Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

From Dusk Till Dawn: The Series - Vége az évadnak!

2014.05.26. 08:26 Csabi87

Barátságom a sorozattal nem kezdődött felhőtlenül. Az első rész ugyan levett a lábamról és tetszett, de a második epizód annyira leültetett - és nem a székbe, hanem a hangulatomat - hogy jegeltem is az egészet. Gondoltam, majd ha vége az évadnak ledarálom, a mihez tartás véget.

Ez utóbbi pedig egész jól sikerült, a sorozat visszakerült a bizalom körébe és megtanultam értékelni a maga kis B varázsával együtt.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az események meglehetősen lassan lódulnak neki, hiszen a 7..8. részig tulajdonképpen a film elnyújtott és sokkal jobban kiszínezett alteregóját kapjuk. Az említett 7. epizód amúgy horror szempontból is fordulópontot hozott, de nem csoda, hiszen a Titty Twister-be érve már kellettek a vámpírok és hentelés.

from-dusk-til-dawn-1.jpg

Vámpírok? Na jó, inkább talán kígyóemberek, hiszen gonoszaink inkább ehhez állnak közelebb, de ennyire ne rohanjunk előre, a ház építést sem az ablakokkal kezdik. Előbb nézzük kiket kell megkedvelnünk.

D.J. Cotrona már az első pillanattól szimpatikusnak tűnt, Zane Holtzzal viszont nem igazán tudtam megbarátkozni, a színész baromi sokáig irritált, aztán egyszer csak ebben is beállt a fordulópont és a Twister-be érve mintha Holtz is jobban játszotta volna a szerepét, no de lehet ezt csak én láttam bele.

from-dusk-til-dawn-2.jpg

Robert Patrick mellett szintén nem szabad elszaladni. Nekem ő talán örökre a folyékony Terminátor marad, viszont az itt nyújtott alakítása minimum egy ötöst ér, de akár egy csillaggal is meg lehet toldani. Madison Davenport pedig amolyan cuki, szende szűz, aki talpraesett, viszont a srácot alakító Brandon Soo Hoo csak idegesített, szerencsére sokat nem is kellett elviselni.

Ha pedig már belementünk a szereplőkbe, akkor ne felejtsük ki a Gonzalez-t alakító Jesse García-t, aki jó pofa új karakter volt - csak úgy, mint a keveset szereplő Don Johnson-, de igaz ez Wilmer Valderrama-ra is, aki a több, mint 500 éves Carlos szerepében feszített.

Tom Savini, alias Sex Machine karakterét Gary Busey fia, Jake kapta meg, aki annyira talán nem volt jó, mint a maszkmester, de maga a figura megmaradt és mégis kapott egy kis plusz színt is.

from-dusk-til-dawn-3.jpg

Santánico Pandemonium-ot pedig itt és most Eiza González játszhatta el. A mexikói színésznő nem egy Salma Hayek, de azért bőven csinos és mivel a játékidő nagy részében alig van rajta ruha és a dekoltázsa is jól ki van pakolva, így az urakkal azt hiszem könnyen a szívünkbe zárhatjuk őt is.

Fontos megjegyezni, hogy a sorozat megtartotta a film minden fontosabb jelenetét. Richie Gecko kezét átlőtték, a Twister is olyan volt, mint annak idején - egy darabig azt hittem a pultos most is Danny Trejo lesz, de őt vagy nem sikerült megnyerni vagy nem is akarták, pedig Rodriguez biztos eltudta volna intézni -, a klasszik tánc sem maradt el és még sorolhatnám.

from-dusk-til-dawn-4.jpg

Kiegészítésként és, hogy sorozatként is működhessen a dolog persze egy rakat mellékszálat kapunk, alaposan bemutatják a karaktereinket is flashbackek formájában. Megismerhetjük a lakókocsiban utazó családot, a Gecko fivérek múltját, de Gonzalez és Carlos sem marad ki a szórásból.

Az egykori maszkokat most többnyire CGI megoldásokra cserélték, de a hentelések nagy része is ilyen irányba ment el, idézve mondjuk a Machete színvonalát, ami akár negatív pont is lehet, de ezt a műfajt is lehet szeretni. Amúgy az talán sajnálatos lehet, hogy horrorpillanatból meglehetősen keveset kapunk, inkább az akció dominál, igaz az viszont teljesen korrekt kivitelezésben.

Mindenféle komolyabb spoilerezés nélkül az azért mindenképpen örömteli, hogy tudtak pluszt és újdonságot belevinni a történetbe, persze enélkül mondjuk maga a széria is egy halva született ötlet lett volna. A bankrablás részletesebb bemutatása, a tökölés a határon vagy a Gecko-fivérek képzeletbeli kalandja pedig mind-mind olyan jelenetsorozat volt, amiért érdemes bepróbálni a sorozatot.

from-dusk-til-dawn-5.jpg

A zárásban pedig akadt dráma, szétváló Gecko tesók és szolid gyilkolgatások is - mondjuk a 7. részt nem sikerült überlni egyszer sem, igaz még csak meg sem próbálták. Nagy cliffhanger viszont nem akadt, nyilván a folytatásra befizetek, de a köztes időben nem fogok sírva elaludni

Ami viszont biztos, hogy ha akad 10x40 perced és bírtad az eredeti filmet, akkor érdemes lehet neki futni a sorozatnak is, hiszen sokat nem veszíthetsz, maximum nyerhetsz.

Címkék: sorozat from dusk till dawn the series

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr476209790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása