Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mészárlás szabály szerint (2009) - Kill Theory

2014.04.04. 18:03 Csabi87

killtheory imdb.jpgA 2010-es After Dark Horrorfesztivál kínálatát erősítette nem is olyan régen Chris Moore első rendezése a Mészárlás szabály szerint, ami aztán itthon is kidobtak DVD-n. Utóbbi dolog itthon általában gyengécske horrorfilmek esetén jellemző, viszont a jó hír, hogy ma esti választottunkat butaság volna rossznak nevezni, sőt a maga kis sablonjaival és balgaságaival együtt talán még jó is.

Mire lennél képes az életben maradásért? Ha nem volna más kiút képes volnál megölni a legjobb barátaid? A nőt, akivel együtt vagy, akivel a jövőt tervezted? A Kill Theory erre az igazán izgalmas kérdésre keresi a választ, de nyugi nem próbál meg komolyabb lenni a kelleténél vagy többnek látszani, mint ami.

A sztori egy maréknyi fiatalról szól, akik egyikőjük vidéki kis házába utaznak, hogy ott azzal töltsék az időt, amivel hasonló típusú filmekben minden fiatal: jól érezzék magukat, igyanak és ha kell dugjanak. Az amúgy sem bors mentes hangulatot viszont csak hamar lerombolja egy őrült elmebeteg, aki halálos játszmára készíti hőseinket: végezniük kell egymással és hajnal 6-ra csak egyikük maradhat életben. A menekülés pedig természetesen nem lehet opció.

Folytatás a tovább mögött.

Az a helyzet, hogy a történet pofás, legalábbis, ami az alap helyzetet illeti, sőt az egészet még egy csavaros zárással is sikerül feldobni, hogy a végén felkapjuk a fejünket és ha nem is hetekig, hónapokig gondolunk a befejezésre, azért arra mégis elég lehet ez a lépes, hogy valamelyest megmaradjon a film emlékeinkben.

killtheory-1.jpg

Az eleje és a vége tehát oké, viszont a köztes részek már egyáltalán nem eredetiek. A karakterek annyira sablonosak, hogy az már kicsit nekünk nézőknek lehet kínos. A főpöcs srác ráadásul hajlamos túljátszani a szerepét, amitől még jobban ökölbe szorulhat a kezünk, de legalább működik a dolog és érzelmet vált ki.

A többiek egy része pedig érdektelen és/vagy idegesítő. Gyilkosunk túlságosan sokat van a háttérben és igaz, hogy mindenre felkészült, hogy ő mozgatja a szálakat, mégsem sok vizet zavar, persze túl nagy háttér sztorival megtoldani őt baromság lett volna, csak a fiatalok néha idegesítőek lesznek.

killtheory-2.jpg

A szokásos kliséket tehát most sem hagyják ki, ennek ellenére azért az elmegy kategóriába be lehet zsúfolni a filmet, sőt ha azt nézzük ennél gyatrább alkotások is születtek az After Dark égisze alatt.

Igaz pontokba átfordítva egy 6-osnál semmivel nem érdemel többet és talán a fölé pontozás veszélye is meg van, de minden hülyesége ellenére szórakoztató volt, úgy hogy miért ne.

Címkék: 2009 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr165823670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása