Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tüske (2008) - Splinter

2014.04.18. 17:39 Csabi87

splinter.jpgA mostani, 2008-as hétvégére három olyan filmet választottam, amit már régóta meg kellett volna néznem, de mégis mindig elmaradtam vele, most pedig itt volt a kellő alkalom. A Tüske mindenképpen azok közé tartozik, amit már ajánlottak néhány, de eddig csak pihent parlagon, mert nem mertem belevágni. Gondoltam úgyis szar lesz. pedig nem. Csak egy közepes alkotás, de szűkebb időkben az olyannak is örülünk.

A történet egy huncut kis szerelmespárról szól. A jaj de okos Sethről, aki nála sokkal szebb barátnőjével a papagáj nevű Pollyval szeretne eltölteni kettesben egy remek kis hétvégét. A terv romantikus sátorozás volna, ami gyorsan dugába dől, hiszen hőseink jó érzékkel képtelenek arra, hogy felállítsanak egy sátrat, meg Seth amúgy sem szeretne a természet lágy ölén dugni.

A vészmegoldás természetesen a motel lehet, így hát a kis párocska autóba huppan és útnak indul, hogy kicsit kényelmesebb és talán biztonságosabb keretek között ejtsék meg az évfordulós szexet. A motelbe tartó úton azonban két fegyveres állítja meg őket, egy amolyan Bonnie és Clyde imitáció, akik eltérítik, hőseinket az eredetileg tervezett úti céltól. 

A baj nyilván már így is nagy, de csak fokozódik, amikor elütnek valamit az úton, majd egy elhagyatott benzinkúthoz érnek, ahol egy hulla várja őket, aki mindezek ellenére egész jó formában van és gyorsan rá is támad hőseinkre. Nem drágáim, nem egy újabb zombifilmmel van dolgunk, a holtak ugyanis a tüskék miatt kelnek életre.

splinter-2.png

Mekkora baromság mi? Nézhetjük akár ilyen szemüvegen keresztül is a filmet, vagy úgy, hogy nahát végre valami ötlet, ami legalább az eredetiség szikráját megpróbálták belecsempészni.

Nyilván azért nagyon nem eresztették el magukat az írók, hiszen lényegében egy fajta szörnyes filmmel van dolgunk, valami létformával, ami tüske alakban van jelen és végtére is valamiféle parazita, ami átveszi az uralmat a test felett. Ezt igazából nem is bonyolítják túl, sőt az eredetébe se mennek bele. A tüske csak úgy van, oszt jó van, mit kell ezt túlspilázni. Ez utóbbi mondjuk akár hátrány is lehet, én kíváncsi lettem volna, hogy mi van, persze az egy hosszabb játékidő rovására ment volna, amire igazából nem volt szükség, hiszen a 80 perc legalább gyorsan eltelik és többnyire pörögnek az események.

splinter-1.jpg

Az ötlet tehát épkézláb, viszont a megvalósítás nem feltétlen. Persze a hullák elég szétmarcangoltak és a maszkosok jó munkát végeztek, de a kurva kamerarángatás marhára idegesítő és lényegében élvezhetetlenné teszi az akciókat. Hello kis költségvetés.

Ahogy említettem a forgatókönyv nem túl eszes, ez pedig a párbeszédekre is igaz, olyan remekül eltalált mondatokkal is találkozhatunk, mint a "Semmi baj, le kell vágnunk a kezed." Na baszki, hát némely körökben azért ez kurvára szinonima a bajra, de a fene tudja. Ettől függetlenül persze nem hiszem, hogy ez a film vígjáték lenne, de túl komolyan se veszi magát, így nem annyira idegesítő.

splinter-3.jpg

Ellenben Paulo Costanzoval, akit marhára bírtam a Joey című sorozatban, itt meg az ember agyára megy a karaktere, de ez nem is feltétlen az ő hibája, hiszen a játékával nem igazán van gond és a többiek is jól helytállnak.

Csak a korábban írtakra tudok hivatkozni. A Tüske egy közepes filmélmény, talán egy árnyalattal a jobbik fajtából, így 6 pontot adnék neki. Tipikusan egyszer nézős fajta, de annak egész tűrhető. Csak ne rángatnák azt a rohadt kamerát.

Címkék: 2008 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr815856097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása