Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Penny Dreadful 1. évad 1. rész

A betyárját egy horrorsorozat

2014.05.12. 12:37 Csabi87

Pofátlan módon mellőztük eddig a Penny Dreadful sorozatot a blogon és most kérünk emiatt elnézést mindenkitől, mert hogy az első rész alapján ez bizony finomnak tűnik. Az utóbbi időben szerencsére egyre több horrorsorozat jelenik meg, amelyek nagy része egyébként jó, csak néha mézes-mázos, amit kapunk - persze nem a The Walking Deadre gondolok, de mondjuk a Supernatural horror szemszögből azért óvatosan, de finomkodik, a Sleepy Hollow zseniális hangulatú, de azért kicsit mesebeli, ha szigorúan a horror kívánalmakat vesszük sorra, az American Horror Story legutóbbi évada pedig minden volt, csak kifejezetten jó nem.

Előre inni a medvebőrére mondjuk baromság, de a Penny Dreadful tényleg egészen ígéretes. Véres, benne van Victor Frankenstein - később Dorian Gray is érkezik - hangulatos és a 7. percben egy kis kufirc is volt, mondjuk csöcs nélkül, ijesztő és misztikus és a szereplőket sem a zoknis fiók legaljáról húzták elő. Köszönjük Showtime.

penny_dreadful-3.jpg

A kosztümös horror próbálkozások egyébként mintha divatba jöttek volna, ott a már emlegetett Sleepy Hollow vagy az American Horror Story, igaz ezekben többnyire flashback formában volt jelen a múlt - micsoda képzavar - de a Salem már az 1600-as évek végére repít vissza bennünket, ez alkalommal pedig az 1800-as évek végi viktoriánus Londonban járunk.

A kezdő képsorok már meggyőztek, persze lehet azért, mert ma hajnalban én is felkeltem pössenteni, micsoda kurva nagy szerencse, hogy nálunk nincs a wc mögött egy rohadt nagy ablak, mer' a végén még engem is kiszippantott volna valami.

Főhősünk egyébként a későbbiekben Sir Malcolm lesz, aki kvázi "katonákat" toboroz, ugyanis szeretné visszakapni lányát, akit elraboltak, ehhez pedig egy spiritiszta nő, egy ex-bérgyilkos és mint később kiderül Victor Frankenstein is meghívót kap a csapatba.

A küzdelem egyébként természetfeletti lényekkel zajlik, akik között démonszerű lények, vámpír alakok, de ősi egyiptomi hieroglifával teleírt lények is felbukkannak, a sor pedig vélhetően csak gyarapszik majd.

penny_dreadful-2.jpg

A hangulat tehát ütős - szerintem eltaláltabb, mint a Salem-ben - véres jelenetek tekintetében igazából finomkodás se nagyon van, a szereplők között pedig Eva Green, Timothy Dalton és Josh Hartnett is feltűnik.

A  kezdő rész jól indult, középtájon mondjuk kicsit visszavett, de a zárás ismét egészen kecsegtetőre sikerült. Ja és a főcímet se hagynám ki, marha hangulatos az is.

penny_dreadful-1.jpg

Őszintén szólva sokáig nem akartam tudomást venni a Penny Dreadful-ról, gondoltam kinek kell egy kosztümös és vélhetően béna "horrorsorozat". Színt vallok: tévedtem. Kell és egyáltalán nem béna és teljes mértékben horror. Persze bízzunk benne, hogy ez a folytatásban is így marad, de ha igen, akkor nem igen lehet okunk a panaszra.

Címkék: sorozat penny dreadful

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr836155352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.13. 08:31:14

nekem is tetszett az első rész, kicsit a Leauge of extreordonary gentlemem-re hajaz nekem ez a csapattoborzás, nem?!

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.05.13. 08:55:17

@doggfather: Tényleg! Timothy Dalton meg szintén volt James Bond, mint abban a filmben Sean Connery :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.13. 09:35:58

@Csabi87: pláne, nah ez meg nekem nem esett le azonnal.

süti beállítások módosítása