Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bled (2009)

Borzalmas mű a Texasi láncfűrészes producerétől

2014.07.09. 17:44 SZANDRA

url.jpgBevallom őszintén nem sok jó vámpíros filmet láttam, Részben ez annak is köszönhető, hogy igazán jó film, ami valóban a nagy Drakula-féle vámpírlétet mutatja be, nincs is.

Egyedül talán a Lugosi Béla főszereplésével készült Drakula volt messzemenőleg a leghitelesebb. A többi inkább a vámpírkultusz bemocskolása, hol enyhébb, hol teljesen kiforgatott drasztikus módon, persze van nagyon kevés kivétel, szerintem kb csak az Interjú a vámpírral, de az igazi Drakulán nem tesz túl. A Bled egy teljesen tipikus példa arra, hogyan rontsuk tovább a vámpírkultuszt.

Sai kiállítása után az európai idegen, Renfield és a nő elbeszélgetnek a lélek rejtett bugyrairól, és a férfi egy fakérget mutat a nőnek, hogy ez elvezeti minden vágyának forrásaihoz. Egy eléggé direkt célzású forralt vér szippantás után Sai belekeveredik egy álomvilágba. Ehhez később csatlakoznak a lakótársai is, vagy barátai, vagy valakijei, eléggé keveredett viszonyok vannak benne, de úgy döntenek, hogy páran kipróbáljak a "cuccot", és kiütik vele magukat.

Itt aztán keverednek a szálak, és az árnyék világban történő események is összefolynak. Kerra közülük még talán a legnormálisabb Royce-on kívül, aki érzékeli, hogy ott veszély leselkedik. Már ha itt lehet valakiket normálisnak titulálni.

Persze azoknak, akiknek ez a kirándulás tetszett, azok tovább folytatják a kis szertartásukat, és talán innentől kezdődne el az, amit horrornak lehetne hívni.

bled_feeding.jpg

A film olyan első durván 50 percében nem történik semmi. De semmi! Ezt a kevés felvázolást kapjuk, megpróbálnak mögé érzelmi hátteret rakni, ami egy pozitívum, de messze elmarad az igazi jellemek bemutatásától, és egyedül csak az egymás közötti gondokra és kielégületlenségre koncentrál. Vámpíros filmnek reklámozzák, és részben az is, de magához a kultuszhoz az ég egy adta világon semmi köze.

A színészi játék és a CGI kb egy szintet képvisel a filmben, ahogyan a történet színvonala egészíti ki ezt trióvá. Én is csak azért vettem ehhez a filmhez a bátorságot, mert épp áramszünet volt, és hát kell nektek olvasnivalót alkotni ilyenkor is. De ezért a filmért nagy kár, én is úgy bírtam ki, hogy visszatért az áram. Egy okot szolgáltatott az is, sőt, kimondottan az egyetlen igazi okot az a tény okozta, hogy Ivan Moody (FFDP) is az imdb szerint játszik benne (fel nem ismertem). Szerencsére később a The Devil's Carnival-ban milliószor jobbat alkotott, ebben a filmben sajnálatos módon - méltatlan - mellékszerepben feltűnik.

Bled2009.jpg

Csak saját felelősségre ajánlom. Sokkal többet, ha kényszerítem magam se tudnék nagyon írni erről a förmedvényről. A vámpír kultúra megalázása, a vége kissé kaotikus, keverednek a világokban történő események. Nagy mérlegelés után megkapja az egy pontot, bevallom, lehetne akár kettő is, de a drogok világa, és hogy valaki gondolati síkon lesz vámpír ötlete engem nem győzött meg, ha valakit érdekel az ilyen elfajzott kivitelezés, az bátran nézze meg, és remélhetőleg nem hagy majd sok nyomot az emberben.

1/10

Címkék: 2009 amerikai film 1/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr206484837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása