Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Strain – Elindult az évad!

Jár a pacsi del Toronak?

2014.07.15. 20:59 Csabi87

thestrain-fen.jpg

Felnőtteknek szóló vámpírsorozat. Ezt ígérték nekünk a The Strain előzetesei. Valamit, amire már régóta várunk a púderezett cicavámpírfiúk árnyékában. Az Alkonyat annak idején – mit szépítsünk – arcon köpte a vámpírkultuszt és egy giccses nyálparádét varázsolt elénk, ami után nem győztük törölgetni az arcunkat.

A legszomorúbb ebben az, hogy az őrület világszinten elterjedt és megfertőzte a vámpírokat, akik ezt követően vérszomjas lények helyett kis túlzással aranyos csillám pónikká változtak.

Guillermo del Toro és Chuck Hogan aztán 2009-ben gondoltak egy nagyot és elhatározták, hogy visszaadják a felnőttek vámpírokba vetett hitét. Tető aláhoztak egy könyv trilógiát, ami itthon a szegedi Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg, amelyben a vámpírok újra azok lehettek, amik. Vérszomjas, gonosz lények.

the-strain-2.jpg

Idén pedig az első kötet alapján a tévébe került a sorozat változat, hozsanna a magasságba.

A történet a JFK Repülőtéren kezdődik, ahol egy gép minden probléma nélkül leszáll, azonban ahelyett, hogy az utasok fellélegezve hagynák el a fedélzetet, nem történik semmi. A gép sötétségbe borulva, halottként áll a kifutón.

A veszélyhelyzetre való tekintettel hamarosan az összes mozaikszavas szervezet megjelenik a helyszínen, a CDC munkatársai pedig csak hamar a gépre is merészkednek, ahol legmerészebb elképzeléseiket is felülmúló dolgokat találnak.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

the-strain-5.jpg

Az a helyzet, hogy a pilot epizód egy kicsit talán elnyújtva tárta elénk az eseményeket, ólomléptekkel haladva előre, amit ettől függetlenül nem írnék a rovására, mert nem volt unalmas, csak nem rohant és azt hiszem ez a további részekben is jellemző lehet.

Egyelőre a csak nézünk, mint Rozi a moziba fázisban tartunk, hiszen nem igazán lehet tudni hova fogunk kilyukadni – persze ha olvastad a könyvet, akkor azért lehet, hogy van elképzelésed. Ez pedig jól van így, egy nagy adag rejtély, egy hátborzongató mívességgel elkészített kézi faragású koporsó és egy hatalmas lény, ami nem cicózik.

the-strain-1.png

Ettől függetlenül azért a horrort nem vitték túlzásba, igaz amit kaptunk az szép volt és a sötét, borongós hangulat azért bőven kárpótol.

A főbb karakterek szintén jók. A CDC munkatárs, akinek a házassága a végét járja és akinek a neje már egy új pasival kufircol, a hatalmas házban élő gonosz bácsik és az idős úr, aki pontosan tudja, hogy mi folyik a háttérben. Mondjuk azért hazudnék ha azt mondám, hogy milyen eredetiek ezek a karakterek, hiszen koránt sem.

the-strain-3.png

Méretes ablak üveg előtt ácsorgó rohadékokkal tele a padlás és olyan mexikóiakból is jut minden harmadik sorozatra, akiket rá lehet beszélni egy kis huncutságra, csak hogy mentsék a családjukat.  Ilyen szempontból tehát érheti szó a ház elejét.

A főfőszerepet Corey Stollra osztották, aki egyelőre korrektnek tűnik, a mindentudó idős urat alakító David Bradley pedig azt hiszem a szakállával együtt az egyik legjobb karakter lehet.

the-strain-4.jpg

A kezdő részt egyébként naná, hogy del Toro rendezte és azt hiszem nem okozott csalódást.  A folytatásra mindenképpen befizetek, az pedig külön jó, hogy az Extant után egy újabb izgalmas sorozatnak örülhetünk és talán a vámpírokba vetett bizalmunk is visszakaphatjuk.

Címkék: sorozat the strain

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr936511821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása