Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

13 game sayawng (2006)

2014.03.28. 17:54 Csabi87

13game.jpgNem is olyan régen a 13 Sins című amerikai horror kapcsán került szóba annak eredetije thai 13 game sayawng, vagy angolul a 13: Game of Deaths - van mondjuk még egy elterjedt címe, de nem terhelnélek még azzal is.

Számomra az eredeti eleddig ismeretlennek számított, azonban a 13 Sins előzetesét elnézve felkeltette az érdeklődésemet, már csak azért is, mert általában jellemző tendencia, hogy ha valami nagyon jó volt, abból jön a gyengébb remake. Ázsia és azért Európa is pedig ilyen téren remek kis húsos tál a tengerentúlon, amikor valaki nem egy folytatást szeretne összehozni.

Az érdeklődés tehát nagy volt és a 120 perces játékidő ellenére is bíztam a filmben, ami végtére is nem volt rossz, csak, mint említettem 120 perc és ez amolyan Titanic effektust vonz magával. Nem olyan jó, mint amilyen hosszú.

De előbb nézzük a sztorit.

Adott egy fiatal srác, a jó nevű Phuchit - pucsít, de komolyan -, akinek az élet nem fenékig tejfel. A barátnője ott hagyta, a munkája sem álommeló, ráadásul értékesítőként tényleg farkas küzdelem folyik a munkahelyen, amiben a kis félszeg srác nem is igazán tud labdára rúgni, így karmok nélkül.

Az elkerülhetetlen kirúgás pedig meg is történik, így Phuchit meglehetősen kilátástalan helyzetbe keveredik, azonban ekkor csörög a telefonja és egy ismeretlen hang egy érdekes ajánlattal áll elő. 1000 pénzt ad, ha a srác leöli a közelben repkedő CGI legyet. Phuchit persze valami huncutságot sejt a dologban, végül azonban megteszi az egyszerű feladatot, csodák csodájára pedig a pénzt valóban átutalják az amúgy nem túl terebélyes számlájára.

A feladat után pedig ismét csöng a telefon és egy újabb "küldetést" kap hősünk, még nagyobb összeg reményében, az ismeretlen hang pedig azt ígéri, hogy ha teljesít 13 - egyre nehezebb és nehezebb - feladatot, akkor milliomossá teszik.

Phuchit pedig rábólint a dologra, amiből a végén már nincs kiszállás.

A tovább mögött folytatom.

13game-3.jpg

Sok az a 13 feladat, pedig nem tűnik rossznak, hiszen a fokozatosság valóban meg van. Légy leütés, légy megevés, valahonnan innét indulunk, aztán később hősünk embereket ver, motorosokat "fejez le" és beindul a mandula, viszont kicsit mégis lassan haladunk előre.

Igazából nincs bajom a hosszú filmekkel, ha elrepül közben az idő és a 3. óra végén felkelve azt hiszem, hogy csak egy órát ültem a monitor előtt. Esetünkben azonban ez pont nem így volt, ráadásul két részletben néztem meg a filmet, mivel féltávnál kicsit elálmosodtam és nem voltam róla meggyőződve, hogy a maradék 60 perc nem várhat másnapig. Várhatott. Ez pedig baj.

13game-1.jpg

A főhős mondjuk egy meglehetősen unszimpatikus karakter. Nem hinném, hogy a színész rossz, csak valahogy nem igazán hatott meg a története. Mondjuk a casting javára szól, hogy a srác tényleg egy kis nyámnyilának tűnik, végül azonban bedurvul is bármire képes lesz a pénzért. Kicsit olyan, mint a politikusok. Meglátja a húsos fazekat és mindenáron kiakar belőle merni egy nagyadagot, egyszerűen megbabonázza a hatalmas összeg. Ez egyébként rendben is volt.

A feladatok pedig oké, hogy fokozatosak, néha mégis unalmasnak kicsit. A motoros rész mondjuk nagyon durva, a vége pedig inkább drámailag próbál meg szíven ütni, de nem is teljesen értettem a zárást, az pedig, hogy kimozgatja a szálakat külön röhej volt és rombolta az élvezeti értéket.

13game-2.jpg

Kíváncsi vagyok, hogy az amerikánus feldolgozás mennyiben lesz más - ott mondjuk a főhős kicsit életrevalóbbnak tűnik - és talán a történet is durvább lesz, mivel az itteni nem rossz, nem rossz, de néha kifejezetten olyan, mintha valami vígjátékot nézne az ember, máskor pedig durvább, de nem amolyan komédiásan, hanem inkább csak kusza lesz a végeredmény - sajnos nem is éreztem még csak fekete humornak se, amit láttam.

5 pontot azért megérdemel, de nem ez volt életem legjobb thai film élménye, de sebaj, talán végre kapunk egy jó remaket, mert ezt ugyan nem lesz nehéz megugrani.

Címkék: 2006 5/10 ajánlók thai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr275853775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása