éjszaka azonban a viharos időjárásnak köszönhetően egy az úttestre dőlt fa miatt elakadnak és egy közeli házban keresnek éjszakai menedéket. A méretes ingatlanról hamar kiderül, hogy lakatlan, de ez már mit sem számít, legalább fedél van a fejük felett és akár egy kis huncutsággal is tölthetik a nászéjszakát.

A romantika pedig nem marad el, Peggy és Charles egymásba gabalyodnak és együtt töltik a forró éjszakát először a kapcsolatuk során. Charlesről persze hamar kiderül,hogy valóban nem szerelemből vette el a nőt, viszont fény derül arra is, hogy az asszony sem a két szép szeméért mondott igent az oltárnál.

tales6.jpg

A történet folytatásában aztán egy marha nagy harci szekerce is fontos szerepet kap és művérnek sem leszünk híján, szóval minden pont olyan rémesen alakul, ahogy azt várjuk.

A két főszerepet egyrészt a Ponyvaregényből ismerős Amanda Plummer kapta, míg Charlest a talán kevésbé ismert Stephen Shellen játszhatta el.

- Ezt nem teheted meg velem, itt születtem.
- Épideje találnod egy olyan házat, ahol majd meghalsz.

tales3.jpg

A rendezői teendők Tom Holland ölébe pottyantak, aki horrorfronton már korábban is bizonyított, hiszen a Frászkarikával annak idején letette a névjegyét az asztalra, amire később a Gyerekjátékot is lepakolta és Stephen King adaptációk dirigálásával is foglalkozott a Sorvadj el! és a Langolierek fűződnek Tom Holland nevéhez. Sőt úgy tűnik, hogy A tízórai emberek című King novellából is Tom Holland készíthet filmet.

A forgatókönyv megírásában Michael McDowell jeleskedett, az 1999-ben AIDS-ben elhunyt szakember nevéhez az 1993-as Karácsonyi lidércnyomás köthető, de később a Sorvadj el! filmes változatán közösen dolgozott Tom Hollanddal.

tales2.jpg

A kamera mögött pedig Jeff Jur foglalt helyet, az úriember, aki később a Paul Walker főszereplésével készült Kéjutazás során is ezt tette, de a Dexter című sorozat jó néhány részében, a Resurrection esetében és még 2006-ban a Rejtélyek városánál is ő volt az operatőr.

Címkék: sorozat tales from the crypt

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr866522491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2014.07.24. 10:46:45

Ez a rész annyira nem jött be az első évadból.

süti beállítások módosítása