Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

From Dusk Till Dawn: The Series 1. évad 1. rész

2014.03.14. 08:41 Csabi87

Robert Rodriguez saját csatornájának saját sorozata elstartolt.

Az Alkonyattól pirkadatig filmeket alapul vevő széria első része pedig teljesen korrekt volt, habár még nem csaptunk a dolgok közepébe, csak felvezették az alaphelyzetet. Természetesen adottak a Gecko fivérek, akiket fél Texas üldözi, de legalábbis két ranger biztosan. 

A tesók egy elhagyatott vidéken, kis vegyesboltjában térnek be, rangerek pedig menetrendszerűen meg is érkeznek, a csetepaté pedig megkezdődik.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

fromdusk-1-1.jpg

Kérem szépen ez eddig inkább csak akció volt, hiszen vérszívókat abszolút nem láttunk, hacsak nem Richie Gecko képzelgéseit nem vesszük annak. Így egyelőre akció vonalon mozogtunk, de szerencsére a Rodrigueztől megszokott módon.

Lehet sírni, hogy ugyan miért kell minden filmből sorozatot csinálni és a többi, de ha adott egy jó alapanyag, amiből aztán kerek történetet is tudnak csinálni, pofás kivitelezéssel, akkor miért ne? Az Alkonyattól pirkadatig pedig az első rész alapján tényleg rendben van.

A vér folyik, bizonyos mondatok után a szigorú szülők szappannal mosnák ki a karakterek száját és a filmbeli humor is úgy tűnik át van mentve, sőt még D. J. Cotrona és Zane Holtz sem teljesít kutyaütő módon. Nyilván ha az első filmre gondolunk, akkor azért csak hiányzik George Clooney és Quentin Tarantino, de ha elvonatkoztatunk, akkor még szerethetjük is a karaktereket.

fromdusk-1-2.jpg

Egyébként nem tudom, hogy mennyire róluk és mennyire az életben maradt rangerről fog ez szólni, aki a banditák nyomába szegődik. A folytatásokban mindenképpen kiderül.

Don Johnson jelenlétének is örülhettünk, vele kapcsolatban egyébként érdekesség lehet, hogy a Tarantino-Rodriguez Grindhouse filmekben és a két Kill Billben is van egy Earl McGraw nevű karakter, igaz ott minden esetben Michael Parks alakításában.

fromdusk-1-4.jpg

Sok új tehát nincs a nap alatt, de talán Rodrigueztől várhattuk is, hogy a színvonal magas lesz és szerintem egyelőre az is. Arra persze kíváncsi vagyok, hogy mit lehet ezen 10 részen keresztül nyújtani, de ötletből vélhetően nem lesz hiány, meg tegyük hozzá egyelőre a tempó sem az a halálos, hiszen az első 40 percben maximum pár óra történését kaptuk meg, néhány flashbackkel megfűszerezve, amelyekre talán majd később is építenek.

Én ott leszek a következő résznél is.

Címkék: sorozat from dusk till dawn the series

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr375859694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.25. 11:08:41

hát szerintem nagyon gyenge lett ez a pilot.

Cloonyet nagyon próbálják majmolni, tarantinot meg mintha le akarnák cserélni cylian murphyre. :S

Ez a bolti jelent filmben bitang jó volt, most meg, mintha valami amatőrök megpróbálták volna újrajátszani. :S

Syracuse 2015.05.13. 13:30:36

@doggfather: Ugye vágod, hogy az nem Cillian Murphy (akinek a nevét természetesen helytelenül írtad, mert miért is ne)?

süti beállítások módosítása