Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Event 15 a.k.a Alpha Alert (2013)

alphaalert-poster.jpgA Dr. House című sorozat abszolút nem horror, de talán a többség számára nem ismeretlen, ne adj isten még az is előfordulhat, hogy egy-egy részt láttál belőle, ami nem is csoda, hiszen egy egészen újszerű megközelítésbe helyezte a kórházsorozatok fogalmát - legalábbis számomra mindenképpen.

A sorozatban meglehetősen sok részen keresztül Jennifer Morrison is feltűnt, Dr. Allison Cameron szerepében és mit hazudjak megkedveltem, cuki és korrekt játékot mutatott be. Csillant is egyet a szemem, amikor megláttam a nevét az Event 15 stáblistáján, annak is a legelején, így hát gyorsan beszereztem a filmet, gondoltam úgysem okozhat nagy csalódást.

Viszont az én vs. pofára esés meccset az utóbbi nyerte, orrhosszal elhúzva. Az Event 15 ugyanis talán kihagy egy ziccert és nem meglepi a nézőt, hanem elborzasztja. Még ha nem is túl durván.

A történet egy katonai kórházban játszódik és adott három főhős, mindannyian poszttraumás stressz szindrómában szenvednek a katonaságnál eltöltött feledhetetlen élményeknek hála. Hőseink egyik utolsó kezelésükön vesznek részt, majd hogy-hogy nem egy lifttel indulnak el az otthon ölelő nyugalmába, amikor is beüt a krach. 

A liftjük két emelet között megáll a magasban és először meg sem próbálnak segíteni rajtuk, majd olyan híreket kapnak a külvilág felől melyek szerint a várost megtámadták és vészhelyzet alakult ki, ráadásul egy radioaktív felhő is az épület felé tart. Szabadulni nem igen tudnak, az indulatok pedig csak hamar felszínre törnek.

alert1.jpg

Hú de nehéz bármi pozitívat is írni. Pedig az a helyzet, hogy végszükség esetén az Event 15 akár még egy sok szódával elmegy produkció is lehetne, de mégsem az.

Liftben játszódó filmet láttunk már és működött is (Ördög), azonban erről itt szó sincs. A karakterek talán nem elég érdekesek, a színészek pedig nem is tudják azzá tenni őket. Sablon papírfigurák, akik nem igazán tudnak mit kezdeni a helyzettel, az írók pedig velük.

SPOILER

A bevezetőben írt terrorista támadásról persze csak hamar kiderül, hogy kamu és hőseinket megfigyelés céljából zárták be, ugyanis egy a poszttraumás stressz szindrómát kezelő gyógyszert próbálnak ki rajtuk. Persze ezt a legelején leszűrhetjük, ha csak egy kicsit is figyelünk. Viszont lássuk be ez a téma sablonos. Hiszen kiderül, hogy vannak gonosz katonák, akik mindenképpen szeretnék bevetni a gyógyszert nem törődve annak mellékhatásaival és blablablabla, de a jó végül győzedelmeskedik. Ugyanaz a test egy másik ruhába, ráadásul még csak nem is bomba test, hanem egy satnya és cingár.

SPOILER VÉGE

alert2.jpg

A szereplők között egyébként Morrisonon kívül is akadnak innen-onnan ismerős nevek, hiszen feltűnik a jellegzetes arcú James  Frain, a srác, akinek a nevét talán nem tudod, de a fejét tuti ismered, illetve Josh Stewart is a The Collectorból. Mondjuk utóbbi ott is meglehetősen fapofás alakítást nyújtott, de a mostani produkciót elnézve neki ilyen az arcberendezése. Egyébként is kimondta, hogy a színésznek mimikára is szüksége van. Steven Segal biztos nem.

A rendező Matthew Thompson eddig többnyire dokumentumfilmek készítésében jeleskedett és lehet a cipésznek a kaptafánál kell maradnia, mert ott korrekt dolgokat tudott összehozni, ez alkalommal viszont nem sikerült neki, persze egy ilyen forgatókönyvből nehéz is lett volna bármit kihozni, hisz ismered a szarból várat hasonlatot.

Ha nincs más és annyira unod magad, hogy már-már gyöngyfűzésre adod a fejed, akkor érdemes lehet kipróbálni az Event 15-t, de ne számíts semmi különlegesre, akkor talán Te győzöl a pofára esés felett.

4/10

 

 

Címkék: amerikai film 4/10 angol film 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr696194697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása