Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Fegyverszünet (2013) - Warhouse aka. Armistice

Jaj, ez meg mi?

2014.07.07. 18:08 Csabi87

armistice-poszter.jpgHa jól gondolom idén a Fegyverszünet volt az első film, ami igazi öklös volt gyomorba, hiszen a szinopszis alapján megvettek kilóra, előzetest se lestem és bumm jött az ököl. Mit kerteljek? A látottak nagyon nem jöttek be, holott a koncepció még érdekesnek is nevezhető, de az első filmes Luke Massey meglehetősen gyenge alkotást szült. Gondolom fájt is neki.

Kezdjük az elején, ahogy illik. A. J. Budd katona egy ágyban ébred, egy idegen helyen, majd miután lebotorkál az emeletről, a konyhában egy érdekes szörny támad rá, akit nehezen de megöl, majd próbál kijutni az épületből, de sikertelenül. Másnap a történet pont ugyanígy játszódik le, szörny támad rá és továbbra sem sikerül kijutni, majd ugyanez jön a harmadik, a negyedik és az ötödik napon. No meg így tovább, látszólag a végtelenségig.

A betyárját, hát mi lelte szegény katonánkat? A baromi hosszúnak tűnő játékidő végére erre kapunk egy cseppet sem meglepő választ. Már ha hajlandóak vagyunk annyit rááldozni a szabadidőnkből Joseph Morgan bohóckodására. Szerintem ez még a Vámpírnapló rajongóknak is sok.

Merész dolog olyan filmet készíteni, ahol lényegében egyetlen szereplőnk van, aki aztán viheti a vállán a történetet, már ha bírja. Az utóbbi időből talán a Hold volt ilyen Sam Rockwellel a főszerepben és a 2010-es Élve eltemetve Ryan Reynoldsszal - hirtelen ennyi jut eszembe, meg fölösleges felsorolásba bocsátkozni - voltak ilyenek, viszont az a helyzet, hogy Joseph Morgan akármennyire is nagyszerű sorozatszínész - nem tudom, nem láttam még, de azt mondták ügyes - nem feltétlen bír el egy ilyen jellegű főszereppel. Engem idegesített és habár a történet nevezhető érdekesnek, azért ehhez egy a jobbnál is jobb színészi teljesítmény is kellene, itt pedig ezt messze nem kapjuk meg.

Ez lehet nem csak Morgan hibája, hiszen bármennyire jó az elképzelés mégis egy unalmas maszlag az egész, pedig a hasonló, időcsavaros beütéssel bíró dolgok általában tetszenek, itt mégis hiányzik valami.

armistice.jpg

SPOILER

Nyilván idővel kiderül, hogy Budd előtt egy másik katona is volt már a helyen x évet és arra is fény derült, hogy nem lehet menekülni - hacsak nem a pincén keresztül valahogy - nem lehet meghalni, a szörnyeket pedig mindig le kell ölni, mert naponta egyszer egy beköszönnek - mondjuk ha a hősünk nem tud meghalni, akkor nem marha mindegy, hogy ki győz?.

Azt hiszem egyébként valamiféle katonáknak megálmodott purgatóriumban járunk, ami tényleg ötletes, de annyira volt szórakoztató, hogy közben félszemmel a Barátok Köztöt néztem, ami azért hidd el nagy baj, mert nem vagyok oda az olyasféle maszlagért sem.

SPOILER VÉGE

armistice2.jpg

Minden ízében süt a filmről, hogy független és kis költségvetésű, de ez akkor sem magyarázat az üres járatokra és arra, hogy nem képes lekötni a nézőt - vagy legalábbis engem, de remélem lesz, aki megcáfol.

Mondjuk sokak szerint Morgan játéka ügyes, lehet csak nekem nem szimpatikus a srác, de nem volt átütő ereje, annak, amit csinált.

Bánom, hogy rászántam azt a nagyjából másfél órát, ami legalább 3-nak tűnt, szóval az a biztos, hogy ha óvatosan közelíted meg a Fegyverszünetet, nehogy hatalmas gyomros legyen belőle.

2/10

Címkék: 2/10 angol film 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr595810808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása