Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Salem 1. évad 1. rész - Sorozatos boszorkányirtás

2014.04.24. 12:23 Csabi87

A WGN boszorkányos sorozata már az előzetesek során felkelthette a témával szimpatizáló felebarátok, boszorkánymesterek érdeklődését vagy éppen azokét, akik ugyan bírták az American Horror Story 3. évadát, de kicsit mégis kevésnek érezték és inkább visszanyúlnának a gyökerekhez.

Nos a Salemben pont ez történik, az 1600 évek végén járunk, a szóban forgó városkában, ahol mindenki élhal a boszorkányüldöztetésért - nyilván kivéve a boszorkányokat - hiszen a gonosz tényleg létezik és átakarja venni a hatalmat, aztán majd lesznek, akik ezt nem hagynák, meg szerelmi szál és szájból elővarázsolt béka is van, aki női combból táplálkozik, a betyárját, hogy mit meg nem lehet csinálni a tévében.

salem-kep.jpg

Annyi viszont biztos, hogy az első rész alapján kénytelen leszek a folytatásra is befizetni, ugyanis minden balgaságára ellenére, a Salem bőven nézhető, ráadásul a horror kedvelői valóban megkaphatják benne, amit szeretnének, nem csak ímmel-ámmal. Jó, tévésorozatról beszélünk, tehát nagy belezéseket nem kell várni, de amit a Salem kínál az bőven elégséges.

A történet amúgy a fent leírtakon kívül egyelőre nem gabalyodott tovább, de vessünk rá egy pillantást. Adott John Alden egy fodrászhoz ritkán járó katonaúr, aki egyfajta salemi Daryl Dixonként funkcionál. John kicsit megmondó ember a városban, meg titkos viszonyt is folytat egy Mary nevű lánnyal, ami ugye ha kiderülne F betűs homlokégetést és nyilvános verést vonna maga után, mert Salemben nem lehet ám csak úgy riherongykodni. 

salem1.jpg

A szerelem nagy, azonban John mégis kénytelen odébb állni, hiszen jönnek az indiánok, azokat meg le kell lődőzni, John pedig jeles képviselője a szakmának, ezért megy háborúzni, Mary pedig magára marad. Hamar kiderül viszont, hogy John spermái legalább olyan erősek, mint az arcszőrzete, aminek eredményeként a lány teherbe esik, ami még nagyobb ellenszenvet váltana ki a település lakóiból, mint a csókolózás, ezért Mary egy fekete lány és az Ördög segítségével megszabadul a pocaklakótól.

Eltelik 7 év, John visszatér, Mary viszont már elkelt, Salemben pedig mindennapossá vált a boszorkányüldözés, az ördögűzés, voltaképpen elszabadult a káosz. John pedig először nem akar részt venni a rendrakásban, viszont mikor szembesül azzal, hogy boszorkányok már pedig tényleg léteznek, akkor csak marad, hiszen a városban kevés a fasza gyerek.

salem2.jpg

Zanzásítva ez a helyzet, a gyakorlatban pedig ez működik. Persze lehet bántani a sorozatot, hiszen a díszletekkel csínján bántak - bár így is egész hangulatos a végeredmény -, a színészek pedig nem feltétlen kapnak szobrocskákat, de ennél rosszabbat sose lássunk.

Egy kis misztikum, egy kis vér, egy kis boszorkányság a valóság és a kitalált világ határán ingadozva, ijesztő és szórakoztató tálalásban. 1 rész alapján valahogy így néz ki a Salem. Köszönjük, eddig tetszik.

salem3.jpg

Címkék: sorozat salem

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr326081967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.26. 21:03:07

nekem is bejött a pilot, nem is kicsit.

süti beállítások módosítása