Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Halálháló (2003) - Webs

2014.07.14. 18:29 Csabi87

webs-poster.jpgTegye fel a kezét, aki anno imádta a Sliders című sorozatot - aki nem tette fel szégyellje magát - amelyben hőseink párhuzamos világokban utazgattak a haza utat keresve. Aztán hagyja fenn a kezét, aki szereti a horrort - aki most letette nem is értem mit keres itt. Végül pedig csak az tartsa fenn a mancsait, aki ki van békülve a gagyi, a ZS kategória határait érintő horrort.

No, akiknek még most is fenn van a keze, azok tegyék le, nehogy leszáradjon és kezdjék el felkutatni a Halálháló című horrort, mivel nagy esély van rá, hogy bírni fogják ezt a kis borzalmat.

Szerencsére én ebbe a kategóriába tartozom - bár bevallom, hogy fel se emeltem a kezem, mert akkor sose jutottam volna eddig az írásban. Na de a szörnyű poénok után foglalkozzunk egy kicsit a filmmel is.

Történetünk főhőse néhány villanyszerelő (a filmben valami elektro akárminek hívják magukat, de nem kell ezt cifrázni), akik egy lebontásra ítélt épületben keresik az utolsó bekapcsolt áram forrást, hogy "hatástalanítsák" azt. A kérdés jogos, hogy ehhez miért kellenek négyen, sosem tudjuk meg, de legalább örülhetünk annak, hogy van elég emberünk ahhoz, hogy a gonosz jól lakhasson. Az energiát kibocsátó szerkezet keresése közben azonban egy titkos szobára bukkannak, ahol el sem hinnétek mit találnak, egy elektromossággal működő kaput, ami egy párhuzamos világba vezet. Persze ezt már csak akkor tudják meg, amikor átlépték a "küszöböt".

Az új világban azonban nem várt borzalmakkal kerül szembe a kis csapatunk, ugyanis ott egy szörnyűséges pókkirálynő és emberekből toborzott hadserege garázdálkodik és tulajdonképpen néhány túlélőt leszámítva már az egész világot leigázták. Mivel aztán a villanyszerelők vezetője - leginkább főhősünk - a pókos világban reked ezért úgy dönt, hogy amolyan Steven Segal-osan segít felvenni a harcot a gonosz pókszörnyek ellen.

A tovább mögött folytatom.

webs2.jpg

Tényleg teljesen olyan, mintha egy picit véresebb és durvább Sliders részt látnánk, bár a sorozaténál talán gagyibb megvalósításban, legalábbis, ami a pókembereket illeti. Ők tulajdonképpen csak fogyatékosra hasonlító szőrös fura kezű emberek, akik óriás pók módjára csérognak, de ezentúl rohadtul nem tűnnek póknak. Azonban egyet se féljünk, mert a pók királynő az tényleg pók és ő aztán odabasz, hiszen még CGI árnyéka is van és a készítők annyira komolyan vették azt, hogy királyNŐ, hogy még melleket is kreáltak a lénynek. Nyilván az, hogy a pók nem emlős kurvára nem mond nekik semmit, de nem baj, legalább nevethetünk.

webs3.jpg

Ami viszont elszomorító, hogy ezek apróságok az idióta lassításokhoz képest, amelyekből annyi van, hogy kis túlzással azt is mondhatnám, hogy normál sebességgel ez a film 20 perccel rövidebb lenne. De tényleg, hogy ez mire jó, ezt a mai napig nem tudtam kideríteni. Ha lelőnek egy pók szörnyet lassítva esik hátra, ha lekardozzák akkor is lassítva borul fel, ha meg hal egy rossz fiú ő is lassítva hal meg és ha történik bármi, ami picit is drámai akkor már is lassítanak, mert hátha a könnyünk is megered, vagy nem tudom miért.

De ennyit a borzalmakról, legalábbis a szörnyűségekről, mert az, hogy karaktereink sablon Miskák és Miskánék, meg, hogy a történetben sincs semmi eredeti az szerintem nem baj, hiszen, aki benevez egy filmre, amelynek Halálháló a címe, az nem várjon mást és ne legyen felháborodva, hogy mi ez a förtelem, mert ez direkt ilyen és ez is tud szórakoztató lenni.

webs1.jpg

A főbb szerepekben Richard Grieco (Gyilkos android, Néma sikolyok, Küldetés), Richard Yearwood (Monster Force), Kate Greenhouse (The Dark Hours) és Colin Fox (The Reincarnate) tűnik fel.

Míg a rendezést David Wu vezényelte, a forgatókönyvet pedig Robinson Young (Űrrovarok) és Grenville Case írta.

Tulajdonképpen egynek elmegy a film és a szaros lassításokat leszámítva még egy fasza zs-film is lehetne, így viszont 3 pontnál nem adok rá többet és talán túl is pontoztam, de se baj, szeretem az efféle mókát.

 

Címkék: 2003 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr124668818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása