Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gonosz lélek közeleg (2012) - Ahí va el diablo

Sose merészkedj pina alakú barlangba!

2014.07.21. 18:28 Csabi87

here-comes-the-devil.jpgAz a helyzet, hogy nem igazán vagyok a mexikói filmek avatott szakértője, sőt korábban a Vagyunk, akik vagyunkot láttam a közép-amerikai országból, ami igazából már meggyőzött arról, hogy nem kell ezt erőltetni és mexikói közreműködéssel maximum focimeccseket nézzek, azonban csak szembe jött a Here Comes the Devil, én hülye meg nem fordítottam azonnal hátat neki, pedig jobb lett volna.

Ezt akár már akkor leszűrhettem volna, amikor kezdésként két ollózó lány jelent meg - és nem, nem úgy ollóztak, mint a mexikói focisták. Persze nem vetem én meg a pikánsabb jeleneteket csak mégis fura, amikor kezdésként, éhgyomorra érkezik az ilyesmi. 

Szex közeli élményekből egyébként a folytatásban is akadt még néhány és női mellekben sem szenvedtünk hiányt, amit azért mégse neveznék felüdülésnek, mert ezek se voltak izgalmasak, de szomorú módon talán mégis ezek az említésre méltó részek.

Viszont azért vessünk egy óvatos pillantást a történetre is. Adott egy fiatal pár és két gyerkőcük, utóbbiak pedig vidáman játszanak valahol, amikor a leányzónak megjön élete első menstruációja. A család persze nem esik kétségbe, egy közeli benzinkúthoz evickélnek, ahol az anya a mosdóban segít a lánynak rendbe szedni magát és amit ilyenkor kell. Ez a carrie-i felütés viszont egy kevésbé érdekes végeredményt hoz magával, hiszen a kis incidens után - amit egyébként egy perverz alak is kiszúr - az édesanyja se szó, se beszéd elengedi a gyerekeket a közeli kövekkel tarkított hegyre, hadd fedezzék fel azt.

A fiatalok azonban herkulesi bátorságukat megcsillogtatva bemennek a pina alakú barlangba - miközben édesapjuk fényes nappal a benzinkút parkolójában megujjazza anyjukat, csak hogy ezekről a jelenetekről se feledkezzünk meg.

Anyunak tehát egy kicsit jó lesz, viszont aztán nagyon rossz, mert hogy a srácok nem kerülnek elő, már a rendőrséget is sikerül beszervezni a keresésbe, akiknek másnap csak sikerül rálelniük a gyerekekre, akik látszólag mindenféle bántódás nélkül kerülnek elő, de mégis furán kezdenek viselkedni. Mintha valami megszállta volna őket.

herecomes-3.jpg

A történet egyébként ennél nem is sokkal bonyolultabb, igaz egy kis csavarral próbálják meg feldobni az amúgy dögunalmasnak is nevezhető játékidőt - na persze a random csöcsökön kívül.

A legnagyobb baj a tempóval van, ami csak döcörög és pötymörög jelentsen bármit is ez a két szó és a szerencsétlen néző nem is vár másra csak arra, hogy történjen valami, de baszhatja - mint a férfi főhősünk a nőit egy másik kufirc jelenetben.

herecomes-2.jpg

A gyerekek furák, néha villódznak a fények és egy darabig úgy tűnik, hogy a kukkolós perverz tett velük valamit, amiért a fickó meg is kapja méltó jutalmát - ez egyébként horror szempontból talán az egyetlen valami értékelhető jelenet, itt ugyanis nem spórolnak a paradicsomlével. Sőt még talán morális kérdéseket is feszegetnek.

Kicsit olyan érzésem volt, mintha néha egy-egy jelenet kimaradt volna és a vágó félmunkát adott volna le, egymásra hányva ezt meg azt.

Ehhez aztán még hozzájön a Vagyunk, akik vagyunkra is jellemző unalmas mexikói színjátszás, mimika és mindenféle meggyőződés nélkül, pont úgy, mintha a színészek előre megkapták volna a lóvét és pont leszarták, hogy hogyan is teljesítenek.

Adrián Garcia Bogliano spanyol rendező Sudor frío című horrorja egy egész kellemes alkotás volt, így ettől is hasonlót vártam, viszont nem jött be a számításom és folyamatosan az órát lestem. Kurta ez a film, mint a kismalac farka és emiatt nem is igazán élveztem.

herecomes-1.jpg

Nézhetetlennek nevezni túlzás volna, de könnyen el tudom képzelni, hogy van, aki a felbukkanó szexjelenetnek szánt bohóckodások miatt kapcsolja ki, vagy a két idióta gyerek pókerjátékosokat megszégyenítő arcjátéka miatt, de az is lehet, hogy egyszerűen csak gusztustalannak tartja ezt a filmet, mert bizony ebben is van valami.

3 pont mindezek ellenére jár, de ez bizony nem az én filmem és úgy tűnik egy ideig nem is erőltetem majd a mexikói mókákat, még akkor sem, ha spanyol rendező szállítja.

Címkék: 2012 amerikai film 3/10 ajánlók mexikói film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr566405115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása