Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Under the Dome - 2. évad 3. rész

2014.07.18. 21:19 Csabi87

Kicsit kerülgettem ennek a posztnak a megírását, mint macska a forró kását, mert az elmúlt három részben eljutottunk oda, hogy jót nem tudok írni a sorozatról, rosszat meg minek.

Továbbra is fenn tartom, hogy az első évad korrekt volt, sőt az elején a számok is azok voltak, amiket produkált a sorozat. A 2. évadra viszont olyan, mintha az egész önmaga paródiája lenne és mintha a készítőknek fingjuk nem volna arról, hogy mi van és mit akarnak.

Valamiért egy Sam Raimi nevű úriember jutott az eszembe, aki annak idején készített egy filmet, még 1981-ben. Talán a címe is ismerős. Gonosz halott.aztán 6 év múlva elkészítette a 2. részt, ami szegről-végről az első film volt, csak egy fajta paródiaként tálalva. Csak míg Raiminek ez sikerült, addig itt botrányos az eredménye. Oké kicsit talán túl gondolom, de a végeredmény ugyanaz, pihenőre küldöm az Under the Dome-ot.

dome2-3-3.jpg

A mostani részben tálalt véreső egészen izgalmas volt, adott egy kis színezetet az egésznek, egy kis misztikumot, de alapjában véve mégis megmaradtak azok a betegségek, amik az egész új évadot jellemezték. A cselekmény buta, a dráma gagyi, a színészek némelyike pedig olyan alakítást nyújt, amit nekem nem volna pofám kiszámlázni. Ez utóbbi pedig talán az első évadban is megvolt néhány karakternél, de amíg a történet legalább féllábon állt nem annyira ütött ki.

Ismét kaptunk egy új szakit, a borbélyt, aki igazából azon kívül is mindenhez ért és amúgy vallási fanatista is. Kiderült, hogy Big Jim felesége, Junioir... jaj elnézést, James anyja még él, a drámai csúcspont pedig abban teljesedett ki, hogy a Búrán belül is megjött Mr. Internet és a sorozat legbénább színésze Colin Ford (Joe McAlister) kapott egy e-mailt a szülőktől, amiben kifejezik bizalmukat az iránt, hogy a gyerekek jól vannak. Csak ugye Angie már halott, Joe meg parádézott egyet, műkönnyekkel és mindennel.

Olyan szintre süllyedt az egész, hogy inkább a Jóban rosszban című sorozatban nézem Szabó Zsófia vergődését, mert az hitelesebb, pedig azt is mindig elkapcsolom.

dome2-3-2.jpg

Az írók egyszerűen nem veszik komolyan a munkájukat és azt hiszem ez egy a nézők ellen elkövetett bűn, aminek a végeredménye egy vergődő sorozat, ami csodálkoznék ha folytatást kapna.

Nem teljesen értem azt sem, hogy King regényeiből, történeteiből miért nem lehet normális filmet forgatni. Persze van olyan, akinek ez már sikerült, meg valahol szubjektív a dolog és egyébként is nehéz visszaadni egy könyv nyújtotta élményt, de másrészről meg olyan szintre süllyedt az egész, hogy ha valaki a sorozatot látja elsőként kétlem, hogy a kezébe veszi a könyvet. Pont, mint az Alkonyatnál, ami tökéletes átirata a könyvnek, hiszen egy formán szar mind a kettő.

A Búra alatt könyvben viszont jó - még ha a befejezése az egyik legrosszabb is a King-könyvek közül, szerintem - a sorozat pedig az volt, de most ott tartunk, hogy a szarból nem lehet várat építeni mondás jut eszembe. Várból lehet szart csinálni, ez ment is, de kétlem, hogy három kapott gól után ezt még vissza lehet hozni.

dome2-3-1.jpg

Nyilván vannak érdekes felvetett kérdések, egészen biztos vagyok abban, hogy a tökéletesen béna tanárnő karakter is sántikál valamiben és izgalmas kérdés a lányé is, aki látszólag a múltból került elő, de nem annyira, hogy a jövőhéten ismét beüljek a fotelbe és elindítsam a negyedik részt. Majd egyben, valamikor, egy kibaszottul unalmas délutánon, ha ugyan addigra nem feledkezek meg teljes egészében a sorozatról.

Kár érte, kiváló "emberünk" volt.

Címkék: sorozat under the dome

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr36522421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása