Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Véres Valentin 3D (2009) - My Bloody Valentine 3D

Csákányos mészárlás Jensen Ackles-sel

2014.04.05. 18:41 SZANDRA

bloody-valentine-3d.jpgA 3D filmek különös világa néhány évvel ezelőtt lépett be a mozikba. először csak egy-két filmtekercs volt a kiválasztott szerencsések között, amiket ilyen technológiával készítettek. Az évek során aztán egyre inkább előretört ez a "divathullám", és a 3D a televíziózáson át mindenhol jelen van, és szinte néhány filmnél ez a cél, hogy 3D-s legyen, pl: Avatar.

Azóta egyre több horrorfilm is ilyen technológiával készül, ami bizonyos jeleneteknél tényleg nagyon sokat ad az adott képsorok értékéhez, bár teszem azt a Fűrész 3D esetében ez kevésbé volt hatásos, ellenben a történettel.

Bevallom, hogy az első film azt hiszem, amit 3D-ben láttam a moziban, valóban ez a film volt, és bár a technológia ide vagy oda, szerintem nem sokat adott hozzá a film értékéhez ez a megoldás. Persze élménynek élmény, és ettől kicsit más mint a többi, de a felületes megvalósításon túl a lényeg a külsőségek mögötti mondanivaló és értékek, hogy egy film igazi mű legyen.

Egy szörnyű bányász mészárlást követően egyedül Tom Hanniger és Harry Warden, a csákányos gyilkos élte túl a tragédiát. Harry valentin napon felébred a kómából, és folytatja amit elkezdett a bányabeomlás után...mindenáron megakarta bosszulni Tom-nak, mert őt okolta a régi történéseket. Ez óriási véres leszámolásba fordult, ám Harry innen is megszabadult, Tom pedig továbbra is él...

Folytatás a tovább mögött.

10 évvel később, Valentin napon folytatódik minden elölről. Tom eladni készül a bányát, ami nagy felháborodást kelt, régi barátaival újra szembe kell nézniük gyilkosságok sorozatával.

Mindenki Harry visszatérésétől retteg, és a régi célpontok újra veszélyben vannak. Tomot a múltja miatt továbbra is szörnyű víziók gyötrik, régi emlékek amik nem múlnak el, és a kis városkába hazatérve ezek csak tovább erősödnek benne. Tomból közellenség lesz, miközben a régi barátai között egyre több a feszültség egymás között, és a brutális vérontás folytatódik.

mbv2.jpg

Valahol a film több csavart és kidolgozást is igényelne, de mindezek mellett nem rossz kikapcsolódás. Az alapötlet jó, és mindig vannak benne meglepő cselekményszálak, sajnos a jellemrajz kidolgozás kevésbé sikerült jóra. Van egy seriff, aki persze korántsem olyan becsületes és hűséges mint kellene, a megalkuvó asszony, a régi szerelem és egyben zavaros múltú főhős. Mindenki mindenkivel kapcsolatban áll, emiatt bár kissé drámaibb vonala is lehetne, kevésbé kap hangsúlyt, és inkább egy nyomozás részleteit láthatjuk, és Tom hajszáját a gyilkos után.

Jensen Ackles az egyetlen húzónév igazából a filmben, és rá építettek mindent, hogy ő majd elviszi a hátán a filmet, a 3D kivitelezéssel együtt. Neki ekkor már az Odaát (Supernatural Dean-je) miatt nagy sikere volt, és a többi kevésbé ismert színész mellett, bár a játéka valljuk be nem lenyűgöző, azért mégis szükség volt rá a főszerepben nem csak a közönség miatt is, hanem mert a karrierjének ez a lökés már nagyon kellett, mi pedig újabb egészen jó kis filmmel gazdagodtunk egy sorozatszínésztől. Azért azt valljuk be, valószínű ez az egyik olyan horrorfilm, ami a nők körében a legnézettebb, akár randifilmnek se utolsó.

mbv3.jpg

A horror és jó pár véres jelenet mellett van benne pluszban drámaiság, nem sok, de egy átlag horrorhoz képest messze látványosabb, kreatívabb. A végén lévő csavar nekem mondjuk így kidolgozva nem igazán tetszett első megnézésre, de így másodszorra már valahogy sokkal jobban hatott, logikusabbnak tűnt, és bár angolul, eredeti nyelven persze jobb, szinkronnal is nézhető. Összességében, bár most nagyon könnyelműen 8/10 pontot érdemel, és egy késő esti megnézést mindenkitől.

Címkék: 2009 amerikai film 8/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr615828822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2014.04.13. 09:29:47

Ackles mellett azért volt még pár ismertebb arc is a filmban. Kerr Smith azért elég ismert név. Sok sorozatban (Dawson) és filmben (Végső állomás) is láthattuk már, ahogy se ismeretlen, hiszen láthattuk a Sin Cityben vagy a Mother's Day-ben, plusz pár sorozatban.

A film egész jó volt. 6/10-et ér nálam.

SZANDRA 2014.04.13. 21:32:55

@desmondwallace: Természetesen :) Voltak még ismert nevek, csak véleményem szerint kevésbé ismertek mostanában... nem az ő csillaguk ívelt akkortájt fölfelé, de persze ők se utolsók :)Az Ackles hangsúlyt próbáltam érzékeltetni. :)

süti beállítások módosítása