Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Street Trash (1987)

Az utca mocskai

2014.07.13. 17:56 Csabi87

streettrash-imdb.jpgA Street Trash kapcsán első ránézésre azt hihetnénk, hogy Troma filmről van szó, holott ez nem igaz, legalábbis, ami a készítőket illeti, amúgy mondjuk meglehetősen hajaz az ottani társulat munkáira, igaz a produkciós cég talán unalmasabb filmjeit idézi.

A cím igazából sok mindent elárul: azt, hogy miről is szól a történet - az utca szemetéről, mocskáról, a csövesekről, akik természetesen a rosszabbik fajtából származnak -, de választ kapunk a minőségre is, hiszen egy trash filmmel van dolgunk - igaz az igényesebb fajtából.

A történet kicsit zavarós és úgy igazán főszereplőnk sincs, egy rakás csövest ismerhetünk meg, akik csúnya dolgokat csinálnak és csúnya dolgok történnek velük. Mindezek ellenére Fred csöves urat kiemelhetjük, a főkarakter ő lenne, de ehhez képest szerintem kicsit keveset van képernyőn.

Fred egy lecsúszott alak, aki testvérével együtt a roncstelepen húzódik meg és éli kis életét, sok más hajléktalannal együtt, akik közül Bronson nevét szintén meg kell említeni, aki egyfajta főgonosz, egy Vietnamot megjárt ex-katona, aki kérdés nélkül öl ha kell és a mocskok önkéntes királya.

A történetbe még egy pincéből előkerült ital a Tenafly Viper is szerepet játszik, amit olcsó pénzért lehet venni az egyik boltos fószernél, ám elfogyasztása után az ember perceken belül szétfolyik.

Ezekből a karakterekből és a fura löttyből pedig valahogy megpróbáltak összeállítani egy történetet.

street-trash-2.png

Az a baj, hogy a Viper által kifejtett folyatós hatás egész jó ötlet volt, de nem kezdtek vele mégsem túl sokat. Volt néhány csöves, aki a játékidő alatt szétfolyt, néha még nyomoztak is az ügyben, de mindeközben egy másik szálon a Bronson nevű főgecit próbálták elkapni és akadt olyan is, hogy meggyilkoltak egy lotyót a csövesek. Elég kesze-kusza tehát a történet, ami szerintem sokat ront az élményen.

Pedig a szétfolyás egész jól meg van csinálva, az effektekért egyébként Mike Lackey felelt - ő alakítja Fredet is -, sőt mi több az egész hangulat tényleg olyan mocskos és undorító, de néha mégis érdektelennek tűnnek a történések.

street-trash-1.jpg

Erre egyébként baromi jó példa, hogy a Bronsont alakító Vic Noto azt se tudta, hogy az ő karaktere ki és saját bevallása szerint lényegében a forgatókönyv átolvasása nélkül csinálta azt, amit csinált - ez mondjuk sokszor látszik is.

Érdekes infó lehet az is, hogy eredeti nyelven 128-szor hangzik el a szívet melengető fuck szó, illetve a filmben zsarut alakító Bill Chepil tényleg volt rendőr New Yorkban - látszik is a kis bulldog fején.

Gusztustalan és néhol erőltetetten vicces jelenetek váltakoznak és ugyan akad egy-két jó pillanat, összességében elég közepes alkotás ez, a leírtak miatt. A stáblistát nézegetve viszont belefuthatunk Bryan Singer nevébe, aki gripes fiúként dolgozott a filmen - általában ők segítenek a kamera mozgatásban, a világítás felszerelésében és hasonlók. Miből lesz a cserebogár - ha netán Singer neve nem ismerős, ő rendezte az X-Men filmek egy részét, a botrányosan szar 2006-os Superman filmet, meg Az óriásölőt is.

street-trash-3.jpg

A rendezést amúgy J. Michael Muro vezényelte, akinek ez az egyetlen TV filmje - néhány sorozatot rendezett még - operatőrként viszont sok nagy Hollywood-i produkción dolgozott. Míg a forgatókönyvet jegyző Roy Frumkesnek ezenkívül A félelmek iskolája filmeket köszönhetjük - ha ugyan ebben az esetben használhatjuk ezt a kifejezést.

A Street Trash részemről maximum 5 pontot ér, egynek elmegy, de akad ennél jobb szórakozás is, bár trash és Troma fanoknak azért ajánlott.

Címkék: 1987 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr265554953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása